Kategori: Påske

Påskesild - eller hvad med påsketun eller påskemakrel? 

Dagene bliver lysere og længere. Foråret er på vej, og med påsken og fridagene har vi alletiders anledning til at se og hygge med familie og venner.

Nu er der jo visse traditioner man ikke kan lave om på: Der skal pustes æg, påskeharen kommer på besøg - og der skal sild på bordet. Meeen der er ingen tradition, der ikke tåler lidt fornyelse – så måske skal påskesilden svømme i en helt ny retning i år?

En ret med urtesild, rødbedetern og æggeblomme kan fx være et nyt og lækkert bud på påskesild, eller hvad med Maki-ruller med tun, Makrel i indisk karry og kokos eller Chilimakrel i wrap med koriander og spidskål? Her får du opskrifterne på fire anretninger til påskefrokosten:

Urtesild, rødbedetern og æggeblomme

Til 2 personer

Ingredienser:

  • 200 g sild i bidder
  • 1dl mayonnaise
  • 1 dl cremefraiche
  • Finthakkede friske krydderurter fx purløg, persille eller dild
  • 3 hårdkogte æggeblommer
  • 200 gram kogte rødbeder 
  • Rugbrød

Fremgangsmåde: 

  • Rør sild, mayonnaise og cremefraiche, og smag til med salt og peber
  • Kog rødbederne, og hak rødbeder og de hårdkogte æggeblommer fint. 
  • Server silden på rugbrød toppet med rødbeder og æg.

Maki-ruller med tun

Til én person 

Ingredienser:

  • 200 g tun i vand 
  • 2 dl sushi-ris
  • Sushi Nori-tang 
  • 1 avocado 
  • Frisk chili
  • 2 æg
  • 2 spsk. mælk 


Fremgangsmåde: 

  • Æg og mælk laves til røræg på panden. 
  • Sushi-ris koges som anvist på pakken. 
  • Tun, avokado, frisk chili og fint hakket røræg rulles til maki-ruller i sushi-tangen. 
  • Server med syltet ingefær, wasabi og soya. 

Makrel i indisk karry og kokos

Til 2 personer

Ingredienser:

  • 300 g makrel i tomat
  • 1 spsk. indisk rød karry
  • 3 spsk. kokosmel
  • 2 hårdkogte æg
  • Hjertesalatblade
  • Ristet speltbrød

Fremgangsmåde: 

  • Vend 2 dåser makrel i tomat med kokosmel og indisk karry. 
  • Læg blandingen i hjertesalatblade og pynt med grofthakkede hårdkogte æg. 
  • Server med ristet speltbrød. 

Chilimakrel i wrap med koriander og spidskål

Til 2 personer

Ingredienser:

  • 300 g makrel i tomat
  • Chilipulver
  • ¼ fintsnittet spidskål 
  • 1 reven courgette
  • Frisk koriander
  • 4 wraps

Fremgangsmåde: 

  • Bland 2 dåser makrel med snittet spidskål, reven courgette, frisk koriander og smag til med chili, salt og peber. 
  • Fordel i 4 wraps og server. 
Forår
Er det en vintergæk? 

Et sikkert tegn på at vi endelig går mod lysere og lunere dage, er forårets små blomster: Krokus, perlehyacint .. . og selvfølgelig vintergækker. Men kaldes den lille, hvide klokkeformede blomst med den grønne prik på kronbladene også vintergækker?

Læs mere
Forår
Sæson for den fascinerende tranedans i Sverige  

I disse dage ankommer de første traner til Hornborgasjön i Vestsverige. Og om et par uger er det smukke naturområde fyldt med titusindvis af dansende traner.

Måske er en udflugt til broderlandet en idé i påsken? Man behøver ikke være ornitolog for at synes, at tranernes dans berettiger til en…

Læs mere
Påske
Gule citrontærter til påskens kaffebord 

Farven gul er påskens farve med gule påskeliljer, gækkebreve, gule kyllinger og ikke mindst påskeæg er indbegrebet af gode og hyggelige påskedage.

Med opskriften på små, delikate citrontærter kan du tilføje kan du tilføje påskegul til kaffebordet.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

I år deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen et par klassiske opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme -…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: 12 lækre påskeretter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Påske
Farvning af påskeæg med rødløg, kaffe, rødkål, gurkemeje og spinat 

Man kan farve påskeæg med andet end frugtfarve. Koger du fx æg med skaller fra rødløg får æggene en rødlig nuance, mens almindelige løg giver en gylden farve. Æg kogt i kaffegrums får en smuk lys mokkafarve, mens te giver lysere nuancer. Du kan også koge æg med rødbede eller rødkål, hvilket…

Læs mere
Påske
Opskrift: Påskemuffins 

Påskemuffins med kokos, chokolade og frisk appelsinsaft.

Læs mere
Påske
8 sjove påskelege 

Til påsken hører mange sjove og finurlige traditioner. Blandt de bedstkendte er naturligvis dekoration af påskeæg, papirklip og gækkebreve, men der er mange andre festlige påskeaktiviteter og -lege, hvor alle kan være med: Pikke hårdæg, æggeløb, trille eller trante påskeæg, pynte påsketræ og…

Læs mere
Miljø
Tips fra Stop Spild af Mad: Rester fra påskebordet 

Husk, at rester fra påskebordet ofte kan blive lækkert tilbehør i andre retter i dagene efter påskefrokosten. Birgitte Escherich, ambassadør for forbrugerbevægelsen 'Stop Spild Af Mad' og direktør i Kostkompagniet, har udarbejdet en stribe gode idéer.

Læs mere
Påske
Vinanbefalinger: Sommelierens anbefalinger 

Rosé-, rød- eller hvidvin? Fransk, tysk eller spansk? Hvilke vine egner sig særligt til påskefrokostens smørrebrødsklassikere; Hønsesalaten, de nye kartofler med mayonnaise og purløg, og Ida Davidsens stjerneskud? Og hvilke vine er et godt match til det herlige påskelam og de cremede flødekartofler?…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^