"Hov, det falder mig lige ind, at ..." Det er samspillet mellem at kunne lytte til sin intuition, og evnen til at tænke rationelt, der er det afgørende for at kunne træffe gode beslutninger. De udgør hver en vigtig del af et hele, men hvis vi udelukkende handler ud fra logisk tænkning, går vi glip af al den vigtige information, vores intuition giver os.

Har du en god intuition? Bruger du den? 

Intuition er de spontane indskydelser, der dukker op, når vi står i en situation, der kræver en hurtig beslutning. Det er hjernes enestående evne til, på ganske få sekunder, at samle de erfaringer, vi har fra tidligere, og bruge dem som grundlag for nye beslutninger.

Har man en god intuition, og føler sig tryg ved at bruge den, så kan man opleve, at man, ved at kombinere sin intuition med logisk tænkning, er i stand til at træffe bedre beslutninger end de beslutninger, der alene træffes på baggrund af rationelle tanker og overvejelser.

En stærk intuition giver øget selvtillid og tillid til vores dømmekraft

Nogen mennesker er mere intuitive end andre, men alle kan øve sig på at blive bedre til at bruge og stole på deres intuition. Og dét kan der være mange fordele ved, for en god intuition kan ikke kun hjælpe os til træffe hurtige, fornuftige beslutninger, men kan samtidig være kilde til øget selvtillid og tillid til vores dømmekraft.

Hvor stærk en intuition, man har, afhænger naturligvis af omfanget af erfaringer akkumuleret i underbevidstheden. Det kræver stor opmærksomhed at tilegne sig nye erfaringer, og det kræver en god evne til at fortolke og bearbejde de indtryk vi får fra verdenen omkring os.

”Jeg ved, at jeg har ret – men jeg kan ikke lige huske hvorfor”

Oftest vil en intuitiv tanke være et resultat af mange forskellige erindringer - også erindringer, vi for længst har glemt oprindelsen af.

En vigtig forudsætning for at hjernen senere kan finde frem til den viden og erfaring, der er brug for, er, at der hersker er en vis orden i hukommelsen. Dét kræver at informationerne kategoriseres og aktiveres hensigtsmæssigt i hukommelsen. Kun på den måde er hjernen i stand til hurtigt at vurdere sammenhængen mellem den situation vi står i, og de erfaringer vi tidligere har gjort sig.

Hvorvidt vores erfaringer danner et fornuftigt grundlag for vores intuition, beror naturligvis også på kvaliteten af det, vi får lagret i hukommelsen. Derfor er det vigtigt, at vi løbende får revideret vores erindringer, efterhånden som vi får tilegnet os nye erfaringer. I modsat fald er der risiko for at gentage fortidens fejl eller drage konklusioner på et forkert grundlag.

Sådan får du flere erfaringer og en stærkere intuition


Vores intuition styrkes, når vi møder verden med åbne arme og nysgerrighed. Det giver os ganske enkelt adgang til flere indtryk og flere erfaringer.

Meget intuitive mennesker er nærværende og registrerer de spontane følerser, der opstår i kølvandet på dagens begivenheder. Senere bruger de tid på at reflekterer, og det betyder, at de erfaringer, der lagres i hukommelsen, i højere grad er er velovervejede og til at stole på.

Vigtigst er måske, at man er opmærksom på ikke at forveksle intuition med følelser. De to kan indimellem være svære at holde adskilt, men en intuitiv beslutning vil oftest være langt mere rationel, objektiv og til at stole på, end en beslutning truffet på baggrund af følelser.

Job & karriere
Effektive tips til hvordan du takler dine overspringshandlinger 

Befinder du ofte dig ofte i en ubehagelig situation som følge af, at du endnu engang har udsat en vigtig opgave? Har du et ønske om at gøre noget ved problemet?

Ved at mobilisere al din stædighed og vilje, kan du med nogle enkelte metoder slippe de dårlige vaner.

Læs mere
Job & karriere
Er overspringshandlingerne blevet en dårlig vane?  

Det er træls at arbejde sammen med mennesker, der konsekvent er forsinkede med deres opgaver. Men irritationen er som regel ikke mindre hos den forsinkede selv – tværtimod. Det er stressende, når ens overspringshandlinger betyder, at man igen er forsinket med en opgave, og at man - først alt for…

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Sådan undgår du giftige bekendtskaber 

Der er nogle oplevelser, man helst havde været foruden. Det gælder fx de giftige bekendtskaber, som man bittert fortryder at have brugt ressourcer på. Desværre går der oftest alt for lang tid før man indser, at dét menneske, man umiddelbart fandt interessant, autentisk og empatisk, i virkeligheden…

Læs mere
Spiritualitet
Tænk dig glad 

Dine tanker påvirker dig mere, end du tror. Negative tanker, vrede, sorg og bekymringer dræner dig for energi og overskud. Der er sjældent nogen egentlig fornuft bag negative tanker, og de gør det svært at være tilstede i nuet. Derfor gælder om at bremse dem inden de får overtaget, for jo mere du…

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Sådan forebygger du vinterdepression 

Vinteren har for alvor ramt Danmark, og med de mørkere dage følger desværre også en øget risiko for depression; vinterdepressionen.

"Vinterdepression kan ramme os i mørke måneder som følge af mangel på sollys, men der er heldigvis en del, du selv kan gøre for at forebygge tilstanden," siger…

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Test dig selv: Har gamle indestængte frustrationer gjort dig bitter? 

Der kan være mange grunde til at man vælger at holde sine følelser for sig selv, men det er ikke ensbetydende med at ens omgivelser ikke bemærker, at noget er galt.

Som den amerikanske psykolog, Seth Meyers, forklarer i et indlæg på mediet Psychology Today, så kan det kan være svært at holde…

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
World Kindness Day – 13. november 2022 

Husk, at det, søndag den 13. november 2022, er ’World Kindness Day’ - en international mærkedag, der sætter fokus på vigtigheden af venlighed, rummelighed, medmenneskelighed og fællesskab. I en tid hvor hele verden er så hårdt ramt af katastrofer, utryghed, uro og krise, giver det måske særlig god…

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
8 gode råd til at skabe nye venskaber 

Der kan være rigtigt mange grunde til at man ikke har nære venner. Det kan bero på et bevidst valg, at man er introvert eller fx stærkt udfordret af generthed.

Men ifølge en undersøgelse, så handler det for mange mennesker om deres indstilling, og om hvorvidt de er villige til at gøre en aktiv…

Læs mere
Sundhed
Kan man arve psykiske lidelser?  

Når det skønnes at hver 3. dansker rammes en psykisk lidelse i løbet af livet, så er det ikke underligt, at det er et emne der optager mange. De fleste ved hvor store omkostninger psykisk sygdom kan have for den enkelte, for pårørende og for samfundet.

Læs mere
Sommer
8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien 

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Keto på 4 uger - Jane Faerber

Med Keto diæt oplever mange et mere stabilt blodsukker og varigt vægttab. Jane Faeber er kostrådgiver og blogger om sundkost, LCHF og Keto på den populære blog Madbanditten. Med hendes nye bog 'KETO på 4 uger' præsenterer hun stribevis af lækre opskrifter til Keto samt en overskuelig 4-ugers plan…

Læs mere
Stærk, let og mæt

Hvis du nyder Anne Hjernøes selskab og gennem årene har fulgt hende som tv-vært i dejlige livsstilsprogrammer, hvor hun sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, badehoteller og øer, så har du måske bemærket, at hun har tabt sig. Faktisk har hun smidt hele 20 kilo…

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske…

Læs mere
^