I denne opskrift på en pastaret med spinat, sørger champignon og bacon for den store smag. Har du ikke bacon på lager, eller foretrækker du vegetarretter, så brug en håndfuld ekstra svampe. Dem er der nemlig masser af umami-smag i, og de er derfor særdeles velegnede i vegetarretter.
Pasta med spinat og champignon
Ingredienser
- 300 g bacon i skiver
- 4 skalotteløg
- 500 g champignon
- 250 g frisk babyspinat
- olivenolie
- 3 kviste timian
- 4 dl madlavningsfløde
- salt og peber
- parmesan
Tilberedning
- Steg baconskiverne sprøde, læg dem på et stykke køkkenrulle og hæld fedtet fra.
- Hak skalotteløg, skær champignonerne i skiver og skyl spinaten grundigt.
- Kog pastaen al dente som anvist på emballagen.
- Steg skalotteløg og champignon i lidt olivenolie sammen med timian til champignonerne er gyldne. Kom spinaten og fløde ved, kog op og smag til med salt og peber.
- Vend straks den friskkogte pasta i saucen, anret og kom knust bacon samt lidt revet parmesan hen over. Server straks med ekstra parmesan og lunt brød.
Opskriften er udarbejdet af ernærings- og husholdningsøkonom, Gitte Heidi Rasmussen fra Sæson.dk.