Kategori: Julemad

Glaseret juleskinke  

- med grønlangkål og brunede kartofler. En skøn svenskinspireret juleret, som med sikkerhed vil falde i alles smag.

Juleskinke

Ingredienser:

  • 1 røget skinke fri for fedtkant 
  • Vand der dækker
  • 4 laurbærblade 
  • ½ spsk nelliker 
  • 1 løg i kvarter
  • 2 spsk honning 
  • 3 spsk sennep 
  • 4 dl fond fra skinken
  • En håndfuld hele kryddernelliker

Tilberedning:

  • Kog skinken med krydderier og løg i den tid der står på emballagen (eller som slagteren siger). Sæt den herefter i ovnen på bagepapir.
  • Bland honning og sennep godt sammen og smør det på skinken. Sæt kryddernelliker i stegen.
  • Lad den brune i ca. 20 min. ved 220C – gem suppen.
  • Som alternativt til den kogte røgede skinke kan du stege 270 g skinke schnitzel/mager kotelet med salt og peber fra kværn. Så kræver det blot en god fond fra andet steds.  

 


Stuvet grønlangkål


Ingredienser:

  • 150g grønkål skyllet, befriet for stok og meget finthakket 
  • 2 spsk mel 
  • 1 spsk smør 
  • ca. 4 dl suppe fra skinken 
  • Salt og peber fra kværn 
  • 1 knivspids muskat 
  • En anelse citronsaft/ eddike
  • 1 knivspids sukker

Tilberedning:

  • Smelt smørret i gryden og vend mel i, fordel mel og smør jævnt. Hæld suppen i lidt ad gangen mens der piskes godt til. Den seje konsistens i saucen udjævner eventuelle melklumper.
  • Tilsæt suppe indtil saucen har den rette konsistens. Tilsæt så grønlangkålen og lad den simre i et kvarters tid.
  • Smag til med en anelse citron/eddike, løget fra suppen, salt, peber, muskat og en knivspids sukker. Vær forsigtig med salt, da skinkesuppen måske er salt nok.

 


Brunede kartofler


Ingredienser:

  • 5 kartofler (på str. med æg) kogte og pillede 
  • 1 spsk sirup
  • 1 spsk smør

Tilberedning:

  • Smelt smørret og så honningen. Vend kartoflerne i det og lad dem simre til de er blevet gyldne.
  • Krydder med salt og peber
  • Server et par gnavegulerødder til
Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving 

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,…

Læs mere
Kost & Ernæring
5 gode grunde til at spise chokolade i julen 

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god idé at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniljekranse, klejner, is-deserter og slik.

Ifølge…

Læs mere
Jul
Den fede julemad: 10 effektive tips mod halsbrand og sure opstød 

Det er svært at være mådeholden, når det kommer til julemaden; flæskesteg med sprøde svær, and, søde brunede kartofler, rødkål, gode vine, risalamande og marcipan. Lækkerierne dufter og smager så dejligt, at man hurtigt får mere indenbords, end godt er, og så ender man med at sidde resten af aftenen…

Læs mere
Julemad
Sådan slipper du for at tage på i julen 

Det er sjældent nok at krydse fingre for, at man ikke tager på i julen, for der står jo ikke ligefrem luftsteg og vindfrikadeller på menuen. Men her er lidt fakta, som måske vil give stof til eftertanke og endda give dig en helt konkret idé om, hvad du kan gøre for ikke at tage på i julen.

Læs mere
Julemad
Opskrift: Svenske köttbullar 

Lune, svenske köttbullar er en lækker mundfuld, og må ikke mangle på det svenskinspirerede julebord!

Læs mere
Julemad
Opskrift: Hjemmebagt leverpostej med bacon 

Ingen julefrokost uden lun leverpostej - med knasende, sprød bacon! En lun, hjemmebagt leverpostej dufter herligt og smager skønt og er en populær delikatesse, når store og små samles til familiens julefrokost.

Læs mere
Julemad
Opskrift: Rødbedesalat med æbler, feta og nødder 

Frisk og herlig salat til julefrokostbordet.

Læs mere
Julemad
Svensk jul: Lingonsylt 

Af tyttebær kan man koge det lækreste tyttebærsyltetøj, men de små bær er også ganske velegnede til råsyltning. Råsyltede tyttebær er smagen af nordisk efterår, og godt til kødretter, til stegt fisk og vildt, i sandwich såvel som i pandekager med flødeskum.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gravad laks 

Gravad betyder at indgnide rå fisk med salt, sukker, dild og krydderier. Efter 1-3 døgn trækkes væsken ud af kødet og giver fisken en helt ny konsistens og smag. Syltet fennikel kan med fordel laves på forhånd. Lav rigeligt, for de smager også dejligt i en frisk salat!

Læs mere
Julemad
Svensk jul: Janssons frestelse 

’Janssons frestelse’ er en herlig svensk ret, som kombinerer flødekartofler med små salte ansjoser eller benfri sild. Retten er ikke mindst et fast element på højtidernes buffetborde jul og påske.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^