Kategori: Påske

Påskesild - eller hvad med påsketun eller påskemakrel? 

Dagene bliver lysere og længere. Foråret er på vej, og med påsken og fridagene har vi alletiders anledning til at se og hygge med familie og venner.

Nu er der jo visse traditioner man ikke kan lave om på: Der skal pustes æg, påskeharen kommer på besøg - og der skal sild på bordet. Meeen der er ingen tradition, der ikke tåler lidt fornyelse – så måske skal påskesilden svømme i en helt ny retning i år?

En ret med urtesild, rødbedetern og æggeblomme kan fx være et nyt og lækkert bud på påskesild, eller hvad med Maki-ruller med tun, Makrel i indisk karry og kokos eller Chilimakrel i wrap med koriander og spidskål? Her får du opskrifterne på fire anretninger til påskefrokosten:

Urtesild, rødbedetern og æggeblomme

Til 2 personer

Ingredienser:

  • 200 g sild i bidder
  • 1dl mayonnaise
  • 1 dl cremefraiche
  • Finthakkede friske krydderurter fx purløg, persille eller dild
  • 3 hårdkogte æggeblommer
  • 200 gram kogte rødbeder 
  • Rugbrød

Fremgangsmåde: 

  • Rør sild, mayonnaise og cremefraiche, og smag til med salt og peber
  • Kog rødbederne, og hak rødbeder og de hårdkogte æggeblommer fint. 
  • Server silden på rugbrød toppet med rødbeder og æg.

Maki-ruller med tun

Til én person 

Ingredienser:

  • 200 g tun i vand 
  • 2 dl sushi-ris
  • Sushi Nori-tang 
  • 1 avocado 
  • Frisk chili
  • 2 æg
  • 2 spsk. mælk 


Fremgangsmåde: 

  • Æg og mælk laves til røræg på panden. 
  • Sushi-ris koges som anvist på pakken. 
  • Tun, avokado, frisk chili og fint hakket røræg rulles til maki-ruller i sushi-tangen. 
  • Server med syltet ingefær, wasabi og soya. 

Makrel i indisk karry og kokos

Til 2 personer

Ingredienser:

  • 300 g makrel i tomat
  • 1 spsk. indisk rød karry
  • 3 spsk. kokosmel
  • 2 hårdkogte æg
  • Hjertesalatblade
  • Ristet speltbrød

Fremgangsmåde: 

  • Vend 2 dåser makrel i tomat med kokosmel og indisk karry. 
  • Læg blandingen i hjertesalatblade og pynt med grofthakkede hårdkogte æg. 
  • Server med ristet speltbrød. 

Chilimakrel i wrap med koriander og spidskål

Til 2 personer

Ingredienser:

  • 300 g makrel i tomat
  • Chilipulver
  • ¼ fintsnittet spidskål 
  • 1 reven courgette
  • Frisk koriander
  • 4 wraps

Fremgangsmåde: 

  • Bland 2 dåser makrel med snittet spidskål, reven courgette, frisk koriander og smag til med chili, salt og peber. 
  • Fordel i 4 wraps og server. 
Påske
Fun-facts om påskeægget 

Æg og påske hører sammen som risalamande og jul – men hvorfor gør de egentlig det?

Traditionen med æg i påsken har rødder i både hedenske forårsfester, kristen symbolik og folkelige skikke. Her får du fun-facts om påskeæggets historie – og nogle af de mere kuriøse detaljer undervejs.

Læs mere
Påsken er oplagt til leg og samvær. Få inspiration til 10 aktiviteter, I kan lave sammen i ferien.
Påske
Så skal der leges: De 10 sjoveste påskelege 

Til påsken hører mange finurlige og festlige traditioner. Ud over gækkebreve, dekorerede æg og forårsgrene findes der en række gamle og nye påskelege, der samler familie og venner – ude som inde. Her har vi samlet 10 sjove og traditionsrige aktiviteter, hvor både børn og voksne kan være med.

Læs mere
Påskeopskrifter med forårets råvarer
Opskrifter & råvarer
Påskeopskrifter: 12 lækre retter til påskefrokosten 

Foråret er kommet med lys og lune dage, sprøde tulipaner og anemoner i skovbunden - og dét skal fejres i påsken. Måske kan der i påskedagene blive tid til at nyde en ægte dansk påskefrokost, et veldækket bord med sildebasser, lam, æg og forårssalater – og snaps, ikke at forglemme. Altså sådan en…

Læs mere
Favning af påskeæg med naturlige ingredienser
Påske
Påske: Farvning af påskeæg med rødløg, kaffe, rødkål, gurkemeje og spinat 

Man kan farve påskeæg med andet end frugtfarve. Koger du fx æg med skaller fra rødløg får æggene en rødlig nuance, mens almindelige løg giver en gylden farve. Æg kogt i kaffegrums får en smuk lys mokkafarve, mens te giver lysere nuancer. Du kan også koge æg med rødbede eller rødkål, hvilket…

Læs mere
Påskebordet: Inspiration til et smukt og dekorativt påskefrokostbord.
Påske
10 idéer til smukke blomstrende påskedekorationer 

Nu kan vi endelig fejre, at det dejlige forår er på vej, og her er påsken jo den perfekte anledning til at pynte hjemmet med dejlige forårsbebudere, som farvestrålende buketter, bøgegrene med små nyudsprungne blade, og blomstrende forårsløg.

Sammen med små kulørte påskeæg, påskeharen og…

Læs mere
Påske
Påskeopskrift: Appelsin- og rødløgssalat 

En let og frisk forårsopskrift som tilbehør til påskefrokosten.

Læs mere
Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Påskeæg med marcipan og chokolade
Påske
Konditoropskrift: Påskeæg med marcipan - og et lille strejf af noget særligt 

Der er noget helt særligt over hjemmelavede påskeæg. Og når man tilsætter en smule Baileys, Grand Marnier eller whisky, så sker der noget magisk: smagen af marcipan og chokolade bliver bare endnu mere rund og intens.

Med marcipan som base er det let at lave sine egne påskeæg – og her får du to…

Læs mere
Påskeopskrift: Citronpåskekager
Påske
Gule citrontærter til påskens kaffebord 

Farven gul er påskens farve med gule påskeliljer, gækkebreve, gule kyllinger og ikke mindst påskeæg er indbegrebet af gode og hyggelige påskedage.

Med opskriften på små, delikate citrontærter kan du tilføje kan du tilføje påskegul til kaffebordet.

Læs mere
Påske
Påskeopskrift: Påskeæg med nougatcrunch 

Odense Marcipan deler ud af påskeopskrifterne. Her får du opskriften på de lækreste påskeæg med nougatcrunch.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^