Burger med mangoguacamole 

Til dig, der sætter pris på sunde, grønne retter, kommer nu alletiders grøntsagsbibel.

Med kogebogen ’Grønt og skønt’ har Camilla Thelin samlet 200 skønne opskrifter, hvor grønt spiller hovedrollen. Det er lækre, indbydende retter, lige fra sund morgenmad over dampende middagsretter til fantastiske salater. Fra bogen bringer vi her en anderledes lækker og sund burger med en grøntsagsrig oksebøf og snasket mangoguacamole i en grøn burgerbolle. 

Det skal du bruge:

  • 1 squash
  • 300 g oksekød
  • Salt og peber
  • 2 avocadoer
  • 1/2 mango
  • ½ tsk. urtesalt
  • Saft af 1 lime

Desuden:

  • Grønne burgerboller (se opskriften her under)
  • 100 g bataviasalat
  • 2 rødløg

Sådan gør du:
Riv squashen på den grove side af rivejernet, og kom den i en skål sammen med oksekød, salt og peber. Rør det til en sammenhængende fars. Form farsen til flade bøffer, og steg dem på en varm grillpande

Flæk avocadoen, fjern stenen, og skrab kødet over i en skål. Mås avocado med en gaffel, og rør limesaft og urtesalt i. Skær mangoen i små terne, og rør den i avocadocremen. Del salathovedet i blade, og skyl og slyng salaten. Snit rødløgene i tynde ringe. Saml burgerne inden servering. 

Grønne burgerboller med sesam
Broccoli er en af de sundeste grøntsager, der findes, så hvorfor ikke bruge den til at bage med. Disse grønne boller er perfekte som burgerboller, men er også skønne, bare som de er. 

Det skal du bruge:

  • 1 broccoli
  • ½ squash
  • 2 store æg
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. loppefrøskaller
  • ½ dl sesammel
  • Sesamfrø til topping

Sådan gør du:
Riv broccoli og squash fint på et rivejern, eller blend det fint i en foodprocessor. Rør de øvrige ingredienser i. Lad dejen hvile i 15 minutter. Form med hænderne 6-8 boller, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med sesamfrø.

Bag bollerne ved 180 grader i ca. 20 minutter. Lad bollerne køle af på en rist, inden de flækkes.

 

 

Titel: Grønt og Skønt
Forfatter: Camilla Thelin
Fotos: Camilla Thelin og Jesper Glyrskov
Forlag: Fadl´s Forlag
Antal sider: 435
Bestilling: Bogen kan bestilles her >>

Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Hjemmelavet lakrids is
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^