Afsæt en lille time til tilberedning et par dage før servering. På dagen for serveringen skal du bruge en halv time til forberedelse.
Laks
Ingredienser:
- 300 g laksefilet uden skind og ben
- 1 spsk salt
- 1 spsk sukker
- 2 spsk blandede knuste krydderier fx fennikelfrø, koriander og citronpeber
Tilberedning:
- Bland salt, sukker og de knuste krydderier.
- Drys den ene side af laksen med halvdelen af blandingen, læg den side nedad i et fad, og drys den anden side med resten af krydderblandingen.
- Læg et stykkke madpapir over laksen.
- Sæt et mindre fad ovenpå, så fisken pressen ned i kydderiblandingen.
- Lad laksen hvile på køl 1-2 dage.
Syltet fennikel
Ingredienser:
- 1 fennikel
- 1 dl eddike
- 1 dl æblejuice
- 1 dl sukker
Tilberedning:
- Kom eddike, æblejuice og sukker i en gryde og kog op. Skær den grønne top og rodskiven af fenniklen. Fjern det yderste lag, del roden i to og skær fenniklen i tynde aflange skiver evt. på et mandolinjern.
- Hæld den kogende lage over fennikelskiverne og lad dem trække en halv time på køl inden de serveres.
Dressing
Ingredienser:
- 1 tsk citronsaft
- 3 tsk olie
- salt og peber
- Pynt evt. dild
Tilberedning:
- Bland citronsaft, olie, lidt salt og peber i en skål.
Blandet salat
Ingredienser:
- Salat ¼ iceberg salat
- 1 potte brøndkarse
Tilberedning:
- Bland citronsaft, olie, lidt salt og peber i en skål.
Ved servering:
- Anret laksestykker på en tallerken med et par skiver syltet fennikel. Bland salat og brøndkarse og vend med dressingen. Anret den marinerede salat med laksen. Pynt evt. retten med et par dildkviste.