Ingredienser:
- 50 g gær
- 50 g smør
- 3 dl mælk
- 5 spsk sirup
- 1 tsk salt
- ½ kg hvedemel
- 12 æg
- 50 g. mandelsplitter
- 1 sammenpisket æg til at pensle med
Tilberedning:
- Smelt smør og tilsæt mælken
- Når smør og mælk er håndvarm (ca. 37 grader), røres gæren ud
- Tilsæt sirup, salt - og melet lidt efter lidt
- Ælt til dejen er lind
- Dæk til med et viskestykke og stil dejen til hævning lunt i 45 minutter
- Ælt dejen godt igennem og tilsæt evt. mere mel
- Del dejen op i 9 portioner, som rulles ud i lange, tynde pølser
- Flet eller sno pølserne sammen og læg dem på en bageplade
- Dæk brødene til og stil dem til hævning i 30 minutter
- Pensl med sammenpisket æg
- Stik mandelsplitter i brødet
- Bag brødene på midterste rille ved 200 grader i 10 – 15 minutter, til brødene er gyldne
Lad børnene hjælpe til med at stikke de små mandelsplitter ned i brødet. Server brødet friskbagt og lunt.