Opskrift karamelkage 

Fra Maja Vases nye smukke kagebog 'Majas Kager' får du her opskriften på en helt eventyrlig delikat karamelkage med knasende karamelpopcorn og glitrende glaze, hvorunder der gemmer sig cremet karamelmousse og saftig peanutbund. En eksplosion af sødt og salt!

Opskriften er til 10 personer 

Peanutbund
Ingredienser:

  • 2 æg
  • 80 g saltede peanuts
  • 30 g Dulcey 32 % fra Valrhona
  • 80 g sukker

Opskrift:

  • Del æggene i blommer og hvider.
  • Blend de salte peanuts til mel og smelt chokoladen i en skål over vandbad. 
  • Pisk sukker og æggeblommer let og luftigt i en skål.
  • Vend peanutmel og smeltet chokolade i æggeblommerne. 
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. 
  • Fordel dejen i en kagering/springform (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden 
  • Bag kagen i ovnen ved 175 grader i 25-30 minutter, til den er fint gylden. 
  • Lad den køle af og sæt den i fryseren, mens du laver moussen.

Karamelmousse
Ingredienser:

  • 3 blade husblas
  • 350 ml piskefløde
  • 100 g sukker
  • 1/3 tsk flagesalt

Opskrift:

  • Udblød husblassen i koldt vand.
  • Varm 50 ml fløde op til lige under kogepunktet i en gryde og tag den af varmen. 
  • Smelt forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en anden gryde.
  • Tag karamellen af varmen og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen, mens du pisker med et piskeris.
  • Tilsæt salt. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i karamellen.
  • Lad karamellen køle af til håndvarm.
  • Pisk de resterende 300 ml fløde til let skum. 
  • Vend først lidt af skummet i den håndvarme karamel og derefter forsigtigt resten. 
  • Fordel moussen i en elipse-silikoneform (18 cm i diameter) og tryk forsigtigt peanutbunden ned i. 
  • Stil moussekagen i fryseren natten over.

Tips:

  • Hold godt øje med sukkeret, når du smelter det til karamel, så det ikke brænder på.
  • Sørg for, at fløden stadig er ret varm og kun tilsættes lidt ad gangen, når du rører den i karamellen. Ellers vil karamellen begynde at klumpe.

Karamelglaze
Ingredienser:

  • 6 blade husblas
  • 100 ml piskefløde
  • 150 g sukker
  • 150 g glukosesirup

Opskrift:

  • Udblød husblassen i koldt vand.
  • Varm fløden op til lige under kogepunktet i en gryde og tag den af varmen. 
  • Smelt forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en anden gryde. 
  • Tag karamellen af varmen og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen, mens du pisker med et piskeris. 
  • Tilsæt glukosesirup.
  • Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme karamel.
  • Hæld glazen i en plastickande og stavblend den. 
  • Dæk overfladen med film og lad glazen køle ned til ca. 30 grader.

Tips:

Før stavblenderen skråt ned i glazen, ret op og tænd. På den måde undgår du luftbobler i glazen.

Pynt
Ingredienser:

  • 50 g karamelpopcorn
  • spiseligt bladguld

Sådan gør du:

  • Placer den frosne moussekage på en rist (med et fad under) og hæld den ca. 30 grader varme glaze ud over den. 
  • Lad kagen tø op på et kagefad i køleskabet i min. 3 timer.
  • Pynt med karamelpopcorn og bladguld lige inden servering.
  • Maja skriver, at hun køber sine karamelpopcorn hos ’NoCrap’ .

Eventyrlig smuk og indbydende kagebog fra Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk. 
På sin blog deler hun rundhåndet ud af sine super kreative idéer og opskrifter, ligesom hun tidligere har udgivet bøgerne 'Lykken er chokolade' og 'Lykken er is' i samarbejde med Anne au Chocolat, og senest har udgivet dessertbogen 'Majas desserter'.

Nu er hun klar med den eventyrlige smukke og indbydende kagebog 'Majas kager'. En enestående samling opskrifter på mere end 70 delikate kager, nye, inspirerende opskrifter, hvoraf mange er friske fortolkninger af klassikere som cheesecakes, frugttærter, makroner og muffins.
Her er kager til enhver lejlighed, enkle delikate kager med få ingredienser, der kan være klar på en time, men også opskrifter til dem, der har mod på en udfordring og vil lave kager, der får gæsterne til at måbe. Med 'Majas kager' bliver du grundigt guidet igennem opskrifterne og får gode, uddybende tips og tricks med undervejs. 

Titel: Majas Kager
Forfatter: Maja Vase
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles her

Sæsonens rabarber – tips og opskrifter
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte, -saft, -cocktail og -smoothie 

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de saftige, røde stilke fra jordbærrabarber, som er en af sæsonens første sorter.

Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og som tilbehør til isdesserter og yoghurt, såvel som til kompot til fjerkræ og ost.

Læs mere
Rabarberkompot til både sødt og salt
Opskrifter & råvarer
Rabarberkompot – sødt, syrligt og alsidigt 

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstaveligste forstand – at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter. Men de lange stængler er også velegnede som tilbehør til både grillet kød og fjerkræ.

Her får du en klassisk opskrift på rabarberkompot, som kan serveres både varm og kold –…

Læs mere
Rabarbercrumble med mandler
Opskrifter & råvarer
Rabarbercrumble opskrift 

Ingen kager slår rabarbercrumble. En skøn dessert med syrlig rabarberkompot under en sprød, sød crumble. Et lille strejf af kanel og de knasende mandler fuldender den uimodståelige smag, der gør rabarbercrumble til en absolut favorit blandt både børn og voksne.

Læs mere
Varme hveder til Store Bededag
Forår
Hjemmebagte varme hveder til Store Bededag  

Fredag den 16. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare.

De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og dét er de også når der er fintmalet fuldkornsmel i.

Her får…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Cheesecake med lime - Sød, syrlig - og helt uimodståelig! 

Har du smag for syndige, søde og syrlige kager? Så vil du elske cheesecake med lime. Her mødes den klassiske cremede ostekage med friskheden fra lime – og resultatet er en uimodståelig balance mellem sødt og syrligt.

Læs mere
Opskrift: Klassisk rabarbertærte med kold flødeskum og friske jordbær på toppen.
Opskrifter & råvarer
Rabarbertærte med friske jordbær - Syrligt møder sødt! 

Det er sæson for den alsidige rabarber, der kan nydes både kold og varm - eller lun som her i en herlig tærte, hvor de syrlige rabarber møder sød marcipan og serveres med en skefuld kold cremefraiche eller rørt vaniljeis og friske jordbær på toppen.

Kagen er fuld af gode råvarer; smør, sukker og…

Læs mere
Påskeopskrifter med forårets råvarer
Opskrifter & råvarer
Påskeopskrifter: 12 lækre retter til påskefrokosten 

Foråret er kommet med lys og lune dage, sprøde tulipaner og anemoner i skovbunden - og dét skal fejres i påsken. Måske kan der i påskedagene blive tid til at nyde en ægte dansk påskefrokost, et veldækket bord med sildebasser, lam, æg og forårssalater – og snaps, ikke at forglemme. Altså sådan en…

Læs mere
Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Misosuppe – opskrift på den klassiske japanske suppe med tofu og tang
Opskrifter & råvarer
Misosuppe - den ultimative opskrift på japansk umami 

Misosuppe er en dyb, velsmagende og nærende suppe, der kombinerer umami, salt, sødme og let bitterhed i én harmonisk skål. Suppens base er misopasta, en fermenteret sojapasta fyldt med probiotiske bakterier, der kan gavne tarmfloraen.

Dashi, en japansk bouillon, giver en subtil og fyldig…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse 

Kimchi er en smagsintensiv, sprød og fermenteret delikatesse, der kombinerer syre, salt og varme. Den tilføjer dybde til både asiatiske retter og hverdagsmåltider som grillet kød, sandwiches og salater.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Rugbrødsglæde – bag lækkert surdejsrugbrød af Åse Solvej Hansen – lær at bage det perfekte rugbrød
Åse Solvej Hansen - Rugbrødsglæde

Der er en særlig glæde ved at bage sit eget rugbrød – duften, smagen og følelsen af at skabe noget fra bunden. 'Rugbrødsglæde – bag lækkert surdejsrugbrød' giver dig en grundig introduktion til surdejsbagning, så du nemt kan lave velsmagende og næringsrige rugbrød hjemme i dit eget køkken.

Læs mere
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Shopping
^