Ingredienser
- 1 squash
- 300 g oksekød
- Salt og peber
- 2 avocadoer
- 1/2 mango
- ½ tsk. urtesalt
- Saft af 1 lime
Desuden
- Grønne burgerboller (se opskriften her under)
- 100 g bataviasalat
- 2 rødløg
Sådan gør du
- Riv squashen på den grove side af rivejernet, og kom den i en skål sammen med oksekød, salt og peber. Rør det til en sammenhængende fars.
- Form farsen til flade bøffer, og steg dem på en varm grillpande
- Flæk avocadoen, fjern stenen, og skrab kødet over i en skål. Mos avocado med en gaffel, og rør limesaft og urtesalt i. Skær mangoen i små terne, og rør den i avocadocremen. Del salathovedet i blade, og skyl og slyng salaten. Snit rødløgene i tynde ringe.
- Saml burgerne inden servering.
Grønne burgerboller med sesam
Broccoli er en af de sundeste grøntsager, der findes, så hvorfor ikke bruge den til at bage med. Disse grønne boller er perfekte som burgerboller, men er også skønne, bare som de er.
Ingredienser
- 1 broccoli
- ½ squash
- 2 store æg
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. loppefrøskaller
- ½ dl sesammel
- Sesamfrø til topping
Sådan gør du
- Riv broccoli og squash fint på et rivejern, eller blend det fint i en foodprocessor. Rør de øvrige ingredienser i.
- Lad dejen hvile i 15 minutter.
- Form med hænderne 6-8 boller, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med sesamfrø.
- Bag bollerne ved 180 grader i ca. 20 minutter. Lad bollerne køle af på en rist, inden de flækkes.