Til retten hører naturligvis hvidvin, fx Mouton Cadet Bordeaux Blanc, der med sin lette, friske citrussmag og frugtaroma passer perfekt til skaldyr.
Opskrift: 2 personer
Ingredienser
- 1,5 kg blåmuslinger
- 1 stort løg
- 1 pastinak i små tern
- 1 stor gulerod i små tern
- 1 porre i små tern
- 1 æble i små tern
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. karry
- 1 par drys peber
- Ca. 3 dl kokosmælk
- 1 mellemstor ingefærknold i tynde skiver
Sådan gør du
- Fjern skægtrævlen fra muslingerne, og rens og skrub dem grundigt ved at gnubbe dem mod hinanden under rindende vand
- Kassér knuste muslinger
- Kassér åbne muslinger, der ikke hurtigt lukker sig, når de bankes mod bordkanten
- Svits grønsager og æbletern ved høj varme i en gryde med olien
- Så snart grønsagerne begynder at tage farve, tilføjes karry og peber
- Hæld kokosmælken over uden at skrue ned for varmen
- Når mælken koger, hældes blåmuslingerne i
- Læg tyndt skårne skiver af ingefær øverst
- Læg låget på, og damp muslingerne i 5-7 minutter ved høj varme. Løft ikke låget undervejs.
- Når det damper under låget, er muslingerne åbne og færdige. Er der muslinger, der endnu ikke har åbnet sig, så kassér dem. Fortsætter du med at koge dem i håbet om, at de åbner sig, så risikerer du, at de bliver seje og mister deres smag
- Smag suppen til med lidt salt
Servering
Servér muslingerne i suppen med friskhakket persille, hvidløgsbrød eller friskbagt flutes med fransk hvidløgsmayonnaise, Aioli. Alternativt kan muslinger serveres à la Moules et Frites med sprøde ovnstegte pommes frites, som man gør det i Belgien.