Ingredienser
(ca. 12 muffins)
- 220 g hvedemel
- 3 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 90 g sukker
- 2 tsk kanel
- 1 tsk vaniljesukker eller vaniljepulver
- 300 g revet æble eller bær
- 200 g fintrevne gulerødder
- 200 g rosiner og/eller hakkede nødder
- 3 spsk olie
- 2 æg
- 125 ml mælk
- 3–4 spsk hjemmelavet bærmos (se separat opskrift)
Sådan gør du
- Bland mel, bagepulver, salt, sukker, kanel og vanilje i en stor skål.
- I en anden skål piskes æg, mælk og olie sammen.
- Tilsæt revet æble/bær, gulerødder, rosiner/nødder og bærmos til æggeblandingen.
- Hæld de våde ingredienser over i skålen med de tørre og rør dejen sammen – den må gerne være lidt grov i konsistensen.
- Fordel dejen i muffinforme og bag midt i ovnen ved 180 grader i ca. 18–20 minutter.
- Lad muffinsene køle let af før servering – de er også gode dagen efter.
Tip:
Bærmosen gør muffinsene ekstra saftige og tilføjer en mild frugtsmag. Brug fx jordbær-, blåbær- eller hindbærmos – eller en blanding.