Burger med mangoguacamole

Burger med mangoguacamole 

Til dig, der sætter pris på sunde, grønne retter, kommer nu alletiders grøntsagsbibel.

Med kogebogen ’Grønt og skønt’ har Camilla Thelin samlet 200 skønne opskrifter, hvor grønt spiller hovedrollen. Det er lækre, indbydende retter, lige fra sund morgenmad over dampende middagsretter til fantastiske salater. Fra bogen bringer vi her en anderledes lækker og sund burger med en grøntsagsrig oksebøf og snasket mangoguacamole i en grøn burgerbolle. 

Det skal du bruge:

  • 1 squash
  • 300 g oksekød
  • Salt og peber
  • 2 avocadoer
  • 1/2 mango
  • ½ tsk. urtesalt
  • Saft af 1 lime

Desuden:

  • Grønne burgerboller (se opskriften her under)
  • 100 g bataviasalat
  • 2 rødløg

Sådan gør du:
Riv squashen på den grove side af rivejernet, og kom den i en skål sammen med oksekød, salt og peber. Rør det til en sammenhængende fars. Form farsen til flade bøffer, og steg dem på en varm grillpande

Flæk avocadoen, fjern stenen, og skrab kødet over i en skål. Mås avocado med en gaffel, og rør limesaft og urtesalt i. Skær mangoen i små terne, og rør den i avocadocremen. Del salathovedet i blade, og skyl og slyng salaten. Snit rødløgene i tynde ringe. Saml burgerne inden servering. 

Grønne burgerboller med sesam
Broccoli er en af de sundeste grøntsager, der findes, så hvorfor ikke bruge den til at bage med. Disse grønne boller er perfekte som burgerboller, men er også skønne, bare som de er. 

Det skal du bruge:

  • 1 broccoli
  • ½ squash
  • 2 store æg
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. loppefrøskaller
  • ½ dl sesammel
  • Sesamfrø til topping

Sådan gør du:
Riv broccoli og squash fint på et rivejern, eller blend det fint i en foodprocessor. Rør de øvrige ingredienser i. Lad dejen hvile i 15 minutter. Form med hænderne 6-8 boller, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med sesamfrø.

Bag bollerne ved 180 grader i ca. 20 minutter. Lad bollerne køle af på en rist, inden de flækkes.

 

 

Titel: Grønt og Skønt
Forfatter: Camilla Thelin
Fotos: Camilla Thelin og Jesper Glyrskov
Forlag: Fadl´s Forlag
Antal sider: 435
Bestilling: Bogen kan bestilles her >>

Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci, pasta med cremet pesto af cannellini-bønner, basilikum og spinat
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Salat med frisk spinat, tandoori-krydret kylling, rødløg og mozzarella
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^