Kategori: Påske

”De fleste mennesker forbinder klassisk smørrebrød med snaps og øl, og det er da også en ganske naturlig og skøn kombination”, siger David Ekberg, sommelier hos Laudrup Vin. ”Men der findes altså også nogle virkelig gode match, hvis man har lyst at prøve lidt vin til maden”.
Vinanbefalinger: Sommelierens anbefalinger

Bodegas Cepa 21 - Ribera del Duero 2017
Påskens skal fejres med lam og, ifølge Theis Vine, en testvinder fra Ribera del Duero, som er en af Spaniens mest anerkendte vinproducenter.
”Til grillede og stegte lammekoteletter vil et godt valg være en Ribera del Duero”, fortæller Marianne Petersen, Sommelier hos Theis-vine. ”Det er en vin med god fylde og lidt vanilje-noter fra fadlagringen, der passer godt til sødmen i lammekødet”.
Læs mere om vinen: Theis-vine.dk

Chablis, Simonnet Febvre, Bourgogne
Til påskefrokostens klassiske Stjerneskud anbefaler Laudrup Vin en Chablis.
”Ida Davidsens udødelige klassiker fungerer fantastisk godt med en klassisk Chablis, som har både sprødhed og frugtfedme samt den friske syre", siger David Ekberg, Sommelier hos Laudrup Vin.
Læs mere om vinen: Laudrup Vin

Cotes du Rhone Blanc, Domaine Bellane, Rhone
Til påskefrokosten hører kartoffelmaden med små, nye kartofler, mayonnaise, purløg, rå og ristede løg. Her anbefaler Laudrup Vin en hvid Cotes du Rhone.
”Generelt har mange en tendens til at glemme de skønne hvidvine som Rhonedalen gemmer på. Her har vi fundet en Biodynamisk vin fra Valreas i det sydlige Rhone som har en skøn ren og let urtet frugt. Frisk syre og moderat fedme”, fortæller David Ekberg, Sommelier hos Laudrup Vin om vinen, der blev kåret som bedste køb ved Rhonevin festivalen 2021.
Læs mere om vinen: Laudrup Vin

Pinot Gris, Barmes Buecher, Alsace
Ingen påskefrokost uden hønsesalat med bacon og svampe, og til denne delikatesse hører en Pinot Gris, mener Laudrup Vin.
”Jeg har altid haft et lille crush på Pinot Gris. Jeg elsker den fedme der er fra naturens side, og så er det en vin som har en tendens til at omfavne de retter man parrer den med. Barmes Buecher er en fantastisk producent og her er stadig masser af friskhed”, siger David Ekberg, Sommelier hos Laudrup Vin.
Læs mere om vinen: Laudrup Vin

Domaine Saint Gayan - Gigondas 2016 & La Ferme du Mont Chateauneuf-du-Pape - Vendange 2020
”Braisseret lam lavet sammen med løg, grøntsager og rødvin opnår lidt sødme i smagen, og der er god fylde i retten. Til det passer en vin fra Syd Rhone fx Chateauneuf du Pape eller Gigondas fantastisk” fortæller Marianne Petersen, Sommelier hos Theis Vine. ”I næsen er der masser af røde bær, lidt krydrede noter og der er god fylde i vinen”.
Læs mere om Domaine Saint Gayan - Gigondas 2016 og La Ferme du Mont
Chateauneuf-du-Pape - Vendange 2020

Riesling Spätlese, Bockstein, Van Volxem, Saar
På et bugnende frokostbord skal der være plads til en ærkedansk delikatesse; Flæskesteg, rødkål og sprøde svær, og hertil foretrækker sommelieren en Riesling.
”Her kunne man sagtens gå med en let rødvin, men jeg har alligevel valgt at gå med en tysk Spätlese der har en smule restsødme og så en klingende ren syre der kommer til sidst, som et barberblad og sætter det hele i balance. Det her er bare en kombination man aldrig bliver træt af”, siger David Ekberg, Sommelier hos Laudrup Vin.
Læs mere om vinen: Laudrup Vin

Chateau de Berne Inspiration - Côtes de Provence Rosé 2020
Til rosé-elskere lyder anbefalingen fra Theis Vine på en Château de Berne fra Provence. En anmelderrost rosé med en særlig fin smag af sæsonens første røde bær, skøn let krydret duft.
"Dette er rosévinen som indkapsler smagen af Provence", fortæller Marianne Petersen, Sommelier hos Theis-vine.
Læs mere om vinen: Theis-vine.dk

Joh. Prüm Graacher Himmelreich - Spätlese 2020 og Domaine Baumard Carte Turquoise - Cremant de Loire
Blandt andre alternativer til påskefrokostens snaps og påskebryg har Theis Vine også et par friske anbefalinger:
”Til påskefrokostbordet – hvor der er sild, kolde og lune retter vil en hvidvin eller en rose passe godt”, anbefaler Marianne Petersen, Sommelier hos Theis Vine. ”Som et festligt alternativ anbefaler vi at drikke champagne.”
Læs mere om Joh. Prüm Graacher Himmelreich - Spätlese 2020 og og Domaine Baumard Carte Turquoise - Cremant de Loire
Se også: Vinsmagning