Retten er alsidig og kan nemt kan varieres ved fx at tilføje kartofler og peberfrugt eller erstatte lammekødet med kylling eller oksekød, ligesom man kan øge mængden af chili, hvis man er til stærkt krydret mad.
Ingredienser:
- 100 ml olivenolie
- 2 fintsnittede løg
- 500 g lammekød i tern
- 1 tsk salt
- 3 friske tomater - hakkede
- 2 gulerødder - skivet
- 1 tsk chili pulver
- 2 tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk hvidløgspasta
- 1 tsk sort peber
- 1 tsk garam masala krydderiblanding
- 200 ml vand
- 100 g yoghurt
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk ingefærpasta
- 1 stk frisk, rød chili - skivet
- Frisk koriander
Sådan gør du:
- Opvarm olien i en wok eller karahi ved lav-middel varme. En karahi ligner i sin form en wok, men er traditionelt fremstillet i smedejern.
- Tilføj de fintsnittede løg og lad dem småstege i 3-4 minutter ved middel varme til de er bløde.
- Tilføj lammekødet (skåret i tern) og lad det stege i 5-10 minutter.
- Tilføj salt samt gulerødder i skiver og friske, hakkede tomater, og steg dem til de er bløde.
- Tilsæt chilipulver, gurkemejepulver, ingefærpasta, hvidløgspasta, sort peber og garam masala, og lad retten stege med krydderierne i 5 minutter.
- Tilsæt vand og lad retten simre i 30-45 minutter, til vandet er fordampet og lammekødet mørt. Er kødet ikke blevet helt mørt, så tilsæt mere vand og lad retten simre.
- Øg varmen og rør yoghurten i. Kog under omrøring i 10-15 minutter.
- Tilsæt spidskommen, frisk chili og ingefær og lad det koge i 2-3 minutter.
- Drys retten med frisk koriander og nyd den med naan eller ris.