Opskrift: Moules Marinières - Friske muslinger med grønsager og krydderier

Den fine, franske skaldyrsret 'Moules Marinières' med dampede blåmuslinger i grønsagssuppe, er vinterens populære delikatesse. Nyd den med hvidløgsbrød, friskbagt flutes med fransk hvidløgsmayonnaise, eller med pommes frites, som man gør det i Belgien.

Opskrift: Moules Marinières - Friske muslinger med grønsager og krydderier 

Blåmuslinger er tidens populære delikatesse, og samtidig overraskende nemme at tilberede. I den klassiske opskrift, Moules Marinières, dampes de friske muslinger med grønsager og krydderier, og serveres med hvidløgsbrød eller friskbagt flutes med Aioli.

Til retten hører naturligvis hvidvin, fx Mouton Cadet Bordeaux Blanc, der med sin lette, friske citrussmag og frugtaroma passer perfekt til skaldyr.

Opskrift: 2 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg blåmuslinger
  • 1 stort løg
  • 1 pastinak i små tern
  • 1 stor gulerod i små tern
  • 1 porre i små tern
  • 1 æble i små tern
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. karry
  • 1 par drys peber
  • Ca. 3 dl kokosmælk
  • 1 mellemstor ingefærknold i tynde skiver

Sådan gør du

  • Fjern skægtrævlen fra muslingerne, og rens og skrub dem grundigt ved at gnubbe dem mod hinanden under rindende vand
  • Kassér knuste muslinger
  • Kassér åbne muslinger, der ikke hurtigt lukker sig, når de bankes mod bordkanten
  • Svits grønsager og æbletern ved høj varme i en gryde med olien
  • Så snart grønsagerne begynder at tage farve, tilføjes karry og peber
  • Hæld kokosmælken over uden at skrue ned for varmen
  • Når mælken koger, hældes blåmuslingerne i
  • Læg tyndt skårne skiver af ingefær øverst
  • Læg låget på, og damp muslingerne i 5-7 minutter ved høj varme. Løft ikke låget undervejs.
  • Når det damper under låget, er muslingerne åbne og færdige. Er der muslinger, der endnu ikke har åbnet sig, så kassér dem. Fortsætter du med at koge dem i håbet om, at de åbner sig, så risikerer du, at de bliver seje og mister deres smag
  • Smag suppen til med lidt salt

Servering

Servér muslingerne i suppen med friskhakket persille, hvidløgsbrød eller friskbagt flutes med fransk hvidløgsmayonnaise, Aioli. Alternativt kan muslinger serveres à la Moules et Frites med sprøde ovnstegte pommes frites, som man gør det i Belgien.

Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci, pasta med cremet pesto af cannellini-bønner, basilikum og spinat
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Salat med frisk spinat, tandoori-krydret kylling, rødløg og mozzarella
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^