Chili øger mæthedsfølelsen og forbrændingen
Når en bid af en stærk chili føles som brand i kroppen, så er der noget om det. I hvert fald bliver der afbrændt ekstra energi, når de stærke sager ryger gennem kroppens celler. Således er det bedste måltid, i forbrændingsmæssig henseende, et stykke fedtfattigt kød godt marineret med stærke krydderier, og hertil grønsager, også er smagt til med krydderier.
Ud over at øge forbrændingen, så påvirker anvendelsen af krydderier i mad appetitten ved at snyde appetitreguleringen med stærke smagsindtryk, så du hurtigere vil opleve følelsen af mæthed og naturligt mindske dine portioner.
Især chili udmærker sig ved at have en markant indflydelse på følelsen af mæthed og forbrænding. Nyere danske undersøgelser peger på, at høje doser af chili flere gange dagligt, påvirker både energiindtag og nedbringer appetitten, hvilket på længere sigt kan give vægttab. Så hvis du synes, du har svært ved at blive mæt, men jf. din BMI burde spise mindre portioner, og er du glad for krydret mad, så er der meget at vinde ved at træne sig op i at klare de rigtig hotte krydderier!
Jo mindre, des stærkere
Hvis du ikke er vant til den stærke smag, kan du prøve dig frem med nogle af de mere milde typer chili. Som regel er det sådan, at jo mindre chilien er, des stærkere er den. Hvis du synes din chiliret er blevet for stærk, kan den dæmpes med sukker, og vil du i stedet gøre den endnu kraftigere, kan du forstærke med salt.
Når du tilbereder chili, bør det ske under rindende koldt vand. Skær stilken af frugten og flæk langs midten med en urtekniv. Chiliens frø og lameller indeholder store mængder af stoffet capsaicin, som er det der får chilien til at brænde. Derfor skal man være meget grundig med at få fjernet frø og lameller. Brug en urtekniv og undgå at røre ved frø og lameller med de bare hænder. Selv ganske lidt chili kan, hvis det kommer i kontakt med din hud, udløse en voldsom og meget smertefuld reaktion.