Hængekøje VENTURE DESIGN
Havebord Kryss
Løvefigurer til haven
Maling til træværk - Økologisk
Hummus med skvalderkål
Redaktionen

For haveejere er skvalderkål en pestilens, fordi den breder sig uhæmmet. Samtidig er skvalderkål så svær at få bugt med, at haveeksperter opfordrer til, at den graves op med rod.

Men skvalderkål er ikke kun ukrudt. Faktisk har den grønne urt en rigtig fin, krydret og let syrlig smag, der minder lidt om bladselleri og persille. Derfor egner skvalderkål sig super godt i salater, eller som her i en spændende og lækker udgave af hummus. Nyd den på godt brød og fx tun.

Ingredienser:

  • 250 g kikærter (1/3 kan være bønner eller linser) 
  • 1/8-1/4 fennikel
  • 1 lille håndfuld skvalderkål - tilføj og smag til lidt ad gangen (kan erstattes med spæde spinatblade) 
  • 1 cm frisk ingefær
  • saft og skal af en økologisk appelsin (gerne blodappelsin) 
  • 2 salvieblade 
  • 1 spsk. tamari 
  • 2 spsk. tahin 
  • 1 ½ kop vand eller til blandingen har den konsistens, du kan lide 
  • 3 spsk. hørfrøolie 
  • 1 spsk. skal og saft af økologisk citron 


Sådan gør du:

  • Sæt kikærterne i blød i 8 timer og kog dem i nyt vand i 50 minutter.
  • De kogte kikærter, fennikel, skvalderkål og ingefær moses i foodprocessor.
  • De øvrige ingredienser tilsættes og køres til ønsket konsistens. Start evt. med 1 kop vand og spæd så til.
  • Server hummus med ristede pinjekerner på toppen til grillet fisk eller som dip til dine hjemmebagte ostestænger



Forår
Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag

Fredag den 13. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare.

De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og dét er de også når der er fintmalet fuldkornsmel i.

Her får...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grydebrød

Det flotte brød er langtidshævet, bagt i støbejerns gryde og har en super sprød skorpe og lækker blød krumme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hvide asparges med hollandaise og pocheret æg

Sæsonens friske hvide asparges er en særlig fin delikatesse og en hel anden oplevelse end grønne. Her bringer vi en populær forårsret, hvor de skønne asparges serveres med hollandaise, pocheret æg og lakserogn.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Honningens unikke egenskaber

Honning er sødt og dejligt og har samtidig nogle helt enestående egenskaber, der gør den anvendelig i en lang række sammenhænge.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Oversigt: Sæsonens frugt og grønt - Print ud og hæng op

Ved at købe danskproducerede produkter, sparer du miljøet for den CO-2 udledning, der følger med transporten af varen fra udlandet. Det gælder for alle udenlandske varer, og også for madvarer som frugt og grønt, derfor har vi udarbejdet en komplet oversigt over, hvornår danske frugter og grøntsager...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af nye kartofler - og 6 ideer til forårets kartoffelretter

Nye kartofler er en eftertragtet delikatesse, og lige nu ligger årets første frilandskartofler klar i dagligvarebutikkerne. De små, fine kartofler smager allerbedst, hvis de tilberedes med med skræl, og blot skrubbes lidt inden de ryger i kasserollen.

Her får du tips til tilberedning, og 5...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kartoffelsalat med nye kartofler

Der er ikke noget der smager af forår som nye kartofler, og med dem er den klassiske kolde kartoffelsalat allerbedst. De små knolde skal blot koges i 6-8 minutter, afkøles, og vendes i rygeost og cremefraiche sammen med radiser, agurk og purløg, og du har de bedste tilbehør til alt fra grillen, og...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Salat med nye kartofler og løvstikke

En herlig salat med sæsonens lækre nye kartofler og krydderurten løvstikke.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kartoffelsalat i ærtecreme med radiser og bacon

Nyd sæsonens dejlige grøntsager; kartofler, grønærter og radiser - med sprød bacon på toppen. Uhmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dét vidste du nok 'ægge': 20 fakta om æg

Kan æg fryses ned? Hvorfor lugter kogte æg? Er æg farligt for mennesker med forhøjet kolesterol? Indeholder æg vitaminer? I hvilket land spiser man flest æg? Hvad er forskellen på buræg, skrabeæg, frilandsæg og økologiske æg? Er det tilladt at holde høns i haven?

Når man tænker over det, så er æg...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Stort drikkeglas

Stort drikkeglas

Shopping Nyheder
Tekande

Tekande

La Gabbianella - Italiensk keramik

La Gabbianella - Italiensk keramik

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Bomuldsdug

Bomuldsdug

Nye Bøger
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
^