Velkommen til KvindeGuidens opskriftsunivers
Her finder du opskrifter på grøn hverdagsmad, klassiske kager og gæstemenuer – til hverdag og fest.

Guide til hjemmelavet hyldeblomstsaft

En klassisk sommeropskrift på hjemmelavet hyldeblomstsaft med citron – let at lave og fuld af duft og smag.

Hjemmelavet hyldeblomstsaft - Sidste udkald! 

Så er det sidste udkald, hvis man vil have sommerens hyldeblomst på flaske. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk.

Her får du tips og opskrift på koncentreret hyldeblomstsaft.

     


    Ingredienser

    • 40 hyldeblomstskærme (uden grove stilke)
    • 50 g citronsyre
    • 2 usprøjtede citroner (saft og fintrevet skal)
    • 1½ kg lyst rørsukker
    • 2 liter kogende vand
    • 1 dessertske (ca. 10 ml) flydende atamon – bruges kun hvis saften ikke fryses

    Sådan gør du

    1. Forbered blomsterne
      Læg blomsterskærmene udendørs på et bord i 20–30 minutter, så små insekter selv forsvinder. Skyl ikke – det kan fjerne smag og pollen.
    2. Fjern stilke
      Klip blomsterne fri af de grove stilke, da de kan gøre saften bitter.
    3. Bland ingredienserne
      Læg blomsterne i en stor skål. Drys sukkeret over. Opløs citronsyren i lidt varmt vand, og rør det sammen med citronsaft og skal. Hæld blandingen over blomsterne og tilsæt det kogende vand.
    4. Trækketid
      Dæk skålen med et rent klæde, og sæt den i køleskab i 4 døgn. Rør forsigtigt i blandingen en gang dagligt.
    5. Si og opbevar
      Si saften gennem fint klæde eller si, og hæld på skoldede flasker. Tilsæt evt. atamon, hvis saften skal holde sig i køleskab. Alternativt kan den fryses.
    Hyldeblomst og naturmedicin
    Opskrifter & råvarer
    Hyldeblomst som naturmedicin 

    Nu blomstrer hylden med store, duftende blomsterskærme. Læs om hvordan hylden tidligere blev anvendt som folkemedicin og brugt mod både alvorlige og mindre alvorlige sygdomme som malaria, tandpine og begyndende forkølelse.

    Læs mere
    Vegetaropskrift fra Camilla Skov
    Opskrifter & råvarer
    Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt 

    Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

    Læs mere
    Græsk tzatziki
    Opskrifter & råvarer
    Tzatziki – den græske klassiker til sommerbordet 

    Tzatziki er en af de mest elskede græske specialiteter – og ikke uden grund. Den kølige yoghurtdressing med agurk og hvidløg passer perfekt til sommerens måltider, uanset om den serveres til grillet fisk, kylling, salater eller blot som tilbehør til et godt stykke brød.

    Kombinationen af cremet…

    Læs mere
    Opskrifter med nye kartofler
    Opskrifter & råvarer
    6 herlige sommeranretninger med nye kartofler 

    Nye kartofler er noget af det bedste ved den danske sommer. De små, fine knolde har en mild og delikat smag, som passer perfekt til alt fra enkle frokoster til større grillmåltider. Når de er i sæson, er det bare om at nyde dem i fulde drag – gerne med masser af friske krydderurter og lette…

    Læs mere
    Sæsonens rabarber – tips og opskrifter
    Forår
    Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte, -saft, -cocktail og -smoothie 

    Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de saftige, røde stilke fra jordbærrabarber, som er en af sæsonens første sorter.

    Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og som tilbehør til isdesserter og yoghurt, såvel som til kompot til fjerkræ og ost.

    Læs mere
    Opskrifter & råvarer
    3 favoritter med asparges 

    Med asparges er mulighederne mange. Asparges kan serveres med vinaigrette sauce, hakkede æg og kapers, eller ganske enkelt med lidt god olivenolie, citron og friskhøvlet parmesan på toppen. Og så man man jo også lægge asparges viklet i røget bacon på havegrillen ...

    Læs mere
    Kartoffelsalat med nye kartofler
    Opskrifter & råvarer
    Kartoffelsalat med nye kartofler, rygeost, radiser, agurk og purløg 

    Nye kartofler er noget af det første, der signalerer sommer. De små, fine knolde har en mild og ren smag, som gør dem perfekte i en klassisk kartoffelsalat – især når de får selskab af sprøde radiser, saftig agurk og en cremet dressing med rygeost og purløg.

    Det er en enkel ret med masser af smag,…

    Læs mere
    ækre muffins med bærmos, æble, gulerod og nødder
    Forår
    Sunde muffins - Saftige, sødmefulde og lige til at tage med på farten 

    Disse muffins er et hit i madkurven, på skovturen eller som hurtig snack i en travl hverdag. De er fyldt med frugt, gulerødder og nødder – og ikke mindst en hjemmelavet bærmos, der gør dem ekstra bløde og velsmagende uden at kræve meget sukker eller fedtstof.

    Dejen røres hurtigt sammen, og…

    Læs mere
    Rabarbercrumble med mandler
    Opskrifter & råvarer
    Rabarbercrumble opskrift 

    Ingen kager slår rabarbercrumble. En skøn dessert med syrlig rabarberkompot under en sprød, sød crumble. Et lille strejf af kanel og de knasende mandler fuldender den uimodståelige smag, der gør rabarbercrumble til en absolut favorit blandt både børn og voksne.

    Læs mere
     Farverige smoothies med bær og frugt – perfekte til varme dage
    Opskrifter & råvarer
    5 læskende lækre smoothies - med bær, annanas, kokos og akaciehonning 

    Smoothies er et nemt, sundt og mættende mellemmåltid – og så smager de fantastisk.

    Med frugt, bær, grøntsager og yoghurt kan du hurtigt blende dig til en farverig og cremet drik, der både slukker tørsten og giver kroppen et naturligt energiboost. Brug dine favoritingredienser og eksperimentér dig…

    Læs mere
    PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
    Nyhedsbrev
    Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
    Nye Bøger
    Michelle Kristensen – Sund is - Politikens Forlag
    Michelle Kristensen – Sund is

    Hvordan laver man is, der både er sund, nem at lave og smager som en drøm?

    I bogen 'Sund is' deler Michelle Kristensen 50 helt unikke opskrifter på is, du kan nyde med god samvittighed – uanset om du bruger ismaskine, Ninja Cream*, blender eller bare en fryser.

    Læs mere
    Rugbrødsglæde – bag lækkert surdejsrugbrød af Åse Solvej Hansen – lær at bage det perfekte rugbrød
    Åse Solvej Hansen - Rugbrødsglæde

    Der er en særlig glæde ved at bage sit eget rugbrød – duften, smagen og følelsen af at skabe noget fra bunden. 'Rugbrødsglæde – bag lækkert surdejsrugbrød' giver dig en grundig introduktion til surdejsbagning, så du nemt kan lave velsmagende og næringsrige rugbrød hjemme i dit eget køkken.

    Læs mere
    Den dovne vegetar, Camilla Skov

    Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

    Læs mere
    Bælgfrugt - Louisa Lorang

    Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

    Læs mere
    Shopping
    ^