Og nu hvor det bugner af friske grøntsager, så passer det jo perfekt ind i sæsonens måltider. Blandt dejlige, sunde opskrifter med friske grøntsager er libanesisk Tabouleh, som Fuldkornspartnerskabet her deler opskriften på:
Tabouleh med fuldkornscouscous og solmodne tomater
Ingredienser
- 3 dl fuldkornscouscous
- 1 citron (saften af 1 citron eller 2 lime)
- 2 spsk olie
- 250 g. solmodne tomater
- 1 augurk
- 1 rødløg
- 1 håndfuld mynteblade
Sådan gør du
- Tilbered couscous som anvist på pakken
- Rør citronsaft og olie i couscoussen mens den stadig er lun
- Tomaterne udkernes således, at det kun den faste del finhakkes
- Den midterste våde del fjernes fra agurken og resten skæres i små tern
- Rødløg, mynte og persille hakkes fint og vendes med de øvrige ingredienser i couscoussen
Salat med kylling, kartofler og fuldkornsknas
Ingredienser
Salat
- 500 g kartofler
- 2 æg
- 2 bundter forårsløg (ca. 200 g)
- 10 radisser uden top
- ½ spidskål
- 250 g ærter
Kylling
- 320 g. kyllingebryst
- ½ spsk rapsolie
- ½ tsk flagesalt
- Peber
Dressing
- 4 dl. Youghurt natural 1,5%
- 1 ½ spsk dijonsennep
- 1 ½ spsk flydende honning
- 1 tsk. flagesalt
- Peber
Fuldkornsknas
- 100 g. hvedekerner
- 1 ½ spsk rapsolie
- 1 stort bundt persille ca. 100 g
- Reven skal af 1 ubehandlet citron
- ½ tsk flagesalt
- En håndfuld bredbladet persille
Sådan gør du
- Vær opmærksom på at gøre følgende først:
Kog hvedekernerne til fuldkornsknas efter anvisning på pakken
Skur kartoflerne og kog dem i ca. 12 min. afhængig af størrelsen. Sluk for kogevandet og lad kartoflerne stå i ca. 5 min. Afkøl kartoflerne
Kog æggene og afkøl - Kylling
Skær kyllingebrystfileterne i strimler. Varm olien på en slip let pande og steg kyllingen i ca. 6 min. til den er mør.
Krydr med salt og peber. - Kartoffelsalat
Skær kartoflerne i skiver. Rens forårsløg og skær i skiver. Skær radiser i tynde skiver. Fjern stokken fra spidskålen og snit kålen fint.
Rør ingredienserne til dressingen sammen
Vend kogte kartofler med spidskål, radiser og ærter og dernæst med dressingen.
Pil æggene og skær i kvarte - Fuldkornsknas
Varm olien på en slip let pande og rist de drænede kogte hvedekerner til de er let gyldne
Skyl og hak persille og vend med ristede kerner, reven citronskal og salt - Samling af salaten
Anret kartoffelsalat med æg og kylling og drys med fuldkornsknas og forårsløg.