"Hvert år længes jeg efter de nye kartofler og årets første spæde grøntsager. Salaten her er en fejring af juni med alt, hvad den måned kommer med! I mødet mellem citron og kapers går alt op i en højere enhed", skriver Camilla.
45 min / 4-6 portioner
Grøntsager
- 1 kg nye kartofler
- 12 klaser hyldeblomster
- Et bundt forårsløg
- Et bundt radiser
- 500 g bælgærter
- 1 dl kapersbær, grofthakkede
Dressing
- 2 tsk dijonsennep
- Skal og saft fra en lille citron
- 1 dl olivenolie
- Toppene fra forårsløgene, finthakket
- 1-2 tsk salt
- Godt med peber
Opskrift
- Rens kartoflerne (behold skrællen på), og læg i en gryde. Dæk med koldt vand, godt med salt og 8-10 klaser hyldeblomst (resten gemmes til senere). Kog op og lad simre 5 min for små kartofler eller 10 min for mellemstore. Sluk for varmen, og lad stå i kogevandet 15-20 min, til kartoflerne er møre. Sigt vandet fra.
- Skær det øverste grønne af forårsløgene helt fint, og gem til dressingen. Skær resten af forårsløgene i grove stykker, og steg på en meget varm pande i olie med et drys salt, til de får godt med farve. Du kan også grille dem.
- Radiserne skæres i både. Du kan evt. stege eller grille halvdelen af dem hårdt, så de får farve, men stadig beholder deres sprødhed. Det gør dem mere søde, og giver et interessant samspil med de rå radiser.
- Pil ærterne, og læg dem i en skål. Hæld kogende vand over, og lad stå 3-5 minutter. Hæld vandet fra.
- Bland dressingen, og smag til. Den skal være rimelig salt og syrlig.
- Skær kapers groft ud. Pluk blomsterne af de resterende klaser hyldeblomst. Gem en håndfuld til pynt.
Skær de lune kartofler ud i grove stykker, og bland alt i en stor skål. Pynt til sidst med den gemte håndfuld hyldeblomster. Salaten kan både serveres lun og afkølet.