Opskrift karamelkage 

Fra Maja Vases nye smukke kagebog 'Majas Kager' får du her opskriften på en helt eventyrlig delikat karamelkage med knasende karamelpopcorn og glitrende glaze, hvorunder der gemmer sig cremet karamelmousse og saftig peanutbund. En eksplosion af sødt og salt!

Opskriften er til 10 personer 

Peanutbund
Ingredienser:

  • 2 æg
  • 80 g saltede peanuts
  • 30 g Dulcey 32 % fra Valrhona
  • 80 g sukker

Opskrift:

  • Del æggene i blommer og hvider.
  • Blend de salte peanuts til mel og smelt chokoladen i en skål over vandbad. 
  • Pisk sukker og æggeblommer let og luftigt i en skål.
  • Vend peanutmel og smeltet chokolade i æggeblommerne. 
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. 
  • Fordel dejen i en kagering/springform (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden 
  • Bag kagen i ovnen ved 175 grader i 25-30 minutter, til den er fint gylden. 
  • Lad den køle af og sæt den i fryseren, mens du laver moussen.

Karamelmousse
Ingredienser:

  • 3 blade husblas
  • 350 ml piskefløde
  • 100 g sukker
  • 1/3 tsk flagesalt

Opskrift:

  • Udblød husblassen i koldt vand.
  • Varm 50 ml fløde op til lige under kogepunktet i en gryde og tag den af varmen. 
  • Smelt forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en anden gryde.
  • Tag karamellen af varmen og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen, mens du pisker med et piskeris.
  • Tilsæt salt. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i karamellen.
  • Lad karamellen køle af til håndvarm.
  • Pisk de resterende 300 ml fløde til let skum. 
  • Vend først lidt af skummet i den håndvarme karamel og derefter forsigtigt resten. 
  • Fordel moussen i en elipse-silikoneform (18 cm i diameter) og tryk forsigtigt peanutbunden ned i. 
  • Stil moussekagen i fryseren natten over.

Tips:

  • Hold godt øje med sukkeret, når du smelter det til karamel, så det ikke brænder på.
  • Sørg for, at fløden stadig er ret varm og kun tilsættes lidt ad gangen, når du rører den i karamellen. Ellers vil karamellen begynde at klumpe.

Karamelglaze
Ingredienser:

  • 6 blade husblas
  • 100 ml piskefløde
  • 150 g sukker
  • 150 g glukosesirup

Opskrift:

  • Udblød husblassen i koldt vand.
  • Varm fløden op til lige under kogepunktet i en gryde og tag den af varmen. 
  • Smelt forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en anden gryde. 
  • Tag karamellen af varmen og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen, mens du pisker med et piskeris. 
  • Tilsæt glukosesirup.
  • Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme karamel.
  • Hæld glazen i en plastickande og stavblend den. 
  • Dæk overfladen med film og lad glazen køle ned til ca. 30 grader.

Tips:

Før stavblenderen skråt ned i glazen, ret op og tænd. På den måde undgår du luftbobler i glazen.

Pynt
Ingredienser:

  • 50 g karamelpopcorn
  • spiseligt bladguld

Sådan gør du:

  • Placer den frosne moussekage på en rist (med et fad under) og hæld den ca. 30 grader varme glaze ud over den. 
  • Lad kagen tø op på et kagefad i køleskabet i min. 3 timer.
  • Pynt med karamelpopcorn og bladguld lige inden servering.
  • Maja skriver, at hun køber sine karamelpopcorn hos ’NoCrap’ .

Eventyrlig smuk og indbydende kagebog fra Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk. 
På sin blog deler hun rundhåndet ud af sine super kreative idéer og opskrifter, ligesom hun tidligere har udgivet bøgerne 'Lykken er chokolade' og 'Lykken er is' i samarbejde med Anne au Chocolat, og senest har udgivet dessertbogen 'Majas desserter'.

Nu er hun klar med den eventyrlige smukke og indbydende kagebog 'Majas kager'. En enestående samling opskrifter på mere end 70 delikate kager, nye, inspirerende opskrifter, hvoraf mange er friske fortolkninger af klassikere som cheesecakes, frugttærter, makroner og muffins.
Her er kager til enhver lejlighed, enkle delikate kager med få ingredienser, der kan være klar på en time, men også opskrifter til dem, der har mod på en udfordring og vil lave kager, der får gæsterne til at måbe. Med 'Majas kager' bliver du grundigt guidet igennem opskrifterne og får gode, uddybende tips og tricks med undervejs. 

Titel: Majas Kager
Forfatter: Maja Vase
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles her

Opskrifter & råvarer
Frem med mel og forklæde! 

Store Bagedag, som hvert år afvikles torsdag i uge 42, er en dansk mærkedag, der har til formål at fejre bagetraditionen og samværet omkring bagning. Det er en oplagt anledning til at invitere familie og venner til en dag i køkkenet, hvor der hygges og fremtrylles duftende friskbagte brød og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød  

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lammefrikadeller med pastinak 

Nem opskrift fra Kostkompagniet på skønne lammefrikadeller med pastinak, hvortil man fx kan servere linsesalat og sprøde, stegte gulerødder i timian.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tærte med græskar og gedeost 

Der er ingen grund til at lade græskarkød fra årets græskarlygte gå til spilde. Her har du opskriften på en skøn tærte med græskar og gedeost. Opskriften er udviklet af madskribent Marie Melchior.

Læs mere
Opskrift: Pasta med spinat og champignon
Opskrifter & råvarer
Pastasalat med stor umami-smag 

Orker du ikke at stå i køkkenet i aften, så har vi en perfekt idé til et nemt og lækkert måltid med ingredienser, du formentligt allerede har liggende. I så fald kan sidegevinsten være, at du får ryddet ud i de 'glemte' grøntsagsrester i køleskabet - og måske også sparret lidt på madbudgettet.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Den 4. oktober fejrer Sverige ’Kanelbullens Dag’ - og det må vi da bakke op om  

Der er ikke noget, der kan sprede en hyggelig stemning, som duften af friskbagte kanelsnegle. Herhjemme er de lækre boller et populært bagværk, især på en våd og kedelig efterårsdag. Og i Sverige sætter man så stor pris på kanelsnegle, at de har fået deres helt egen mærkedag.

Den 4. oktober fejrer…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Moccakage 

De færreste kaffeelskere vil kunne stå for denne super skønne moccakage.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager 

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tabouleh med solmodne tomater, og salat med kylling og fuldkornsknas 

Der er et særligt fokus på smag, sundhed og friske råvarer, når vi laver mad, skriver Fuldkornspartnerskabet. Ifølge deres nye undersøgelse, så vægter danskerne smagen, men for 60% indgår der også grundige overvejelser om, hvorvidt måltidet bidrager til sundheden. Friske råvarer er også højt…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Asiatiske chili- & honningmarinerede kyllingespyd 

En nem og hurtig opskrift på de lækreste asiatisk inspirerede kyllingespyd med cherrytomater, løg, peberfrugt og kylling vendt i sød chilimarinade og sesamfrø.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^