Den 4. oktober fejrer Sverige ’Kanelbullens Dag’ - og det må vi da bakke op om  

Der er ikke noget, der kan sprede en hyggelig stemning, som duften af friskbagte kanelsnegle. Herhjemme er de lækre boller et populært bagværk, især på en våd og kedelig efterårsdag. Og i Sverige sætter man så stor pris på kanelsnegle, at de har fået deres helt egen mærkedag.

Den 4. oktober fejrer Sverige ’Kanelbullens Dag’, men man behøver bestemt ikke være svensker, for at bakke op om den fine tradition. Så her bringer vi opskriften på ikke mindre end 40 styks. kanelboller - men så skulle der vist også være til både familien og til naboen, som med sikkerhed har gættet, hvorfor der pludseligt dufter så herligt af kardemomme og kanel.

Opskrift på duftende dejlige kanelbullar med sprød kardemommesukker på toppen

Bemærk, at smør og sødmælk kan erstattes med plantebaseret smør og sojamælk.

Ingredienser til dej: Trin 1

  • 50 g gær
  • 2,5 dl lunken sødmælk sojamælk
  • 100 g sukker
  • 350 g hvedemel

Ingredienser til dej: Trin 2

  • 2,5 dl stuetemperatur sødmælk
  • 150 g sukker
  • 200 g smør skåret i stykker
  • 10 g salt
  • 750 g hvedemel
  • 1 æg
  • 3 spsk kardemomme

Ingredienser til Remonce

  • 200 g stuetempereret smør
  • 200 g flormelis
  • 3 spsk kanel
  • 2 knivspidser salt


Trin 1

  1. Opløs gæren i den lune mælk.
  2. Tilsæt sukker og mel, og ælt ingredienserne grundigt sammen til en jævn, smidig og glat dej.
  3. Dæk dejen til med et viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i ½ time til bollerne er dobbelt størrelse.

Tilbered remonce og topping

  1. Men dejen hæver, har du god tid til at røre en remonce af sukker, smør, kanel og salt. Lad den hvile ved stuetemperatur.
  2. Hvis der skal sprød kardemommesukker på toppen af bollerne, så skal du blot blande flormelis og kardemomme.

Trin 2

  1. Tilføj ingredienserne (Ingredienser til dej: Trin 2) og ælt igen dejen. Det er vigtigt, at der æltes grundigt (15 minutter) så ingredienser bliver arbejdet godt ind i dejen.
  2. Når dejen er jævn og glat, drysses lidt mel på bordpladen, og dejen rulles ud til en tynd, rektangulær dejplade.
  3. Herefter drysses den udrullede dej med mel, og remoncen smøres ud over dejpladen i et jævn lag.
  4. Gul dejen sammen på langs og skær den op i ca. 2 cm tykke sider
  5. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hvile 4-5 timer et køligt sted.
  6. Stil derefter pladen med boller et sted med stuetemperatur og lad dem hvile, indtil de er luftige og er hævet til omkring dobbelt størrelse.
  7. Pensl bollerne med æggehvide og drys dem med eventuelt med kardemommesukker.
  8. Bag bollerne på midterste rille i ovnen ved 225 C til de har fået en fin gyldenbrun farve.
  9. Lad bollerne køle af og server dem med en god kop kaffe.

Tip:
Bollerne kan fryses, hvis der ikke er afsætning på dem i løbet af dagen eller dagen derpå.

 

Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Hjemmelavet lakrids is
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^