Kategori: Nytår

Den delikate klassiske Irish Coffee, her med cremet Baileys og flødeskum på toppen.
Kaffecocktails

Irish Coffee
Ingredienser:
4 cl irsk whiskey
2 dl varm kaffe
2 spsk rørsukker
flødeskum
Instruktion:
Kom sukkeret i en kop, hæld kaffen i, og rør, til sukkeret er opløst. Hæld whiskyen i.
Kom en klat flødeskum på toppen, og server straks.

Baileys Cream Coffee
Ingredienser:
4 cl Baileys Original Irish Cream
2 dl varm kaffe
2 cl irsk whiskey
Flødeskum
Instruktion:
Rør Baileys, kaffe og whiskey
Kom en klat flødeskum på toppen, og server straks.

Espresso Martini
Ingredienser:
5 cl vodka
3 cl afkølet espresso
1,5 cl kaffelikør
Instruktion:
Rystes med isterninger
Si i et afkølet glas
Garnér med tre kaffebønner

Coffee Nordic
Ingredienser:
4 cl Aalborg Taffel Akvavit
2 cl sød vermouth
2,5 cl afkølet kaffe
Instruktion:
Røres med masser af is
Sies i et afkølet glas
Garnér med citronskræl

Humo Latino
Ingredienser:
2.5 cl rom
2.5 cl mezcal
2 cl kold kaffe
1 cl mandelsirup
3 skaller fra bitter grape
En håndfuld strimlet kokosnød
1 spsk. chillipulver
Instruktion:
Tilbered 16 dl kaffe
Lad kaffen trække og afkøles
Bland kokosnød og chilipulver på en lille tallerken.
Hæld mandelsirup på en anden tallerken, og dyp toppen af et old-fashioned glas i siruppen. Dyp herefter glasset i kokos-chilliblandingen, og sæt glasset til side. Bland de resterende ingredienser med en bar-ske i en shaker fyldt med isterninger.
Filtrér med en si, og hæld blandingen i glasset.
Pynt cocktailen med grape.

The Coffee Time
Ingredienser:
4 cl vodka
1 cl Grand Marnier
3 cl kold espressoshot
3 cl mælk med chaikrydderi
1.5 cl sukkersirup
2 mandler
En håndfuld crusli med tørrede bær
Instruktion:
Start med at smuldre en håndfuld crusli på en lille tallerken. Hæld siruppen på en ny tallerken, og dyp toppen af glasset i sirup. Derefter dyppes i cruslien, hvilket sikrer en homogen kontur. Sæt glasset til side.
Hæld de resterende ingredienser i en shaker fyldt med is, og ryst kraftigt i ca. 10 sekunder. Filtrér med en si, og fyld glasset uden is.