Sengetæppe fra Ferm Living
Skrivebord i nordisk design
Danske designklassikere
Plakat PH Poul Henningsen
Kategori: Påske

”De fleste mennesker forbinder klassisk smørrebrød med snaps og øl, og det er da også en ganske naturlig og skøn kombination”, siger David Ekberg, sommelier hos Laudrup Vin. ”Men der findes altså også nogle virkelig gode match, hvis man har lyst at prøve lidt vin til maden”.

Vinanbefalinger: Sommelierens anbefalinger
Redaktionen

Rosé-, rød- eller hvidvin? Fransk, tysk eller spansk? Hvilke vine egner sig særligt til påskefrokostens smørrebrødsklassikere; Hønsesalaten, de nye kartofler med mayonnaise og purløg, og Ida Davidsens stjerneskud? Og hvilke vine er et godt match til det herlige påskelam og de cremede flødekartofler?

Fra sommelier hos Laudrup Vin, David Ekberg, og sommelier hos Theis Vine, Marianne Petersen, får du her deres bedste bud på vine til påskefrokosten.Bodegas Cepa 21 - Ribera del Duero 2017

Påskens skal fejres med lam og, ifølge Theis Vine, en testvinder fra Ribera del Duero, som er en af Spaniens mest anerkendte vinproducenter.
”Til grillede og stegte lammekoteletter vil et godt valg være en Ribera del Duero”, fortæller Marianne Petersen, Sommelier hos Theis-vine. ”Det er en vin med god fylde og lidt vanilje-noter fra fadlagringen, der passer godt til sødmen i lammekødet”.

Læs mere om vinen: Theis-vine.dkChablis, Simonnet Febvre, Bourgogne

Til påskefrokostens klassiske Stjerneskud anbefaler Laudrup Vin en Chablis.
”Ida Davidsens udødelige klassiker fungerer fantastisk godt med en klassisk Chablis, som har både sprødhed og frugtfedme samt den friske syre", siger David Ekberg, Sommelier hos Laudrup Vin.

Læs mere om vinen: Laudrup VinCotes du Rhone Blanc, Domaine Bellane, Rhone

Til påskefrokosten hører kartoffelmaden med små, nye kartofler, mayonnaise, purløg, rå og ristede løg. Her anbefaler Laudrup Vin en hvid Cotes du Rhone.
”Generelt har mange en tendens til at glemme de skønne hvidvine som Rhonedalen gemmer på. Her har vi fundet en Biodynamisk vin fra Valreas i det sydlige Rhone som har en skøn ren og let urtet frugt. Frisk syre og moderat fedme”, fortæller David Ekberg, Sommelier hos Laudrup Vin om vinen, der blev kåret som bedste køb ved Rhonevin festivalen 2021.

Læs mere om vinen: Laudrup VinPinot Gris, Barmes Buecher, Alsace

Ingen påskefrokost uden hønsesalat med bacon og svampe, og til denne delikatesse hører en Pinot Gris, mener Laudrup Vin.
”Jeg har altid haft et lille crush på Pinot Gris. Jeg elsker den fedme der er fra naturens side, og så er det en vin som har en tendens til at omfavne de retter man parrer den med. Barmes Buecher er en fantastisk producent og her er stadig masser af friskhed”, siger David Ekberg, Sommelier hos Laudrup Vin.

Læs mere om vinen: Laudrup VinDomaine Saint Gayan - Gigondas 2016 & La Ferme du Mont Chateauneuf-du-Pape - Vendange 2020

”Braisseret lam lavet sammen med løg, grøntsager og rødvin opnår lidt sødme i smagen, og der er god fylde i retten. Til det passer en vin fra Syd Rhone fx Chateauneuf du Pape eller Gigondas fantastisk” fortæller Marianne Petersen, Sommelier hos Theis Vine. ”I næsen er der masser af røde bær, lidt krydrede noter og der er god fylde i vinen”.

Læs mere om Domaine Saint Gayan - Gigondas 2016 og La Ferme du Mont
Chateauneuf-du-Pape - Vendange 2020
Riesling Spätlese, Bockstein, Van Volxem, Saar

På et bugnende frokostbord skal der være plads til en ærkedansk delikatesse; Flæskesteg, rødkål og sprøde svær, og hertil foretrækker sommelieren en Riesling.
”Her kunne man sagtens gå med en let rødvin, men jeg har alligevel valgt at gå med en tysk Spätlese der har en smule restsødme og så en klingende ren syre der kommer til sidst, som et barberblad og sætter det hele i balance. Det her er bare en kombination man aldrig bliver træt af”, siger David Ekberg, Sommelier hos Laudrup Vin.

Læs mere om vinen: Laudrup VinChateau de Berne Inspiration - Côtes de Provence Rosé 2020

Til rosé-elskere lyder anbefalingen fra Theis Vine på en Château de Berne fra Provence. En anmelderrost rosé med en særlig fin smag af sæsonens første røde bær, skøn let krydret duft.
"Dette er rosévinen som indkapsler smagen af Provence", fortæller Marianne Petersen, Sommelier hos Theis-vine.

Læs mere om vinen: Theis-vine.dkJoh. Prüm Graacher Himmelreich - Spätlese 2020 og Domaine Baumard Carte Turquoise - Cremant de Loire

Blandt andre alternativer til påskefrokostens snaps og påskebryg har Theis Vine også et par friske anbefalinger:
”Til påskefrokostbordet – hvor der er sild, kolde og lune retter vil en hvidvin eller en rose passe godt”, anbefaler Marianne Petersen, Sommelier hos Theis Vine. ”Som et festligt alternativ anbefaler vi at drikke champagne.”

Læs mere om Joh. Prüm Graacher Himmelreich - Spätlese 2020 og og Domaine Baumard Carte Turquoise - Cremant de Loire


Se også: Vinsmagning

Miljø
Tips fra Stop Spild af Mad: Rester fra påskebordet

Husk, at rester fra påskebordet ofte kan blive lækkert tilbehør i andre retter i dagene efter påskefrokosten. Birgitte Escherich, ambassadør for forbrugerbevægelsen 'Stop Spild Af Mad' og direktør i Kostkompagniet, har udarbejdet en stribe gode idéer.

Læs mere
Påske
10 idéer til smukke blomstrende påskedekorationer

Nu kan vi endelig fejre, at det dejlige forår er på vej, og her er påsken jo den perfekte anledning til at pynte hjemmet med dejlige forårsbebudere, som farvestrålende buketter, bøgegrene med små nyudsprungne blade, og blomstrende forårsløg.

Sammen med små kulørte påskeæg, påskeharen og...

Læs mere
Påske
Påskesild - eller hvad med påsketun eller påskemakrel?

Dagene bliver lysere og længere. Foråret er på vej, og med påsken og fridagene har vi alletiders anledning til at se og hygge med familie og venner.

Nu er der jo visse traditioner man ikke kan lave om på: Der skal pustes æg, påskeharen kommer på besøg - og der skal sild på bordet. Meeen der er...

Læs mere
Påske
Gør-det-selv: Hvordan skal din påskesnaps smage?

Der er intet der smagsmæssigt går så perfekt med påskebordets traditionelle, fede retter – silden, ålen, den hjemmelavede italienske salat og karrysalaten - som snapsen.

Den klassiske akvavit med kommensmag, er altid et hit, men man kan jo også selv bestemme, hvordan den snapsen skal smage. Her...

Læs mere
Påske
8 sjove påskelege

Til påsken hører mange sjove og finurlige traditioner. Blandt de bedstkendte er naturligvis dekoration af påskeæg, papirklip og gækkebreve, men der er mange andre festlige påskeaktiviteter og -lege, hvor alle kan være med: Pikke hårdæg, æggeløb, trille eller trante påskeæg, pynte påsketræ og...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: 12 lækre påskeretter

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Påske
Påskeopskrift: Appelsin- og rødløgssalat

En let og frisk forårsopskrift som tilbehør til påskefrokosten.

Læs mere
Påske
Opskrift: Lammekølle

Superlækker, letkrydret lammekølle.

Læs mere
Påske
Påskeopskrift: Påskeæg med nougatcrunch

Odense Marcipan deler ud af påskeopskrifterne. Her får du opskriften på de lækreste påskeæg med nougatcrunch.

Læs mere
Påske
Opskrift: Salade Nicoise & grahamsboller

Den er ikke til at komme uden om, så her er opskriften på den skønne, klassike Salade Nicoise til påskefrokosten.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Designer æg fra dbkd

Designer æg fra dbkd

Påskeblomster på papmacheæg <BR>fra Bungalow

Påskeblomster på papmacheæg
fra Bungalow

Påskehøns fra Nääsgränsgården

Påskehøns fra Nääsgränsgården

Påskehare

Påskehare

Nye Bøger
ANNONCER
^