Ingredienser
- 500 g marcipan
- 250 g sukker
- Æggehvider fra 3-4 æg (str. M)
- 100 g blød nougat
- Smør
- Rasp
Glasur
- Lav en glasur af flormelis og en smule vand eller æggehvide.
Sådan gør du
- Forbered sukker-æggehvide-massen
Rør sukkeret ud i æggehviderne, og lad blandingen trække i en time, indtil sukkeret er helt opløst. Rør grundigt igennem, så massen bliver ensartet.
- Lav kransekagemassen
Ælt sukker-æggehvide-massen sammen med marcipanen, indtil det hele er ensartet og glat.
- Køl dejen
Køl dejen i køleskabet i mindst 30 minutter – det gør den lettere at arbejde med.
- Rul dejen ud
Rul dejen ud på et stykke plastfolie til en tykkelse på ca. ½ cm. Læg evt. et stykke plastfolie over dejen, så den ikke hænger fast i kagerullen.
- Skær strimler
Skær dejen i strimler af ens bredde.
- Forbered nougaten
Lun nougaten forsigtigt, så den bliver blød og flydende, men uden at blive for varm. Hæld den i en sprøjtepose.
- Fyld strimlerne
Sprøjt en stribe nougat midt på hver strimmel marcipanmasse. Luk forsigtigt marcipanen omkring nougaten og rul dem til jævne stænger.
- Form ringene
Form stængerne til ringe. Start med en længde på ca. 15 cm til den mindste ring og øg længden med 2 cm for hver efterfølgende ring.
- Bag ringene
Læg ringene på en bageplade med bagepapir. Pensl dem let med smeltet smør og drys med rasp. Bag dem i en forvarmet ovn ved 210 °C (almindelig ovn) i 10-15 minutter, eller indtil de er gyldne. Hold øje, så de ikke bliver for mørke.
- Køl og saml tårnet
Lad ringene køle helt af. Når de er afkølet, kan de dekoreres med glasur og stables til et tårn. Brug glasur som 'lim' mellem ringene for at sikre, at tårnet står stabilt.