Kategori: Kulturnyheder

Ved majmåneds vinsmagning kan du opleve vine fra 150 forskellige vinhuse fra vinregionerne Californien og Washington State.

Vinsmagning: Kom med til eksklusiv vinsmagning 

Der venter nye, store oplevelser for alle vinelskere, når de anerkendte amerikanske vin-distributører California Wines og Washington State Wine inviterer til vinsmagning i København. De to vinhuse repræsenterer intet mindre end 150 forskellige vinhuse fra vinregionerne Californien og Washington State med et stort, spændende og helt enestående udvalg af vine.

Til arrangementet vil vinene blive præsenteret af vinhusene selv eller deres danske importører ved 65 borde, hvor du inviteres til at smage og dufte dig gennem det store udvalg af vine.

Vinsmagningen finder sted onsdag den 11. maj fra kl. 17.00 til 19.00 i de flotte haller på The Plant i København.

Bemærk, at der i et vist omfang vil være shuttlebusser med afgang fra Hovedbanegården til The Plant, så du nemt kan deltage i vinsmagningen uanset hvor du bor i landet.

Vin til ganen og delikatesser til maven

Med American Meat Federation som sponsor af arrangementet er der også mulighed for at forudbestille en herlig salatanretning, som serveres under vinsmagningen. Vælg mellem:

  • California bowls med sød kartoffel: Citrusris, sorte bønner, romaine-salat, guacamole, salsa-fresca, chipotle-creme & sød kartoffel

  • California bowls med stegt kylling: Citrusris, sorte bønner, romaine-salat, guacamole, salsa-fresca, chipotle-creme & stegt kylling vendt med krydderier og urter

  • California bowls med ceviche af torsk: Citrusris, sorte bønner, romaine-salat, guacamole, salsa-fresca, chipotle-creme & ceviche af torsk m. chili, koriander, rødløg og lime.

For at deltage i denne unikke vinsmagning skal du booke billet på Madbillet.dk

  • Entré inkl. vinsmagning kr. 130
  • Entré inkl. vinsmagning og salatanretning kr. 225

Se også: Vind billetter til vinsmagning

4 trin: Sådan smager du på vin

Oplev vinen gennem 4 trin

Vinsmagning er en helt særlig og meget sanselig oplevelse, hvor duft, smag og karakter samles i et unikt indtryk. Det er en oplevelse for alle, der sætter pris på vin, og du behøver hverken være vinkender eller vinekspert for at kunne smage dig frem til din yndlingsvin.
Formålet med vinsmagning er netop at give dig mulighed for at danne dig dit helt eget indtryk af vinen, for hvordan en vin smager beror på din personlige vinoplevelse.  
For at få den mest intense oplevelse af vinen kan du følge de klassiske 4 trin:

  1. Karakter: Løft glasset og oplev vinens farve og tjek om vinen er smuk og klar
  2. Duft: Sæt næsen mod glassets kant, luk øjnene og nyd vinens duft
  3. Smag: Smag på vinen, lad vinen ramme mundhulen, og træk vejret ind for at få den fulde smagsoplevelse. Vurder vinens smagssammensætning: Er den sur, bitter, sød eller måske krydret med noter, du genkender?
  4. Konklusion: Ved hjælp af dine sanser har du nu en komplet oplevelse af vinen, og alle de indtryk, du har brug for, for at kunne vurdere om det er en vin for dig.
Efterårsferie
Oplevelser i efterårsferien 2023: Top 10 dyreparker & akvarier 

I skolernes efterårsferie venter der masser af dejlige oplevelser i landet zoologiske haver og akvarier. Blandt 'De 10 vildeste' er havodder-uge på på Den Blå Planet, Europas største krokodille i Krokodille Zoo, giftige dyr fra hele verdenen i Giveskud Zoo og leopardkillinger i Ree Pars Safari.

 

Læs mere
Loppemarkeder
Loppemarkeder 2023: Har du kendskab til et marked, vi ikke har med på oversigten? 

Med foråret og oprydning i kældre og loftsrum, er det igen blevet tid til loppemarkeder. Over hele landet står boderne klar, og her venter der masser af fine loppefund og dejlige oplevelser.

Læs mere
Livsstilsmesser
Krop-Sind-Ånd Helsemesse i Brøndby Hallen 2023 

Husk, at sætte et stort kryds i kalenderen 3. februar, for her åbnes dørene til et eventyrligt oplevelsesmekka for alle nysgerrige, der vil vide mere om alternativ medicin, naturterapeutiske behandlingsmetoder og personlig og spirituel udvikling.

Fra 3. til 5. februar 2023 danner Brøndby Hallen…

Læs mere
Kultur
Bogforum 2022: Her er de nominerede til Bogforums Debutantpris 2022 

Siden 1993 er årets bedste skønlitterære debutant blevet kåret på Bogforum. Det bliver også tilfældet, når landets største bogfestival atter slår dørene op til Bella Center for forfattere, forlag og alle med forkærlighed for læsning den 4., 5. og 6. november 2022.

Læs mere
Kultur
Bogforum 2022 - Så er der nedtælling til årets store litteraturoplevelse 

På fredag, den 4. november, slår Bogforum i Bella Center Copenhagen dørene op til en weekend i bøgernes verden. Med intet mindre end 300 programpunkter på festivalens store scener, og 800 arrangementer på forlagenes egne scener og stande, er der lagt op til rigtigt mange litterære oplevelser.

Læs mere
Livsstilsmesser
Mystikkens Univers 2022 

I november afholdes den store spirituelle messe 'Mystikkens Univers' på Østerbro i København. Her kan du møde dedikerede udstillere og foredragsholdere, der vil give dig indblik i en holistisk livsstil, og det spirituelle og åndelige liv.

Læs mere
Kultur
Wildlife Photographer of the Year 2022 

Nu er vinderne af Wildlife Photographer of the Year 2022 fundet. Nogle af de 100 fotos viser naturens skønhed, men en del af årets billeder viser, hvordan mennesket forandrer naturen - og ødelægger den. Udstillingen åbner på Statens Naturhistoriske Museum den 25. november.

Se 15 fuldstændigt…

Læs mere
Kultur
Kulturnat København 2022 

Det kølige, mørke efterår trænger sig på, men fredag den 14. oktober brydes mørket, når Kulturnatten oplyser byen med flotte lysinstallationer og 250 særarrangementer for børn og voksne i alle aldre i København og på Frederiksberg.

Læs mere
Sensommer
Æblefestival i Sverige 2022 

Byen Kivik er en lille, hyggelig havneby, der er kendt for sine små krogede gader, gamle bindingsværkshuse og stokroser. I weekenden den 24. og 25. september bliver den stille idyl imidlertid afbrudt, for så er det igen blevet tid til årets Æblefestival.

Læs mere
Kultur
25 nye ord, du måske ikke har helt styr på 

Nogle gange glider nye fremmedord ind i vores ordforråd uden at vi rigtig bemærker det, men kigger man på Dansk Sprognævns oversigt over nye ord og udtryk, så er det overraskende, hvor mange, især engelske ord, der finder vej til danskordbogen.

På de sociale medier blomstrer sproget i en fart, hvor…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Læs mere
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres…

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor…

Læs mere
Carolyne Kaddu Rasmussen 'Hovedet i himlen og fødderne på jorden'

Mange danskere kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas dejlige mor. I denne bog fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to små børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om at begynde forfra og kæmpe indædt for at lære sproget og de…

Læs mere
^