Rejser: Oplev det japanske forår

Kategori: Forår

Japan i foråret; Historiske seværdigheder og traditioner

De seneste år har japansk kultur erobret danskernes hjerter, skriver Hotels.com, som har registreret en stigning på 35% i antallet af søgninger på rejser til Japan.

Rejser: Oplev det japanske forår 

På intet tidspunkt af året er det så oplagt at besøge Japan som i april, når kirsebærtræerne blomstrer. Fra nord til syd prydes det ikoniske landskab af lyserøde kirsebærblomster, kendt som sakura. Det er et betagende syn, og et af de mest ikoniske symboler på forår, som japanerne fejrer med udflugter og traditionelle picnics, kendt som hanami.

Japans rige kultur og betagende natur

Blandt yndede udflugtsmål er blandt andet Nijo-slottet i Kyoto, med sine smukt bevarede bygninger, Kiyomizu-templet, med sin betagende udsigt over byen, Koyasans templer og helligdomme, hvor besøgende kan deltage i meditationer, vandreture og ceremonier, der siges at stimulere følelsen af ro og harmoni.

For eventyrlystne tilbyder Japan et utal af vandreruter gennem smukke landskaber og historiske steder. Fra de storslåede bjerge i de japanske alper, til de skjulte stier i de frodige skove, er der naturoplevelser for enhver.

Vandreturen kan afsluttes med en af de mest fascinerende traditioner; den japanske te-ceremoni, kendt som chanoyu eller chado, hvor man sammen nyder en kop matcha-te i harmoni med naturen og hinanden. Ifølge den japanske filosofi er ritualet en hyldest af det enkle, det smukke, det kunstneriske og naturen.

Det japanske køkken

Når det kommer til mad, har Japan en verden af ??smag at udforske. Fra den klassiske sushi og de lækre nudelretter som ramen og udon til japanske øl og den traditionelle sake, er der en endeløs liste af kulinariske oplevelser. Når man besøger Japan i foråret, så venter der også den særlige forårsdelikatesse wagashi, som er en af Japans traditionelle, søde sager lavet af ris, bønner og sukker.

Japanske traditioner og ritualer

Sekkotsu - behandling med healende sten

I århundreder har japansk kultur været dybt forbundet med traditionelle helbredelsesmetoder, der fremmer balance og harmoni i krop og sind. En sådan praksis en japansk healing behandling med sorte, glatte granitsten, kendt som sekkotsu.

Historien bag sekkotsu

Sekkotsu har sine rødder i de gamle traditioner fra fjernøsten, hvor det blev brugt som en del af traditionel medicin og wellness. Man mener, at sekkotsu blev praktiseret af japanske munke igennem mange hundrede år, som en metode til at fremme helbredelse og velvære.

Teknikken og metoden

Sekkotsu behandlingen udføres ved hjælp af glatte, opvarmede sten, som placeret på kroppen for at lindre spændinger, fremme afslapning og ro i kroppen samt øge energi og overskud. De opvarmede sten, normalt lavet af granit, har den fordel, at de bevarer varmen i lang tid, hvilket skaber en dyb og terapeutisk virkning på kroppen.

Formålet med sekkotsu behandling

 1. Afslapning af muskler:
  Varmen fra stenene hjælper med at løsne spændte muskler og lindre smerter og ubehag.
   
 2. Stressreduktion:
  Behandlingen kan bidrage til at reducere stressniveauer og fremme en følelse af indre ro og balance.
   
 3. Øget blodcirkulation:
  Ved at stimulere blodcirkulationen kan stenbehandlingen bidrage til at forbedre kropsfunktionen og fremme helbredelse.
   
 4. Balance og harmoni i kroppen:
  Ved at arbejde på energipunkter i kroppen sigter stenbehandling mod at genoprette balance og harmoni i kroppens energistrømme.
Forår
Rengøring med omtanke - 6 miljøvenlige tips 

Vil du belaste miljø mindst muligt, så hold igen med rengøringsmidlerne. Brug så lidt rengøringsmiddel som muligt og gør dig umage med at vælge de mindst miljøbelastende produkter og undgå klorholdige og antibakterielle midler. Meget rengøring kan oftest klares med mindre belastende produkter som fx…

Læs mere
Forår
Sommertid - Skal uret stilles frem eller tilbage? 

Natten mellem lørdag den 30. marts og søndag 31. marts 2024 går vi over til sommertid. Her skal uret stilles en time frem, hvilket betyder, at dagen begynder en time tidligere, og man 'snydes' for en times søvn.

Formålet med sommertid er at spare energi ved at udnytte dagslyset bedre, men for mange…

Læs mere
Forår
Vinduespudsning - nemt og effektivt 

Det er så herligt, når sommersolen vælter ind ad vinduerne - især hvis de er rene! Trænger de til en omgang, kan det hurtig klares. Frem med spand og svaber! Her får du vores bedste tips til vinduespudsningen.

Læs mere
Forår
Årets pollensæson er i gang: Sådan forebygger du symptomer på pollenallergi  

Pollensæsonen er godt i gang, og det er som altid en stor udfordring for de godt en million danske pollenallergikere.

Vi har samlet 15 gode tips til, hvad man som pollenallergiker selv kan gøre, for at forebygge allergi-symptomerne.

Læs mere
Forår
Luk foråret ind med løgblomster 

I det tidlige forår får man lyst til at bringe lys og forårets fine, sarte farver indenfor, og her er der intet som løgblomster, der bringer forårsstemning - og fornemmelsen af, at foråret, solen og de lune dage, er på vej.

Læs mere
Forår
Er det en vintergæk? 

Et sikkert tegn på at vi endelig går mod lysere og lunere dage, er forårets små blomster: Krokus, perlehyacint .. . og selvfølgelig vintergækker. Men kaldes den lille, hvide klokkeformede blomst med den grønne prik på kronbladene også vintergækker?

Læs mere
Forår
Sådan holder du dine tulipaner friske længe 

Der er ingen tvivl om, at tulipaner er en af de dejligste forårsbebudere. Men hvordan sikrer du dig, at du kan nyde disse sæsonbestemte blomster så længe som muligt?

Her får du tulipanroducentens 6 bedste råd.

 

Læs mere
Forår
Sæson for den fascinerende tranedans i Sverige  

I disse dage ankommer de første traner til Hornborgasjön i Vestsverige. Og om et par uger er det smukke naturområde fyldt med titusindvis af dansende traner.

Måske er en udflugt til broderlandet en idé i påsken? Man behøver ikke være ornitolog for at synes, at tranernes dans berettiger til en…

Læs mere
Forår
Tips til beskæring af roser 

Roser har godt af at blive beskåret og det giver dem liv og styrke. De fleste er bange for at skære for meget af rosen, og så kan opgaven pludselig synes mere kompliceret, end det egentlig er.

Generelt bør beskæring foregå i foråret, lige inden de nye skud begynder at spire. Det stimulerer rosens…

Læs mere
Forår
Stokroser: Så dine stokroser i marts  

Blandt blomster til den romantiske have hører naturligvis de imponerende stokroser, der blomstrer fra begyndelsen af juli og helt frem til slutningen af september. Den høje smukke plante hører oprindeligt hjemme under varmere himmelstrøg; Sydeuropa, Mellemøsten og den vestlige del af Kina, men har…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Havebog: Skærehave med planteliv, af Liv Nørgaard Meinert

Har du en drøm om en blomstrende have, hvor du kan plukke dine egne smukke buketter? Med bogen 'Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter' guider forfatter Liv Nørgaard Meinert dig fra det allerførste frøsæt til den færdige buket, og giver dig værdifuld viden om at skabe din…

Læs mere
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller…

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Duftende planter, af Anemette Olesen

Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man? Anemette Olesen fortæller om de bedste duftplanter og giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget mere.

Læs mere
^