Fra skuespilhusets smukke og velrenommerede restaurant Ofelia, bringer vi her opskriften på en skøn Mandelkage ...
KAGE
• 50 g mandler
• 150 g flormelis
• 50 g sigtet hvedemel
• 1 stang vanilje
• 125 g æggehvide
• 125 g smør
FYLD
• 2 små blommer
• 1 lille æble
• 25 g chokolade, 70 %
Tilbehør: Creme fraiche
TILBEREDNING
• Brun smørret i en gryde og køl af. Blend mandlerne (med skal) og kom dem i en skål med flormelis, mel og de udskrabede korn fra vaniljestangen.
• Pisk æggehviderne under omrøring. Tilsæt det let afkølede, brunede smør og sæt dejen på køl i 30 min.
FYLD
• Sæt ovnen på 210 grader.
• Halver blommerne, fjern stenene og skær blommerne i grove tern. Fjern kernehuset på æblet og skær æblet i grove tern.
• Hak chokoladen groft og vend den i sammen med blommer og æblet.
• Læg bagepapir i bunden af springformen. Smør både bund og kanter med smør og drys med sukker, så du er sikker på, at kagen slipper formen.
• Fordel dejen i en springform og bag kagen 15-25 min.
• Tjek om kagen er færdig ved at stikke en lille kniv ned i midten. Hvis der sidder dej på kniven, er den ikke færdig. Giv den 4-5 min. til og prøv igen.
• Køl kagen let af, når den er færdig, inden du vender den ud på en rist.
• Portionsanret kagen eller server den hel på et fad ledsaget af lidt creme fraiche