Det skal du bruge:
- 1 kg æbler (f.eks. Granny Smith)
- 1 l vand
- saft af 3 citroner
- 1 kg sukker
- 1 bundt meget finthakket mynte (grøn mynte).
Sådan gør du:
- Skyld æblerne og skær dem i store stykker. Fjern kun stilken, ikke skræl og kernehus.
- Kog æblerne i vand med citronsaft, til de er meget møre.
- Hæld det hele over i en sigte med en gryde under, så væsken kan løbe fra, og kun æbleskrællerne bliver tilbage i sigten.
- Tilsæt sukker og rør i gryden, til sukkeret er opløst. Tilsæt herefter den hakkede mynte. Væsken skal nu koge godt i gennem, til den begynder at tykne. Det kan tage op til en time, afhængig af æblesaftens koagulerende evne.
- Væsken har opnået den rette konsistent, når en dråbe stivner, når den hældes i koldt vand. Hvis væsken ikke gelerer, tilsæt da 100 g. sukker ekstra, og giv den en halv times kogetid mere.
- Hæld straks den færdige gelé på glas og sæt dem til afkøling. Luk ikke glassene før næste dag.