Hjemmebagt kransekage
Ingredienser:
- 500 g marcipan
- 250 g sukker
- Æggehvider fra 3-4 æg str. M
- 100 g blød nougat
- smør
- rasp
Sådan gør du:
- Rør sukker i æggehviden. Lad det trække en time til sukkeret er opløst.
- Ælt sukker og æggemassen godt sammen med marcipanen.
- Køl massen i køleskabet, så er den nemmere at rulle ud
- Rul massen ud på et stykke plastfolie med kagerulle. Læg evt. et stykke plastfolie mellem massen og rullen.
- Skær herefter massen i strimler
- Lun den bløde nougat til den er flydende og kom den i en sprøjtepose
- Læg en stribe nougat midt på strimlerne af marcipanmasse
- Luk marcipanen omkring nougaten og rul dem til jævne stænger
- Form stængerne i ringe. Den mindste stang skal være omkring 15 cm lang. De følgende stænger øges med hver 2 cm.
- Når alle ringene er klar lægges de på en bageplade med bagepapir
- Pensl ringene med smeltet smør og drys dem med lidt rasp
- Bages i ovnen ved ca. 210° C til de er gyldne (10-15 minutter)
- Når kransekagerne er bagt, kan de pyntes med glasur inden de stables til et kransekagetårn.