Det kan være svært at skulle se i øjnene, at et umiddelbart imødekommende og charmerende menneske viser sig at være et giftigt bekendtskab. Hold øje med faresignalerne, og drop forbindelsen inden du får investeret alt for meget af dig selv.

Sådan undgår du giftige bekendtskaber 

Der er nogle oplevelser, man helst havde været foruden. Det gælder fx de giftige bekendtskaber, som man bittert fortryder at have brugt ressourcer på. Desværre går der oftest alt for lang tid før man indser, at dét menneske, man umiddelbart fandt interessant, autentisk og empatisk, i virkeligheden er et rigtigt skidt bekendtskab. Al den imødekommenhed og interesse, man indledningsvist blev mødt med, viser sig at have været spil for galleriet.

Når det tager os så lang tid at indse, at vedkommende ikke er, hvad han/hun giver sig ud for, så skyldes det måske, at adfærden er så absurd og respektløs, at man er tilbøjelig til at tro, at der er noget, man selv har misforstået eller gjort forkert. Så man giver bekendtskabet en chance og gør sig ekstra umage for at vise, hvor dedikeret man er.  Først alt for sent får man øjnene op for bedraget, og da har man fået investeret så meget af sig selv, at det er svært at håndtere skuffelsen.

4 advarselssignaler, du bør reagere på

Så hvordan spotter man i tide et bekendtskab, der kan ende med at blive en rigtig dårlig oplevelse? Det er ikke nemt, men især fire tegn bør få os til at stoppe op:

 1. Når der er noget, der ikke rigtigt stemmer ...

  De fleste af os har en god intuitiv fornemmelse af, hvad det er for et menneske, vi står overfor, så ofte gælder de blot om at være opmærksom. Hvis en lille indre stemme hvisker, at der er noget her, der ikke stemmer, så skal den ikke sidde overhørig – også selvom man umiddelbart kan have svært ved at se, hvad det helt præcist er, der er galt.

  Som regel kan man blive klogere på et andet menneske ved at trække sig lidt, og tage sig tid til at observere, hvordan vedkommende agerer i samværet med andre mennesker.

 2. Hvis man flere gange føler sig afvist og ignoreret

  Hvis man i flere omgange føler sig ignoreret eller dårligt behandlet, så er det bedst at holde afstand. Lad være med at lefle for opmærksomhed, og lad være med at bide på krogen, når du kun allernådigst får den. Vent til du føler dig helt sikker på, at vedkommende har reelle hensigter og ægte interesse.

 3. Hvis vedkommende ikke kan sige undskyld

  Et menneske, der ikke kan give en undskyldning, hvor en undskyldning er berettiget, skal man ikke spilde tid på. Som regel bekræfter det, at man har med et indbildsk og arrogant menneske at gøre, som ser sig selv så højt hævet over andre, at vedkommende ikke føler sig forpligtet til at tage ansvar og erkende sine fejl.

 4. Hvis vedkommende foretrækker at omgås mennesker med succes og status

  Alle har brug for venners opmuntring og støtte og muligheden for at dele holdninger og erfaringer, så man har noget at reflektere over og spejle sig i. Vi er glade på venners vegne, når det går dem godt og de har succes, men vi har ingen forventning om, at deres succes vil fremme vores egen.

  Nogle mennesker er imidlertid så sygeligt optaget af andres sociale status, at de tilsidesætter alt og alle, hvis de får mulighed for at omgås nogen med succes og indflydelses. For dem handler det ikke om at de glædes på andres vegne, men om at høste fordelene af andres succes.

  Står man overfor et menneske, der tilsyneladende går mere op i magt og materielle goder end loyalitet og venskab, så bør man nøje overveje, hvad vedkommendes interesse i bekendtskabet er drevet af. Hvis det udsigten til at kunne sole sig i din succes, så bør du indstille dig på at vedkommende formentligt dropper forbindelsen og finder et nyt offer, når han/hun har fået, hvad de kom efter.
Job & karriere
Effektive tips til hvordan du takler dine overspringshandlinger 

Befinder du ofte dig ofte i en ubehagelig situation som følge af, at du endnu engang har udsat en vigtig opgave? Har du et ønske om at gøre noget ved problemet?

Ved at mobilisere al din stædighed og vilje, kan du med nogle enkelte metoder slippe de dårlige vaner.

Læs mere
Job & karriere
Er overspringshandlingerne blevet en dårlig vane?  

Det er træls at arbejde sammen med mennesker, der konsekvent er forsinkede med deres opgaver. Men irritationen er som regel ikke mindre hos den forsinkede selv – tværtimod. Det er stressende, når ens overspringshandlinger betyder, at man igen er forsinket med en opgave, og at man - først alt for…

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Har du en god intuition? Bruger du den? 

Intuition er de spontane indskydelser, der dukker op, når vi står i en situation, der kræver en hurtig beslutning. Det er hjernes enestående evne til, på ganske få sekunder, at samle de erfaringer, vi har fra tidligere, og bruge dem som grundlag for nye beslutninger.

Har man en god intuition, og…

Læs mere
Spiritualitet
Tænk dig glad 

Dine tanker påvirker dig mere, end du tror. Negative tanker, vrede, sorg og bekymringer dræner dig for energi og overskud. Der er sjældent nogen egentlig fornuft bag negative tanker, og de gør det svært at være tilstede i nuet. Derfor gælder om at bremse dem inden de får overtaget, for jo mere du…

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Sådan forebygger du vinterdepression 

Vinteren har for alvor ramt Danmark, og med de mørkere dage følger desværre også en øget risiko for depression; vinterdepressionen.

"Vinterdepression kan ramme os i mørke måneder som følge af mangel på sollys, men der er heldigvis en del, du selv kan gøre for at forebygge tilstanden," siger…

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Test dig selv: Har gamle indestængte frustrationer gjort dig bitter? 

Der kan være mange grunde til at man vælger at holde sine følelser for sig selv, men det er ikke ensbetydende med at ens omgivelser ikke bemærker, at noget er galt.

Som den amerikanske psykolog, Seth Meyers, forklarer i et indlæg på mediet Psychology Today, så kan det kan være svært at holde…

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
World Kindness Day – 13. november 2022 

Husk, at det, søndag den 13. november 2022, er ’World Kindness Day’ - en international mærkedag, der sætter fokus på vigtigheden af venlighed, rummelighed, medmenneskelighed og fællesskab. I en tid hvor hele verden er så hårdt ramt af katastrofer, utryghed, uro og krise, giver det måske særlig god…

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
8 gode råd til at skabe nye venskaber 

Der kan være rigtigt mange grunde til at man ikke har nære venner. Det kan bero på et bevidst valg, at man er introvert eller fx stærkt udfordret af generthed.

Men ifølge en undersøgelse, så handler det for mange mennesker om deres indstilling, og om hvorvidt de er villige til at gøre en aktiv…

Læs mere
Sundhed
Kan man arve psykiske lidelser?  

Når det skønnes at hver 3. dansker rammes en psykisk lidelse i løbet af livet, så er det ikke underligt, at det er et emne der optager mange. De fleste ved hvor store omkostninger psykisk sygdom kan have for den enkelte, for pårørende og for samfundet.

Læs mere
Sommer
8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien 

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Keto på 4 uger - Jane Faerber

Med Keto diæt oplever mange et mere stabilt blodsukker og varigt vægttab. Jane Faeber er kostrådgiver og blogger om sundkost, LCHF og Keto på den populære blog Madbanditten. Med hendes nye bog 'KETO på 4 uger' præsenterer hun stribevis af lækre opskrifter til Keto samt en overskuelig 4-ugers plan…

Læs mere
Stærk, let og mæt

Hvis du nyder Anne Hjernøes selskab og gennem årene har fulgt hende som tv-vært i dejlige livsstilsprogrammer, hvor hun sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, badehoteller og øer, så har du måske bemærket, at hun har tabt sig. Faktisk har hun smidt hele 20 kilo…

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske…

Læs mere
^