Lanceringen af Fazer Yosa-produkter i Danmark vakte især begejstring hos testpanelets mælkeallergiker, som med 'Fazer Yosa Snack' nu fik mulighed for at opleve den smag, vi andre oplever, når vi spiser yoghurtprodukter. Produkter som fx 'Fazer Yosa Greek Style' åbner endvidere op for nogle helt nye muligheder for vegetarer, veganere, danskere med laktoseintolerans og allergi overfor mælkeprotein, når det kommer til salater, dip, desserter, smoothies, morgenmad og kager.

Ny vegansk produktserie 

Selvom mælkeprodukter er kilde til vigtige næringsstoffer, så har der ifølge Dansk Vegetarisk Forening gennem de senere år været en markant stigning i antallet af danskere der fravælger animalske fødevarer pga. miljømæssige og dyreetiske årsager. For dem, ligesom for danskere med laktoseintolerans og allergi overfor mælkeprotein, kan det imidlertid være lidt af en udfordring at få dækket behovet for en alsidig, varieret og velsmagende plantebaseret kost i hverdagen, for til forskel fra fx svenske og finske dagligvarerbutikker, så er udvalget af plantebaserede produkter i danske dagligvarebutikker oftest temmelig begrænset.

Fremover får danske forbrugere, der gerne vil spise bæredygtigt og grønt, imidlertid lidt flere plantebaserede produkter at vælge imellem, når finske Fazer Yosa vil være at finde på hylderne hos Meny, Spar, Bilka og Føtex. Det betyder blandt andet, at man fremover kan begynde dagen med en havregurt, spise rugbrød med havrespread til frokost og snuppe et bæger med havresnack midt på dagen, når man trænger til lidt hurtigt, vegansk og lækkert.

Næringsrig og miljøvenlig

Fazer Yosa produkter er baseret på havre, som med sit høje indhold af opløselige kostfibre og gode polyumættede fedtsyrer, er en af de sundeste kornsorter - og samtidig også en af de mest miljøvenlige. Alle produkterne er endvidere beriget med vitaminerne D2, riboflavin og B12 samt mineralerne jod og kalcium. 

Testpanelet prøvesmager

I forbindelse med omtalen af produktlanceringen, har Fazer Yosa stillet seks forskellige Fazer Yosa produkter til rådighed for vores testpanel. Produkterne vakte især begejstring hos testpanelets mælkeallergiker, som med 'Fazer Yosa Snack' nu fik mulighed for at opleve den smag, vi andre oplever, når vi spiser yoghurtprodukter.

Her er testpanelets kommentarer: 

 • Produkt: Fazer Yosa havredrik
  Kommentarer fra testpanel: ”Mild, rund”, ”Mere fyldig i smagen end andre havredrikprodukter”
  Pris: Faze Yosa Havredrik Naturel i karton (1 l.) 19,95 kr. 

 • Produkt: Fazer Yosa Havredrik Kakao
  Kommentarer fra testpanel: ”Lige så god som Matilde Kakaoskummemælk”, ”Fyldig og god chokoladesmag” 
  Pris: Fazer Yosa Havredrik Kakao i karton (1 l.) 21,95 kr.

 • Produkt: Fazer Yosa Snack
  Kommentarer fra testpanel: ”Minder om frugtyoghurt”, ”Dufter godt”, ”For syrlig”, ”Dufter parfumeret”, ”Konsistensen minder mig om fløderand eller budding”.
  Pris: Fazer Yosa Snack i portionsbæger (2x125g) 15,95 kr.

 • Produkt: Fazer Yosa Havrespread (smørbart havrepålæg) 
  Kommentarer fra testpanel: ’Uhmm, virkelig lækkert!”, ”Minder om smøreost”, ”Mild og lækkert krydret”, ”Det er virkelig godt – både på knækbrød og rugbrød”, ”Kunne man også bruge den som dip til chips eller grøntsager?”
  Pris: Fazer Yosa Havrespread. Fås i varianterne: ’Naturel’, ’Tomat-basilikum’ & ’Sort pepper’ (150g) 14,95 kr.

 • Produkt: Fazer Yosa Greek Style (havregurt) 
  Kommentarer fra testpanel: ”Minder om smoothie”, ”Lækker blød og jævn konsistens”, ”Syrlig og god. Minder om græsk yoghurt”, ”Lækker - også med friske banan- og æblestykker”
  Pris: Fazer Yosa Greek Style. Fås i varianterne ’Naturel’, ’Abrikos’ og ’Rabarberjordbær’ (150 g.) 14,95 kr.

 • Produkt: Fazer Yosa Overnight Oats
  Kommentarer fra testpanel:  ”Mere grynet end Yosa Snack”, ”Mætter godt”, ”Den kan man have med i madpakken”, ”Det ved jeg ikke om jeg kan vænne mig til. Minder om kold, syrlig havregrød”
  Pris: Fazer Yosa Overnight Oats - Syrnet havregrød i bæger. Fås i varianterne ’Jordbærsolbær’ og ’Æble’ (150 g.) 15,95 kr. 

 

Kilde: vegetarisk.dk, fazer.com

Opskrift: Grillet rødspætte
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet rødspætte med nye kartofler 

Rødspætte kan købes hele året, men der er nogen, der mener, at den er bedst i det sene forår og tidlig sommer. Og det er jo helt perfekt, for så kan den få en tur på grillen.

Læs mere
Hjemmelavede BBQ-sauce & marinader
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: BBQ-sauce & marinader  

Det er jo krydderierne og marinaderne, som giver det sidste ekstra pift til grillkødet, og med disse to opskrifter på BBQ-sauce og marinade kan du forvandle ethvert stykke kød til en kulinarisk oplevelse.

Læs mere
Opskrifter med nye kartofler
Opskrifter & råvarer
6 herlige sommeranretninger med nye kartofler 

Nye kartofler er en eftertragtet delikatesse, og lige nu ligger årets frilandskartofler klar i dagligvarebutikkerne. Her får du tips til tilberedning af de små knolde og idéer til lette, lækre sommeranretninger med kartofler.

Læs mere
Vegetaropskrift fra Camilla Skov
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt 

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hyldeblomst som naturmedicin 

Nu blomstrer hylden med store, duftende blomsterskærme. Læs om hvordan hylden tidligere blev anvendt som folkemedicin og brugt mod både alvorlige og mindre alvorlige sygdomme som malaria, tandpine og begyndende forkølelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan tjekker du om et æg er friskt - og 20 andre interessante fakta om æg 

Kan æg fryses ned? Hvorfor lugter kogte æg? Er æg farligt for mennesker med forhøjet kolesterol? Indeholder æg vitaminer? I hvilket land spiser man flest æg? Hvad er forskellen på buræg, skrabeæg, frilandsæg og økologiske æg? Er det tilladt at holde høns i haven?

Når man tænker over det, så er æg…

Læs mere
Louisa Lorang opskrift
Opskrifter & råvarer
Louisa Lorang: Hashbrowns med pocheret æg, honning-bacon og hollandaise 

Nyd den klassiske, amerikanske morgenmadsret hashbrowns. De små gyldne, knasende kartoffelkager er den ultimative komfortmad - ikke mindst, når de serveres med med pocheret æg, honning-bacon og hollandaise. Opskriften til denne herlige ret er udarbejdet af den populære kogebogsforfatter og…

Læs mere
Opskrift: Spareribs på grillen
Opskrifter & råvarer
Amerikanske spareribs på grillen 

Ingen steder i verden har grill og barbeque så stolte traditioner og så stor kulturel betydning som i USA. Amerikanerne elsker deres ’Backyard barbeque parties’, og i nogle stater bliver BBQ dyrket så ivrigt, at der afholdes BBQ-festivaler og -konkurrencer.

Læs mere
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte, -saft, -cocktail og -smoothie 

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de saftige, røde stilke fra jordbærrabarber, som er en af sæsonens første sorter.

Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og som tilbehør til isdesserter og yoghurt, såvel som til kompot til fjerkræ og ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbercrumble opskrift 

Ingen kager slår rabarber crumble. En skøn sommerdessert med den syrlige rabarberkompot i med den sprøde, søde crumble. Et lille strejf af kanel og de knasende mandler fuldender den uimodståelige smag, der gør rabarbercrumble til en absolut favorit blandt både børn og voksne.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
^