Loppemarkeder: Sådan prutter du om prisen

Kategorier: Loppemarkeder  -  Forår

Regler for loppemarkeder og tips til, hvordan man prutter om prisen

Loppemarkeder er på alle måder oppe i tiden og fremmer en kultur for genbrug og secondhand.

Loppemarkeder: Sådan prutter du om prisen 

Da vi danskere ikke har tradition for at prutte om prisen, så kan det godt føles lidt grænseoverskridende første gang man står overfor en inkarneret loppesælger, men på markederne er det altså en vigtig del af oplevelsen.

Her får du tips til, hvordan du kommer godt i gang og kan lukke en god handel.

 1. Forbered dig hjemmefra

  Gør dig nogle overvejelser omkring, hvordan du vil håndtere en handel, så det bliver en god oplevelse. Fx kan et smil og en imødekommenhed betyde meget for en handel, især hvis du samtidig optræder myndigt og med beslutsomhed. 
   
 2. Tag kontanter med

  På de fleste loppemarkeder tages der kun imod kontanter eller betaling via Mobilepay.
   
 3. Beslut dig for hvad du højst vil betale for varen

  Når du får øje på noget interessant på loppemarkedet og ud den angivne pris, kan se, at det kunne blive et godt køb, hvis prisen blev forhandlet lidt ned, så beslut dig for, inden du begynder forhandlingen, hvad du maksimalt vil betale for varen. Lad være med at byde på noget, som du fra starten kan se, koster det dobbelte af, hvad du vil give.
   
 4. Sådan når I frem til prisen

  Når du føler dig klar, så kontakt sælgeren og vis din interesse for varen. Lad være med at spørge om prisen er til forhandling, for så risikerer du blot et blankt ’nej’. Spørg i stedet, hvor meget vedkommende er villig til at slå af prisen.

  Kommer sælgeren med et nyt bud, som ikke er meget højere end det beløb du højst vil betale for varen, så kan du trække lidt på det og komme med et bud, som kan lukke aftalen. Alternativt kan du sige, at du er med på aftalen, hvis prisen inkluderer en anden vare, du også er interesseret i. Husk at være smilende og imødekommende gennem hele handlen.
   
 5. Husk at få en bon – også på loppemarkeder

  En bon er dit bevis for, at du har købt og betalt en vare. Du skal bruge den, hvis du senere vil klage over fejl på varen. Derfor skal du også huske at få sælgerens kontaktoplysninger, så du eventuelt kan komme i kontakt med vedkommende.

  Reklamationsretten for en vare købt af en privatperson på et loppemarked, afhænger af, hvad der er aftalt. Hvis sælger oplyser, at varen sælges som beset, frafalder reklamationsret. Har I ikke aftalt noget, vil du, ifølge loven, have to års reklamationsret.
Loppemarkeder
Italien: 4 store, stemningsfulde loppemarkeder i historiske rammer 

Loppemarkeder og vintagebutikker er populære i mange europæiske lande, og i takt med at der sættes mere og mere fokus på bæredygtighed og ansvarlige forbrugsmønstre ser trenden ikke ud til at aftage.

Ikke mindst i Italien er der gang i loppemarkederne, og her kan man gøre en god handel med…

Læs mere
Loppemarkeder
Hvor afholdes der loppemarkeder i 2024? Guide til årets loppemarkeder & bagagerumsmarkeder 

Hvor og hvornår afvikles loppemarkederne i 2024? Med foråret og sommerens oprydning i kældre og loftsrum, er det igen blevet tid til loppemarkeder. Lige nu åbner loppemarkederne for bestilling af loppestande, men du skal være tidligt ude, for genbrug og bæredygtig livsstil, er mere populært end…

Læs mere
Loppemarkeder
Bagagerumsmarkeder 2024 

For alle på udkig efter godt genbrug, venter der en stemningsfuld dag på landets bagagerumsmarkeder.

Og trænger man til at få loft og kælder tømt for ting og sager, så er bagagerumsmarkederne rigtigt godt sted at få det afhændet og samtidig tjene en god skilling.

Bestil en stand, fyld bilen med…

Læs mere
Loppemarkeder
Loppemarkeder på Sjælland 2024 

I foråret og gennem hele sommeren afvikles loppe- og kræmmermarkeder over hele landet, og på Sjælland finder du dem både i Københavns området, i Nord-, Midt- og Sydsjælland. Brug en dag på de stemningsfulde markeder enten som besøgende eller som standholder. Her får du overblik over markeder på…

Læs mere
Loppemarkeder
Loppemarkeder på Fyn og øerne 

Der er ægte loppefund og fornuftige priser, at finde på landets loppemarkeder, kræmmermarkeder og bagagerumsmarkeder, som afholdes på Fyn og øerne foråret og sommeren igennem. Her kan man være heldig at finde lige den kop, man mangler i sin porcelænsserie, fine nips, genbrugstøj og -småmøbler - og…

Læs mere
Loppemarkeder
Loppemarkeder i Jylland 2024 

For de mange der nyder stemningen på landets hyggelige loppemarkeder, så er der udsigt til en lang sommer med masser af dejlige oplevelser. I Jylland afvikles der allerede fra april måned og helt frem til september, loppemarkeder og bagagerumsmarkeder, hvor besøgende såvel som loppesælgere, kan gøre…

Læs mere
Loppemarkeder
Hørsholm Loppemarked 2024 

Hørsholm Loppemarked afholdes hver søndag fra maj til august - bortset fra juli måned. Det store, populære marked har mange års erfaring, og samler loppe entusiaster og loppeshoppere fra hele oplandet. Her er der særligt gode forhold for standholdere såvel som besøgende og med mere end 40 store,…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^