Opskrift: Hjemmebagte ostestænger

Opskrift: Hjemmebagte ostestænger 

Sprøde grissini med ost er en lækker snack, oplagt til tapas - og overraskende nemme at lave.

Det skal du bruge:

  • 4 stk. butterdejsplader (fås i alle supermarkeder)
  • Mælk til pensling
  • Friskrevet parmesan- eller gruyere ost

Sådan gør du:

  • Opvarm ovnen til 200 grader
  • Med bagerulle rulles de optøede plader flade
  • Skær hver plade ud i 2-3 cm. tykke strimler
  • Pensl dejen med mælk
  • Strø med gavmild hånd den revne ost over stængerne
  • Sno stængerne inden de lægges på bageplade med bagepapir
  • Bag dem midt i ovnen til de er gyldne. Ca. 10-12 minutter.

Prøv også med følgende variationer:

  • Grøn eller rød pesto smøres på pladerne inden udskæring.
  • Eller bland lidt sesamfrø i med osten.


Serveres lune - og evt. med et stykke parmaskinke snoet omkring!

Opskrifter & råvarer
Grov salat med krydrede sprøde kikærter 

Til de mange, der gerne vil spise mere grønt, men savner inspiration og opskrifter, har skribent og grøntsagsentusiast Mia Gardum skrevet alletiders skønne bog. Med 'Plantemad' får du nem og enkel tilgang til super sund, velsmagende, vegansk hverdagsmad. Med vores varmeste anbefalinger, bringer vi…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Claus Holms skinkesalat 

Fra stjernekokken Claus Holms nye kogebog 'Holms mad', bringer vi her hans opskrift på alletiders skønne og supernemme skinkesalat.

Læs mere
Forår
Sæson for stenbiderrogn 

Stenbiderrognen har gjort sit indtog hos fiskehandlerne, og det er tegn på forår. Her får du en dejlig opskrift med de fine små rogn.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Gulerodssuppe med ingefær og fennikel 

Flot og lækker gulerodssuppe med ingefær og fennikel.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bøfsandwich a la mormor 

Mange forbinder vores mormødres køkken med mad lavet fra grunden. Og det at lave mad mad grunden og bruge friske råvarer istedet for forarbejdede ingredienser, er netop budskabet i Katrine Tuborghs kogebog 'Sund junkfood'. Ved at kende råvarerne og indholdet af den mad vi spiser får vi større…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift på chicken nuggets 

Til dig der har børn eller børnebørn, der elsker junkfood. Tag ungerne med i køkkenet, og vis dem, hvordan de selv kan være med til at lave top lækre - og sunde - chicken nuggets.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Foccacia-fuldtræffer 

Fra Anne W. Ravn og Mette Borres bog 'Rigtig god fordøjelse - Enkle råd og opskrifter til stærk mave og mere energi' bringer vi opskriften på et dejligt mættende madbrød til madpakker, mellemmaden, middagsmaden og de andre oaser. Opskriften er en grundopskrift på en basisdej, der kan bages i små…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Culottesteg & ratatouille 

Opskriften på en herlig vinterret med ratatouille og rugbrødstoast med hvidløg ....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pære-gulerodssuppe 

Med Sebastian Randrup Winter Nielsens super nemme opskrift og nogle enkle og billige ingredienser, kan du tilberede alletiders herlige gulerodssuppe sødet med sensommerens pærer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Cremet jordskoksuppe & grahams flute 

Nem opskrift på en skøn suppe og gode grahams flute udarbejdet af kok Bent J. Megzari Andreasen, Dansk Vegetarforening.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^