Majskager med avocadosalsa

Majskager med avocadosalsa

Majskager med avocadosalsa 

Frist lykken som vegetarianer og tilføj noget grønt, let og smagfuldt til middagsoplevelserne denne uge ...

Frist lykken som vegetarianer og tilføj noget grønt, let og smagfuldt til middagsoplevelserne. Her får du opskriften på dejlige majskager der skal toppes med avocadosalsa.

Det skal du bruge til majskagerne:
- 500 g. majs
- 1 løg
- 2 æg
- 1 håndfuld hakket frisk koriander
- 125 g. mel
- 1 tsk. bagepulver
- salt og nykværnet pepper
- vegetabilsk olie til stegning

Det skal du bruge til salsaen:
- 2 modne avokadoer
- 1 håndfuld hakket koriander
- 2 spsk. limesaft
- 2 spsk. finthakket forårsløg
- et skvæt tabasco

Sådan gør du:
Læg 2/3 af majsen sammen med æg, løg, koriander, mel, bagepulver, salt og pepper i en røremaskine. Rør til det er godt blandet. Put det hele i en stor skål og bland resten af majsen i.

Varm 1 spsk. af olien på en pande på lidt mere end middelvarme. Steg majskagerne (ca. 2 spsk. pr. kage) på panden i flere omgange. (ca. 3-4 pr. gang i ca 1 minut på hver side.
Læg dem i et ildfast fad og hold dem varme i ovnen ved 120 grader.

Fjern stenene fra avodadoerne, og grav kødet ud. Sker det i tern, og bland dem godt med de øvrige ingredienser til salsaen i en skål. Server blandingen til majskagerne.

TIP!
For at finde ud af om en avocado er moden, klemmer du forsigtigt på kødet helt ude i den tynde ende af frugten der, hvor den lille "knold" sidder. Er den moden, skal den give lidt efter. Ved at klemme på enden, ødelægger du ikke avokadoen for den som evt. kommer efter dig og skal købe den.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^