Her får du opskriften på påskelam til 6 personer.
Det skal du bruge til lammet:
- 1 stk lammelår på ca. 2,5 kg
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
- 4 stilke frisk rosmarin (tørret er også fint)12
- 3 fed hvidløg
- 1 løg i både
- 3 gulerødder
- ca. 1 l vand
Det skal du bruge til saucen:
- ca. 8 dl stegesky
- 4 spsk hvedemel udrørt i lidt koldt vand
- 1 spsk solbærsaft eller rødvin
- 1 tsk soyasauce
- ½ tsk peber
- ½ tsk salt
Sådan gør du:
- Gnid lammelåret godt ind i salt og peber.
- Del hvidløget i tynde både. Skær lommer i kødet med en kniv og læg hvidløget og rosmarinstilke i lommerne.
- Læg løg og gulerødder i et ildfast fad. Læg også låret i og stik et stegetermometer i. Pas på at du ikke rammer benet. Hæld ca. 1 l. vand ved.
- Steg ved 125 grader i 2-3 timer. Når stegetermometeret viser 70 grader er stegen rosa. Når det viser 76 grader er det gennemstegt.
- Lad stegen hvile mindst et kvarter indpakket i folie før den skæres op. Imens kan du lave saucen af stegeskyen.
- Kog skyen op. Tilsæt jævningen (hvedemel og vand) i en tynd stråle mens du rører godt.
- Lad det koge i ca. 10 minutter. Smag til med solbærsaft/rødvin, soyasauce, salt og peber.
- Server med for eksempel flødegratinerede kartofler, sukkerærter, gulerødder og hakket persille.