Burgerbolle uden hvedemel

Den delikate balance mellem det søde fra mangoen, det syrlige fra lime og den friske smag af mynte gør denne burger til en kulinarisk oplevelse, der vil imponere selv den mest kræsne. En nem opskrift, der kombinerer det bedste fra alle verdener.

KETO-opskrift: Burger med mangoguacamole 

En sund og velsmagende burger behøver ikke være en luksus - selv for dem, der følger en keto-diæt. Denne opskrift på burger med mangoguacamole er en sand fryd for smagsløgene og en mættende og nærende oplevelse uden kompromis.

Forestil en saftig hakkebøf toppet med en cremet mangoguacamole, sprøde grøntsager, alt sammen serveret i en grøn burgerbolle bagt uden hvedemel, hvilket gør den perfekt til et måltid med et lavt indhold af kulhydrater.

Ingredienser

  • 1 squash
  • 300 g oksekød
  • Salt og peber
  • 2 avocadoer
  • 1/2 mango
  • ½ tsk. urtesalt
  • Saft af 1 lime

Desuden

  • Grønne burgerboller (se opskriften her under)
  • 100 g bataviasalat
  • 2 rødløg

Sådan gør du

  1. Riv squashen på den grove side af rivejernet, og kom den i en skål sammen med oksekød, salt og peber. Rør det til en sammenhængende fars.
  2. Form farsen til flade bøffer, og steg dem på en varm grillpande
  3. Flæk avocadoen, fjern stenen, og skrab kødet over i en skål. Mos avocado med en gaffel, og rør limesaft og urtesalt i. Skær mangoen i små terne, og rør den i avocadocremen. Del salathovedet i blade, og skyl og slyng salaten. Snit rødløgene i tynde ringe.
  4. Saml burgerne inden servering. 

Grønne burgerboller med sesam

Broccoli er en af de sundeste grøntsager, der findes, så hvorfor ikke bruge den til at bage med. Disse grønne boller er perfekte som burgerboller, men er også skønne, bare som de er. 

Ingredienser

  • 1 broccoli
  • ½ squash
  • 2 store æg
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. loppefrøskaller
  • ½ dl sesammel
  • Sesamfrø til topping

Sådan gør du

  1. Riv broccoli og squash fint på et rivejern, eller blend det fint i en foodprocessor. Rør de øvrige ingredienser i.
  2. Lad dejen hvile i 15 minutter.
  3. Form med hænderne 6-8 boller, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med sesamfrø.
  4. Bag bollerne ved 180 grader i ca. 20 minutter. Lad bollerne køle af på en rist, inden de flækkes.

Opskriften er fra Camilla Thelins kogebog 'Grønt og Skønt' og bragt med forlagets tilladelse. Bogen kan lånes på biblioteket.

Nem opskrift på syltning af bær
Opskrifter & råvarer
Tips og nem opskrift: Hjemmelavet marmelade og saft 

Hver sommer nyder mange af os at tilbringe tid i køkkenet med at fremstille hjemmelavet saft og marmelade. Der er noget helt særligt ved projektet – fra duften af simrende bær til den tilfredsstillende ved at forsegle lækkerierne i glas og flasker.

Hjemmelavede marmelader og saft er ren velsmag,…

Læs mere
Stikkelsbær er alsidige, perfekt til både søde og salte retter, hvilket gør den til en favorit i køkkenet.
Opskrifter & råvarer
Sæson: Det skønne syrlige - og lidt oversete - stikkelsbær 

Blandt sommerbær er stikkelsbær lidt overset. Og det er ærgerligt, for stikkelsbær fungerer, med sin fine syrlige smag, i rigtig mange dejlige sammenhænge.

Læs mere
Picnic mad: Opskrifter på lækkert brød og retter til picnicen
Opskrifter & råvarer
Picnic - Ideer og opskrifter 

Sommeren er kort, men føles meget længere hvis man - så ofte vejret tillader det - tager ud i det grønne. Få det meste ud af de lange sommeraftener, pak madkurven og tag på picnic i parken, på stranden eller i skoven. Det kræver ikke store forberedelser, slet ikke hvis du i forvejen har udstyret…

Læs mere
Opskrifter på kolde kaffehits. Vietnamesisk iskaffe og mælkefri varianter inkluderet. Få tips til at lave de bedste kolde kaffedrikke.
Opskrifter & råvarer
6 iskolde kaffehits: Klassisk, koldbrygget, vietnamesisk, affogato, frappuccino og mælkefri 

Bland kaffeelskere er iskaffe et hit på en varm sommerdag. Miks din iskaffe som du bedst kan lide den. Tilføj ekstra farin og erstat minimælken med sødmælk, så får du en blød og fyldig kaffeoplevelse - eller nyd den, som vi foretrækker den: stærk og kalorielet.

Her er seks nemme opskrifter på…

Læs mere
Hjemmelavet icetea
Opskrifter & råvarer
Sommeropskrift: Klassisk icetea 

Der findes næppe noget mere forfriskende og læskende på en varm sommerdag som iste, men mange af de varianter man kan købe i supermarkeder, er så hvinende søde, at man ikke oplever den fine smag af te.

Få meget mere smag med en hjemmelavet icetea, som du nemt kan smage til med sødt og syrligt.

Læs mere
Opskrifter med ribs
Opskrifter & råvarer
Sommerribs: Saftige, syrlige og sødmefulde 

Ribs er en uimodståelig delikatesse, især hvis sommeren har budt på de rette vejrforhold. I år må de små bær have haft optimale betingelser, for de er både saftige, syrlige og sødmefulde. Synes man alligevel, at de nyplukkede bær er en lidt for syrlig mundfuld, så kan man jo servere dem som…

Læs mere
Hjemmelavet flødeis med valgfri smag
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavet flødeis med kaffe-, mojito- eller jordbærsmag 

Med vanligt ustadigt vejr har sommeren ramt Danmark, og det vækker for alvor lysten til en god gammeldags isvaffel. Men har du nogensinde overvejet at lave din egen is? Det er meget nemmere, end man skulle tro, og der er særligt meget at hente på smagskontoen, hvis du selv begiver dig ud i at lave…

Læs mere
Nem opskrift på vandbakkelser
Opskrifter & råvarer
Vandbakkelser med appelsin 

Der er noget særligt lækkert, let og luftigt ved vandbakkelser. En klassisk og raffineret lille kage, hvis konsistens opnås gennem en unik bageteknik. Navnet 'vandbakkelser' kommer nemlig fra måden dejen koges med vand og smør, inden den bages i ovnen, og det er denne teknik, der giver vandbakkelser…

Læs mere
Rugbrødsopskrift: Brug dine rugbrødsrester på en kreativ måde med vores opskrift på øllebrød tilsat mørk chokolade og ristede kokosflager.
Opskrifter & råvarer
Opskrift på klassisk hjemmebagt rugbrød fra Fuldkornspartnerskabet 

Uanset om du nyder rugbrød med en enkelt skive ost, en solid omgang sild, eller som en del af et kunstfærdigt smørrebrød, er rugbrød en smagsoplevelse, der forbinder os med vores kultur og historie. Brødet er kendt for sin tætte tekstur og karakteristiske smag, og er ikke bare en kulinarisk…

Læs mere
Hjemmelavede grissini med ost
Opskrifter & råvarer
Sprøde hjemmebagte ostestænger 

Hjemmebagte ostestænger er den perfekte snack, og disse sprøde grissini med parmesan- eller gruyere er ikke kun lækre, men også utroligt nemme at lave. De er ideelle til tapasbordet, som tilbehør til supper eller blot som en lækker snack og kan varieres med pesto eller sesamfrø, som giver dem en…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^