Til leverpostejen hører godt brød, rødbeder og knasende, sprød bacon.
Ingredienser
- 350 g svinelever
- 1 fintrevet løg
- 3 spsk. hvedemel
- 1 æg
- 150 g smeltet smør
- ¼ liter letmælk
- 1½ tsk. groft salt
- friskkværnet peber
Tilbehør
- Rugbrød, smør, rødbeder, stegt bacon og evt. champignon
Tilberedning
- Kør lever gennem en kødhakker. Kør evt. igennem flere gange afhængig af, hvor grov leverpostejen skal være.
- Rør melet sammen med lidt af mælken. Rør resten af mælken og de øvrige ingredienser i.
- Fordel blandingen i aluform eller porcelænsform.
- Sæt leverpostejen i kold ovn.
- Bag postejen på 175° i ca. 1 time.
- Brug en kødnål til at se, om de er gennembagt. Kødsaften skal være klar.
- Sluk ovnen og lad leverpostejen stå i ovnen i ca. 10 min.
- Steg baconskiverne sprøde, og champignon bløde.
- Server dem til den lune leverpostej.
- Pynt evt. med lidt frisk timian.