Velkommen til KvindeGuidens opskriftsunivers
Her finder du opskrifter på grøn hverdagsmad, klassiske kager og gæstemenuer – til hverdag og fest.
Kategori: Opskrifter & råvarer

En klassisk sommeropskrift på hjemmelavet hyldeblomstsaft med citron – let at lave og fuld af duft og smag.
Hjemmelavet hyldeblomstsaft - Sidste udkald!
Ingredienser
- 40 hyldeblomstskærme (uden grove stilke)
- 50 g citronsyre
- 2 usprøjtede citroner (saft og fintrevet skal)
- 1½ kg lyst rørsukker
- 2 liter kogende vand
- 1 dessertske (ca. 10 ml) flydende atamon – bruges kun hvis saften ikke fryses
Sådan gør du
- Forbered blomsterne
Læg blomsterskærmene udendørs på et bord i 20–30 minutter, så små insekter selv forsvinder. Skyl ikke – det kan fjerne smag og pollen. - Fjern stilke
Klip blomsterne fri af de grove stilke, da de kan gøre saften bitter. - Bland ingredienserne
Læg blomsterne i en stor skål. Drys sukkeret over. Opløs citronsyren i lidt varmt vand, og rør det sammen med citronsaft og skal. Hæld blandingen over blomsterne og tilsæt det kogende vand. - Trækketid
Dæk skålen med et rent klæde, og sæt den i køleskab i 4 døgn. Rør forsigtigt i blandingen en gang dagligt. - Si og opbevar
Si saften gennem fint klæde eller si, og hæld på skoldede flasker. Tilsæt evt. atamon, hvis saften skal holde sig i køleskab. Alternativt kan den fryses.
