Frist lykken som vegetarianer og tilføj noget grønt, let og smagfuldt til middagsoplevelserne. Her får du opskriften på dejlige majskager der skal toppes med avocadosalsa.
Det skal du bruge til majskagerne:
- 500 g. majs
- 1 løg
- 2 æg
- 1 håndfuld hakket frisk koriander
- 125 g. mel
- 1 tsk. bagepulver
- salt og nykværnet pepper
- vegetabilsk olie til stegning
Det skal du bruge til salsaen:
- 2 modne avokadoer
- 1 håndfuld hakket koriander
- 2 spsk. limesaft
- 2 spsk. finthakket forårsløg
- et skvæt tabasco
Sådan gør du:
Læg 2/3 af majsen sammen med æg, løg, koriander, mel, bagepulver, salt og pepper i en røremaskine. Rør til det er godt blandet. Put det hele i en stor skål og bland resten af majsen i.
Varm 1 spsk. af olien på en pande på lidt mere end middelvarme. Steg majskagerne (ca. 2 spsk. pr. kage) på panden i flere omgange. (ca. 3-4 pr. gang i ca 1 minut på hver side.
Læg dem i et ildfast fad og hold dem varme i ovnen ved 120 grader.
Fjern stenene fra avodadoerne, og grav kødet ud. Sker det i tern, og bland dem godt med de øvrige ingredienser til salsaen i en skål. Server blandingen til majskagerne.
TIP!
For at finde ud af om en avocado er moden, klemmer du forsigtigt på kødet helt ude i den tynde ende af frugten der, hvor den lille "knold" sidder. Er den moden, skal den give lidt efter. Ved at klemme på enden, ødelægger du ikke avokadoen for den som evt. kommer efter dig og skal købe den.