Kategorier: Forår  -  Bolig & Design

Så skal der shines op! Vægmaling 2018 

Når sommersolen skinner ubarmhjertigt ind ad vinduerne, er der ting man pludselig lægger mærke til. For eksempel at de malede vægge, efter en lang, mørk vinter, er blevet matte i farven og mistet deres glans.
Selvom de færreste af os jubler ved tanken om at skulle trække i malertøjet på en sommerdag, så er der ingen tvivl om, at det er skønt, at gå sommeren i møde med et nymalet hjem. Og med lidt god planlægning og det rette værktøj, bliver opgaven til at gå til, og man vil få de allerbedste resultater af sine anstrengelser.

Valg af farver og nuancer

Når du nu alligevel har besluttet dig for at give væggene en omgang, så er det oplagt at overveje, hvorvidt de blot skal have den farve, de allerede har, eller om der skal nye farver til. Måske har du allerede en idé om noget nyt, du vil afprøve. Måske skal der en hel ny farve og et helt nyt udtryk til, eller måske skal den oprindelige vægfarve bare have tilføjet en nyt skær. Det er sjovt og spændende at arbejde med farver, men ikke altid lige nemt at forudse resultatet.

Ved at studere boligmagasiner, farvekort og besøge farvehandlere, kan du blive klogere på farver, på hvordan farver virker sammen og på hvordan de ’føles’ og opleves.

Tjek også farveproducenternes inspirationsbilleder herunder.

Opgaven trin for trin

  • Læg en plan for arbejdet.
  • Husk også at tjekke om der er huller og revner i væggene, som skal repareres inden væggene kan males. 
  • Udarbejd liste over hvad du får brug for af værktøj og udstyr, maling, malergrej og afdækning. 
  • Ud over valg af  vægfarve, skal du også overveje glansen. Med en blank maling fremhæver du strukturen i tapet eller væg, med en mat kan du kamuflere eventuelle ujævnheder.
  • Sørg for at afdække gulv og paneler grundigt med plast og malertape, det giver dig frihed til at arbejde, uden at bekymre dig om at malerklatter havner de forkerte steder.
  • Med mindre du har stor erfaring med malearbejde, kan du også forvente at få maling på tøjet og i håret. Tag noget gammelt tøj på, vend det evt. på vrangen og pak håret ind i et tørklæde.
  • Børst væggen for snavs og vask evt. af med grundrens.
  • Er der risiko for gennemslag fra tidligere farve, er det en god ide at præparere væggen med grunder.
  • Så er væggen klar til at blive malet. Brug pensel i hjørner og langs kanter, og en bred rulle på de store flader. Du opnår en ensartet overflade ved at påføre malingen i et fyldigt lag og afslutte rulningen i samme retning. To lag maling er som regel nok. Ved særlige nuancer kan en ekstra påføring være nødvendig.

 

Forhandler oplysning:

  • Flugger tlf. 70150515
  • Jotun Danmark tlf. 76303200
  • Sadolin tlf. 32698000
Loppemarkeder
Loppemarkeder: Sådan prutter du om prisen 

Da vi danskere ikke har tradition for at prutte om prisen, så kan det godt føles lidt grænseoverskridende første gang man står overfor en inkarneret loppesælger, men på markederne er det altså en vigtig del af oplevelsen.

Her får du tips til, hvordan du kommer godt i gang og kan lukke en god…

Læs mere
Forår
Såkalender: Forspiring af grøntsager og krydderurter 

Det er så herligt at være selvforsynende med grøntsager og krydderurter. Mange af planterne har gavn af at forspire i vindueskarm eller drivhus, fordi det giver dem de bedste forudsætninger for at vokse og trives, når de 4 til 8 uger senere plantes ud.

Læs mere
Forår
Copenhagen St. Patrick´s Day Parade 2024 

Når den irske nationaldag, St. Patrick’s Day, fejres den 17. marts i København, så venter der et festligt program med irsk folkemusik og dans, som kulminerer i et stort festoptog.

'Everyone is Irish on St. Patrick’s Day', lyder sloganet for Copenhagen St. Patrick’s Day Parade, så uanset om du har…

Læs mere
Forår
Rengøring med omtanke - 6 miljøvenlige tips 

Vil du belaste miljø mindst muligt, så hold igen med rengøringsmidlerne. Brug så lidt rengøringsmiddel som muligt og gør dig umage med at vælge de mindst miljøbelastende produkter og undgå klorholdige og antibakterielle midler. Meget rengøring kan oftest klares med mindre belastende produkter som fx…

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager 

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Forår
Opskrifter: 16 skønne grønne salater og tilbehør 

Med foråret er der pludselig mange dejlige muligheder for at skabe variation i salaten. Lige nu kan du nyde de små, nye kartofler, hvide og grønne asparges, ærter, radiser, jordbær og friske krydderurter i salaten.

Find inspiration blandt 16 skønne salatopskrifter og få tips fra blandt andet Lone…

Læs mere
Forår
Smagen af det vilde forår 

Mælkebøtte, ramsløg, bøgeblade, brændenælder og skvalderkål. Nu bugner naturen af friske skud, som kan tilføje ekstra smag til skønne salater, supper og pesto.

Lær de vilde planter at kende, og få opskrifter på vilde forårslækkerier.

 

Læs mere
Forår
Gode råd fra Haveselskabet inden du går i gang med haveprojekterne 

Sommeren er godt på vej, og i haverne pusler haveejere med planer, planter og projekter. Desværre er det ikke alt, der går som planlagt, og det er der ifølge Haveselskabet flere grunde til:

"Især nye haveejere render ind i problemer, måske fordi de er for ivrige med at komme i gang, eller stirrer…

Læs mere
Forår
En rigtig vild forårssalat - Kartoffelsalat med urter og pinjekerner 

Mange af forårets friske skud af planter og urter, er alletiders ingredienser i en forårs-salat. I lysninger i skoven, kan du nu finde nye friske blade fra løgkarse, skovsyre, skvalderkål, tusindfryd og mælkebøtter.

Læs mere
Forår
Tilberedning af hornfisk 

Hen mod slutningen af maj kan man fiske hornfisk fra kysten. Her svømmer hornfisken så tæt ved land, at man med fiskestang og blink, kan fange fisken fra strand eller mole. Hornfisk er en rigtig forårsdelikatesse, og har en fin og mild smag, som faktisk minder mere om smagen af fjerkræ end fisk.…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^