Ingredienser:
- 250 g kikærter (1/3 kan være bønner eller linser)
- 1/8-1/4 fennikel
- 1 lille håndfuld skvalderkål - tilføj og smag til lidt ad gangen (kan erstattes med spæde spinatblade)
- 1 cm frisk ingefær
- saft og skal af en økologisk appelsin (gerne blodappelsin)
- 2 salvieblade
- 1 spsk. tamari
- 2 spsk. tahin
- 1 ½ kop vand eller til blandingen har den konsistens, du kan lide
- 3 spsk. hørfrøolie
- 1 spsk. skal og saft af økologisk citron
Sådan gør du:
- Sæt kikærterne i blød i 8 timer og kog dem i nyt vand i 50 minutter.
- De kogte kikærter, fennikel, skvalderkål og ingefær moses i foodprocessor.
- De øvrige ingredienser tilsættes og køres til ønsket konsistens. Start evt. med 1 kop vand og spæd så til.
- Server hummus med ristede pinjekerner på toppen til grillet fisk eller som dip til dine hjemmebagte ostestænger