Kategori: Påske

Til retter med lam hører et lille friske pust af myntegelé.

Myntegelé  

Til lam hører myntegelé. Fra den smukke, lille bog 'Mynte - Et frisk pust' fra forlaget Koustrup & Co., bringer vi opskriften på en skøn æble- og myntegelé.

Det skal du bruge:

  • 1 kg æbler (f.eks. Granny Smith)
  • 1 l vand
  • saft af 3 citroner
  • 1 kg sukker
  • 1 bundt meget finthakket mynte (grøn mynte).

Sådan gør du:

  • Skyld æblerne og skær dem i store stykker. Fjern kun stilken, ikke skræl og kernehus.
  • Kog æblerne i vand med citronsaft, til de er meget møre.
  • Hæld det hele over i en sigte med en gryde under, så væsken kan løbe fra, og kun æbleskrællerne bliver tilbage i sigten.
  • Tilsæt sukker og rør i gryden, til sukkeret er opløst. Tilsæt herefter den hakkede mynte. Væsken skal nu koge godt i gennem, til den begynder at tykne. Det kan tage op til en time, afhængig af æblesaftens koagulerende evne.
  • Væsken har opnået den rette konsistent, når en dråbe stivner, når den hældes i koldt vand. Hvis væsken ikke gelerer, tilsæt da 100 g. sukker ekstra, og giv den en halv times kogetid mere.
  • Hæld straks den færdige gelé på glas og sæt dem til afkøling. Luk ikke glassene før næste dag.

Den smukke, lille bog 'Mynte - Et frisk pust i hånden' er skrevet af krydderurte-entusiasterne Inger Vaaben og Jytte Doll Nielsen, som har mynte som speciale, og som på tiende år driver det lille økologiske urtegartneri Nielsen & Nielsen.

I bogen kan du læse alt om den duftende, dejlige, grønne urt og om dens historie som krydderurt og lægeplante. Bogen rummer også fine opskrifter med mynte, blandt andet en skøn æble- og myntegelé, som vi her har fornøjelsen af at bringe. Geléen tilberedes uden brug af geleringsmiddel, og har en smuk rødgylden farve. 'Mynte - Et frisk pust' indgår i den fine serie af have-, urte- og madbøger fra forlaget Koustrup & Co. 

Titel: Mynte - Et frisk pust
Forfatter: Inger Vaaben, f. Nielsen og Jytte Doll Nielsen
Forlag: Koustrup & Co.
Bestilling:Bogen kan bestilles hos forlaget

Påske
Fun-facts om påskeægget 

Æg og påske hører sammen som risalamande og jul – men hvorfor gør de egentlig det?

Traditionen med æg i påsken har rødder i både hedenske forårsfester, kristen symbolik og folkelige skikke. Her får du fun-facts om påskeæggets historie – og nogle af de mere kuriøse detaljer undervejs.

Læs mere
Påsken er oplagt til leg og samvær. Få inspiration til 10 aktiviteter, I kan lave sammen i ferien.
Påske
Så skal der leges: De 10 sjoveste påskelege 

Til påsken hører mange finurlige og festlige traditioner. Ud over gækkebreve, dekorerede æg og forårsgrene findes der en række gamle og nye påskelege, der samler familie og venner – ude som inde. Her har vi samlet 10 sjove og traditionsrige aktiviteter, hvor både børn og voksne kan være med.

Læs mere
Påskeopskrifter med forårets råvarer
Opskrifter & råvarer
Påskeopskrifter: 12 lækre retter til påskefrokosten 

Foråret er kommet med lys og lune dage, sprøde tulipaner og anemoner i skovbunden - og dét skal fejres i påsken. Måske kan der i påskedagene blive tid til at nyde en ægte dansk påskefrokost, et veldækket bord med sildebasser, lam, æg og forårssalater – og snaps, ikke at forglemme. Altså sådan en…

Læs mere
Favning af påskeæg med naturlige ingredienser
Påske
Påske: Farvning af påskeæg med rødløg, kaffe, rødkål, gurkemeje og spinat 

Man kan farve påskeæg med andet end frugtfarve. Koger du fx æg med skaller fra rødløg får æggene en rødlig nuance, mens almindelige løg giver en gylden farve. Æg kogt i kaffegrums får en smuk lys mokkafarve, mens te giver lysere nuancer. Du kan også koge æg med rødbede eller rødkål, hvilket…

Læs mere
Påskebordet: Inspiration til et smukt og dekorativt påskefrokostbord.
Påske
10 idéer til smukke blomstrende påskedekorationer 

Nu kan vi endelig fejre, at det dejlige forår er på vej, og her er påsken jo den perfekte anledning til at pynte hjemmet med dejlige forårsbebudere, som farvestrålende buketter, bøgegrene med små nyudsprungne blade, og blomstrende forårsløg.

Sammen med små kulørte påskeæg, påskeharen og…

Læs mere
Påske
Påskeopskrift: Appelsin- og rødløgssalat 

En let og frisk forårsopskrift som tilbehør til påskefrokosten.

Læs mere
Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Påskeæg med marcipan og chokolade
Påske
Konditoropskrift: Påskeæg med marcipan - og et lille strejf af noget særligt 

Der er noget helt særligt over hjemmelavede påskeæg. Og når man tilsætter en smule Baileys, Grand Marnier eller whisky, så sker der noget magisk: smagen af marcipan og chokolade bliver bare endnu mere rund og intens.

Med marcipan som base er det let at lave sine egne påskeæg – og her får du to…

Læs mere
Påskeopskrift: Citronpåskekager
Påske
Gule citrontærter til påskens kaffebord 

Farven gul er påskens farve med gule påskeliljer, gækkebreve, gule kyllinger og ikke mindst påskeæg er indbegrebet af gode og hyggelige påskedage.

Med opskriften på små, delikate citrontærter kan du tilføje kan du tilføje påskegul til kaffebordet.

Læs mere
Påske
Påskeopskrift: Påskeæg med nougatcrunch 

Odense Marcipan deler ud af påskeopskrifterne. Her får du opskriften på de lækreste påskeæg med nougatcrunch.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^