SALAT NICOISE
Til 4 personer
Ingredienser:
- 5 kartofler i tern eller skiver
- 250 g. haricots verts (kogte)
- 1 dåse tun i olie
- 4 tomater i både eller små cherrytomater
- 1 bundt romainesalat
- 3 halverede hårdkogte æg
- 8 stk. ansjosfileter
- 100 g. kernefrie sorte oliven
- lidt persille
Dressing:
- 1 dl. god olivenolje
- 2 spsk. rødvinseddike
- salt og pepper
Tilberedning:
- Bland dressingen i en skål.
- Læg haricots verts, tun, kartofler og tomater ved og bland.
- Læg salaten i bunden af skålen og derefter dressingblandingen, æg, ansjos og og oliven. Top med lidt persille.
GRAHAMS FLUTEBOLLER
Ingredienser:
- 50 g. gær opløses i:
- 5 dl. koldt vand
- 1 spsk. salt
Tilsættes:
- 1 spsk. olie
- 480 g. hvedemel
- 350 g. grahamsmel
Tilberedning:
- Æltes godt i 5 min. Og sættes til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
- Formes efter ønske og pensles med vand og drysses med frø/kerner
- Sættes til hævning i 30 min. og bages i ovn ved 185 ºC i ca. 20 min.