Kategori: Julemad

Det perfekte jule-match

Det perfekte jule-match 

De fleste danskere kan blive enige om, at det er svært at forestille sig en julefrokost uden en god snaps på bordet. Det er til gengæld de færreste danskere, som tænker over at matche en god aquavit med forskellige retter for at komplimentere dem og fremhæve deres unikke smag. Svenske O.P. Anderson vil gerne gøre det nemmere at matche julefrokostens retter med forskellige typer aquavit og har derfor bedt madblogger og kogebogsforfatter Marie Melchior om hjælp.

Snaps til andet end en sild
De to populære aquavitter fra O.P. Anderson kan nydes til meget andet end en traditionel sild, hvilket O.P. Anderson og Marie Melchior vil hjælpe danskerne med at udforske til dette års mange julefrokoster.
”Snaps har i mange år været tæt forbundet med en sildemad, men jeg håber, at danskerne har mod på at bruge snapsen i flere sammenhænge. Hvis man tillader sig selv at tænke lidt ud over sild og traditionel julefrokostmad vil man opdage, at snapsen kan bruges til meget mere”, fortæller Marie Melchior og fortsætter: ”Snaps skal ikke kun drikkes til maden – den skal bruges i maden som en ny og anderledes ingrediens. Den kan for eksempel indgå i en marinade for at give en markant smag, eller nydes til utraditionelle juleretter som italiensk og fransk pølse”.
O.P. Andersons to slags aquavit Original og Klar passer perfekt til skandinavisk mad såsom skaldyr, røget laks og forskellige slags sild. De er begge fyldige og krydrede med en tydelig smag af kommen, anis og fennikel, men kan bruges forskelligt og til andet end sild:
”Den klare aquavit går rigtig godt til alle havets retter da den har en frisk smag af dild og citronskal. Den originale aquavit kan bestemt også nydes til disse retter, men går, på grund af dens kraftige og krydrede smag, også rigtig godt til modnede oste, grillet kød og det store pølsebord”. Begge slags aquavit kan naturligvis nydes til den traditionelle sild, og her kan den originale med fordel nydes til en krydret sild, hvor den klare udgave går godt til karrysild, fortæller Marie Melchior.

Omhu og kvalitet i højsæde
Svenskerne kæler for deres aquavit, der får lov at lagre 8 måneder på egetræsfade for at opnå en god balance og blødhed. Når den er færdiglagret, hældes den på flasker, der med sine grønne og røde farver vil pynte flot på ethvert julebord.

O. P. Anderson forhandles hos bl.a. Kvickly, Bilka, SPAR og SuperBest landet over til en vejledende pris á 139,95 kr.

Opskrifterne

Jul
Den fede julemad: 10 effektive tips mod halsbrand og sure opstød 

Det er svært at være mådeholden, når det kommer til julemaden; flæskesteg med sprøde svær, and, søde brunede kartofler, rødkål, gode vine, risalamande og marcipan. Lækkerierne dufter og smager så dejligt, at man hurtigt får mere indenbords, end godt er, og så ender man med at sidde resten af aftenen…

Læs mere
Julemad
Sådan slipper du for at tage på i julen 

Det er sjældent nok at krydse fingre for, at man ikke tager på i julen, for der står jo ikke ligefrem luftsteg og vindfrikadeller på menuen. Men her er lidt fakta, som måske vil give stof til eftertanke og endda give dig en helt konkret idé om, hvad du kan gøre for ikke at tage på i julen.

Læs mere
Julemad
Opskrift: Svenske köttbullar 

Lune, svenske köttbullar er en lækker mundfuld, og må ikke mangle på det svenskinspirerede julebord!

Læs mere
Julemad
Opskrift: Hjemmebagt leverpostej med bacon 

Ingen julefrokost uden lun leverpostej - med knasende, sprød bacon! En lun, hjemmebagt leverpostej dufter herligt og smager skønt og er en populær delikatesse, når store og små samles til familiens julefrokost.

Læs mere
Julemad
Opskrift: Rødbedesalat med æbler, feta og nødder 

Frisk og herlig salat til julefrokostbordet.

Læs mere
Julemad
Svensk jul: Lingonsylt 

Af tyttebær kan man koge det lækreste tyttebærsyltetøj, men de små bær er også ganske velegnede til råsyltning. Råsyltede tyttebær er smagen af nordisk efterår, og godt til kødretter, til stegt fisk og vildt, i sandwich såvel som i pandekager med flødeskum.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gravad laks 

Gravad betyder at indgnide rå fisk med salt, sukker, dild og krydderier. Efter 1-3 døgn trækkes væsken ud af kødet og giver fisken en helt ny konsistens og smag. Syltet fennikel kan med fordel laves på forhånd. Lav rigeligt, for de smager også dejligt i en frisk salat!

Læs mere
Julemad
Svensk jul: Janssons frestelse 

’Janssons frestelse’ er en herlig svensk ret, som kombinerer flødekartofler med små salte ansjoser eller benfri sild. Retten er ikke mindst et fast element på højtidernes buffetborde jul og påske.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Svensk jul: Klassiske svenske pepparkakor  

De duftende svenske ingefærsmåkager 'pepparkakor' med kanel, kardemomme, ingefær og nelliker, nydes året rundt i Sverige, og i julen er de små, krydrede kager en absolut favorit blandt julelækkerierne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Svensk fladbrød 

Bag fine, sprøde svenske fladbrød.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^