Lanceringen af Fazer Yosa-produkter i Danmark vakte især begejstring hos testpanelets mælkeallergiker, som med 'Fazer Yosa Snack' nu fik mulighed for at opleve den smag, vi andre oplever, når vi spiser yoghurtprodukter. Produkter som fx 'Fazer Yosa Greek Style' åbner endvidere op for nogle helt nye muligheder for vegetarer, veganere, danskere med laktoseintolerans og allergi overfor mælkeprotein, når det kommer til salater, dip, desserter, smoothies, morgenmad og kager.

Ny vegansk produktserie 

Selvom mælkeprodukter er kilde til vigtige næringsstoffer, så har der ifølge Dansk Vegetarisk Forening gennem de senere år været en markant stigning i antallet af danskere der fravælger animalske fødevarer pga. miljømæssige og dyreetiske årsager. For dem, ligesom for danskere med laktoseintolerans og allergi overfor mælkeprotein, kan det imidlertid være lidt af en udfordring at få dækket behovet for en alsidig, varieret og velsmagende plantebaseret kost i hverdagen, for til forskel fra fx svenske og finske dagligvarerbutikker, så er udvalget af plantebaserede produkter i danske dagligvarebutikker oftest temmelig begrænset.

Fremover får danske forbrugere, der gerne vil spise bæredygtigt og grønt, imidlertid lidt flere plantebaserede produkter at vælge imellem, når finske Fazer Yosa vil være at finde på hylderne hos Meny, Spar, Bilka og Føtex. Det betyder blandt andet, at man fremover kan begynde dagen med en havregurt, spise rugbrød med havrespread til frokost og snuppe et bæger med havresnack midt på dagen, når man trænger til lidt hurtigt, vegansk og lækkert.

Næringsrig og miljøvenlig

Fazer Yosa produkter er baseret på havre, som med sit høje indhold af opløselige kostfibre og gode polyumættede fedtsyrer, er en af de sundeste kornsorter - og samtidig også en af de mest miljøvenlige. Alle produkterne er endvidere beriget med vitaminerne D2, riboflavin og B12 samt mineralerne jod og kalcium. 

Testpanelet prøvesmager

I forbindelse med omtalen af produktlanceringen, har Fazer Yosa stillet seks forskellige Fazer Yosa produkter til rådighed for vores testpanel. Produkterne vakte især begejstring hos testpanelets mælkeallergiker, som med 'Fazer Yosa Snack' nu fik mulighed for at opleve den smag, vi andre oplever, når vi spiser yoghurtprodukter.

Her er testpanelets kommentarer: 

 • Produkt: Fazer Yosa havredrik
  Kommentarer fra testpanel: ”Mild, rund”, ”Mere fyldig i smagen end andre havredrikprodukter”
  Pris: Faze Yosa Havredrik Naturel i karton (1 l.) 19,95 kr. 

 • Produkt: Fazer Yosa Havredrik Kakao
  Kommentarer fra testpanel: ”Lige så god som Matilde Kakaoskummemælk”, ”Fyldig og god chokoladesmag” 
  Pris: Fazer Yosa Havredrik Kakao i karton (1 l.) 21,95 kr.

 • Produkt: Fazer Yosa Snack
  Kommentarer fra testpanel: ”Minder om frugtyoghurt”, ”Dufter godt”, ”For syrlig”, ”Dufter parfumeret”, ”Konsistensen minder mig om fløderand eller budding”.
  Pris: Fazer Yosa Snack i portionsbæger (2x125g) 15,95 kr.

 • Produkt: Fazer Yosa Havrespread (smørbart havrepålæg) 
  Kommentarer fra testpanel: ’Uhmm, virkelig lækkert!”, ”Minder om smøreost”, ”Mild og lækkert krydret”, ”Det er virkelig godt – både på knækbrød og rugbrød”, ”Kunne man også bruge den som dip til chips eller grøntsager?”
  Pris: Fazer Yosa Havrespread. Fås i varianterne: ’Naturel’, ’Tomat-basilikum’ & ’Sort pepper’ (150g) 14,95 kr.

 • Produkt: Fazer Yosa Greek Style (havregurt) 
  Kommentarer fra testpanel: ”Minder om smoothie”, ”Lækker blød og jævn konsistens”, ”Syrlig og god. Minder om græsk yoghurt”, ”Lækker - også med friske banan- og æblestykker”
  Pris: Fazer Yosa Greek Style. Fås i varianterne ’Naturel’, ’Abrikos’ og ’Rabarberjordbær’ (150 g.) 14,95 kr.

 • Produkt: Fazer Yosa Overnight Oats
  Kommentarer fra testpanel:  ”Mere grynet end Yosa Snack”, ”Mætter godt”, ”Den kan man have med i madpakken”, ”Det ved jeg ikke om jeg kan vænne mig til. Minder om kold, syrlig havregrød”
  Pris: Fazer Yosa Overnight Oats - Syrnet havregrød i bæger. Fås i varianterne ’Jordbærsolbær’ og ’Æble’ (150 g.) 15,95 kr. 

 

Kilde: vegetarisk.dk, fazer.com

Sesamboller til både burgere og sandwich.
Opskrifter & råvarer
Sesamboller til burger og sandwich 

Sesamboller er den perfekte allround bolle, ideel til både burger og sandwich. Disse luftige og lækre boller er nemme og hurtige at lave og passer perfekt til picnicen eller som en del af madpakken. Med en sprød sesamtop og blød krumme er de også perfekte til en hjemmelavet sandwich eller burger.

Læs mere
Ketoboller med frø og chokolade
Opskrifter & råvarer
Ketoopskrift: Kernestykker med chokolade 

Opskriften på Jane Faerbers herlige kernestykker fra hendes bog 'LCHF - Året rundt'. Kernestykkerne er fulde af sunde frø, kerner og frø, og udarbejdet på Keto- og LCHF-kosts principper. Opskriften, der her er bragt med tilladelse fra Politikens Forlag, er super nem, og kan være en sund og lækker…

Læs mere
Sådan laver du den perfekte broccoli- og porretærte: En kombination af sprød tærtedej og friske grøntsager.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Madtærte - vegetarret med bcroccoli og porre 

Broccoli- og porretærte er en nem og lækker opskrift, perfekt til både frokostbordet og som en let middag. Med en sprød tærtedej og et fyld af friske grøntsager, kombineret med æg og ost, kan du hurtigt få sat en den dejlige tærte på bordet. Følg vores enkle trin-for-trin guide:

Læs mere
Foccacia med grøntsager og feta: Prøv Anne W. Ravns opskrift på foccacia, Madbrød med rødkål, rosenkål og broccoli
Opskrifter & råvarer
Foccacia brød i flere variationer 

Foccacia er et dejligt mættende madbrød, som fungerer perfekt til madpakker, mellemmaden og som tilbehør på middagsbordet. Her får du grundopskriften på en basisdej, der bages som bradepandebrød med den topping, du har allermest lyst til.

Læs mere
Brug butterdej til dine pølsehorn, og nyd den sprøde krumme og smørrets runde smag
Opskrifter & råvarer
Butterdejspølsehorn - Små sprøde mundfulde 

At bage pølsehorn med butterdej i stedet for almindelig dej har flere unikke fordele, der gør dem til en særlig lækker snack. Butterdej består af mange tynde lag dej og smør, hvilket giver en let og sprød tekstur, der adskiller sig fra den mere tætte og brødagtige konsistens af almindelig dej.

Med…

Læs mere
Fordærvet kød symptomer
Forbrugernyt
Mindsk risikoen for salmonella og campylobacter infektioner 

I sommervarmen er det ekstra vigtigt, at være opmærksom på, hvordan man håndterer og opbevarer sine madvarer. De sygdomsfremkaldende bakterier; salmonella og campylobacter, florerer i varmen, men følger man Sundhedsstyrelsens enkle anbefalinger, så mindskes risikoen for bakterieinfektioner…

Læs mere
Kreative jordbær opskrifter til sommeren, nye måder at nyde friske bær, fra salater til desserter
Opskrifter & råvarer
Sommeropskrifter: 4 nye måder at nyde friske jordbær på 

Sæsonen for danske jordbær er kort, så det gælder om at få mest ud af de fine bær, mens de stadig er at finde på hylderne. Hvis du kan bruge til inspiration, så kig med her, hvor vi præsenterer fire kreative, nye måder, at nyde dine friske jordbær på.

Læs mere
Opskrift: Pasta med spinat og champignon
Opskrifter & råvarer
Pastasalat med stor umami-smag 

Orker du ikke at stå i køkkenet i aften, så har vi en perfekt idé til et nemt og lækkert måltid med ingredienser, du formentligt allerede har liggende. I så fald kan sidegevinsten være, at du får ryddet ud i de 'glemte' grøntsagsrester i køleskabet - og måske også sparret lidt på madbudgettet.

Læs mere
Opskrift: Grillet rødspætte
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet rødspætte med nye kartofler 

Rødspætte kan købes hele året, men der er nogen, der mener, at den er bedst i det sene forår og tidlig sommer. Og det er jo helt perfekt, for så kan den få en tur på grillen.

Læs mere
Hjemmelavede BBQ-sauce & marinader
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: BBQ-sauce & marinader  

Det er jo krydderierne og marinaderne, som giver det sidste ekstra pift til grillkødet, og med disse to opskrifter på BBQ-sauce og marinade kan du forvandle ethvert stykke kød til en kulinarisk oplevelse.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^