Bemærk:
For at få en luftig karamelmasse, tilføjes natron. Vær opmærksom på, at natron får karamelmassen til at skumme op. Brug derfor en stor, tykbundet gryde, når du skal tilberede karamelmassen.
Ingredienser
- 1 dl popcorn majskerner
- 2 spsk. raffineret solsikkeolie
- 1/2 tsk. salt
- 2 dl rørsukker
- 2 dl muscovadosukker
- 2 tsk. natron
Opskrift popcorn
- Hæld olie i en stor gryde
- Læg en enkelt majs i gryden
- Når olien er så varm, at den simre omkring majsen, tilføjes resten af majsen
- Læg låg på og lad majskernerne poppe
- Let lidt på låget og luk dampen ud undervejs
- Når der 1-2 sekunder mellem hvert pop, er popcornene færdigpoppede
- Hæld de varme popcorn i en skål
Opskrift karamelmasse
- Rørsukker og muscovado smeltes langsomt i en stor, tykbundet gryde.
- Lad massen simre et par minutter
- Fjern gryden fra varmen og tilføj natron under hurtig omrøring
- Vend popcornene i karamelmassen
- Fordel popcorn-karamelmassen ud på et stykke bagepapir