Mandelkage

Mandelkage 

Fra skuespilhusets smukke og velrenommerede restaurant Ofelia, bringer vi her opskriften på en skøn Mandelkage ...

Fra skuespilhusets smukke og velrenommerede restaurant Ofelia, bringer vi her opskriften på en skøn Mandelkage ...

KAGE
• 50 g mandler
• 150 g flormelis
• 50 g sigtet hvedemel
• 1 stang vanilje
• 125 g æggehvide
• 125 g smør

FYLD
• 2 små blommer
• 1 lille æble
• 25 g chokolade, 70 %

Tilbehør: Creme fraiche

TILBEREDNING
• Brun smørret i en gryde og køl af. Blend mandlerne (med skal) og kom dem i en skål med flormelis, mel og de udskrabede korn fra vaniljestangen.
• Pisk æggehviderne under omrøring. Tilsæt det let afkølede, brunede smør og sæt dejen på køl i 30 min.

FYLD
• Sæt ovnen på 210 grader.
• Halver blommerne, fjern stenene og skær blommerne i grove tern. Fjern kernehuset på æblet og skær æblet i grove tern.
• Hak chokoladen groft og vend den i sammen med blommer og æblet.
• Læg bagepapir i bunden af springformen. Smør både bund og kanter med smør og drys med sukker, så du er sikker på, at kagen slipper formen.
• Fordel dejen i en springform og bag kagen 15-25 min.
• Tjek om kagen er færdig ved at stikke en lille kniv ned i midten. Hvis der sidder dej på kniven, er den ikke færdig. Giv den 4-5 min. til og prøv igen.
• Køl kagen let af, når den er færdig, inden du vender den ud på en rist.
• Portionsanret kagen eller server den hel på et fad ledsaget af lidt creme fraiche

Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Hjemmelavet lakrids is
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^