Et japansk inspireret bad er en skøn måde at tage en pause fra hverdagen, restituere og genoprette ro og balance i krop og sjæl.

Giv dig selv en zen-oplevelse med japansk inspirerede baderitualer 

At skabe et japansk inspireret hjemmespa er en skøn og effektiv måde, at lindre stressen og få ro i krop og sind. Men vores gør-det-selv guide får du tips til, hvordan du kan sammensætte de eget lille ritual ...

Japansk inspireret atmosfære i dit badeværelse

For at få mest ud af oplevelsen skal badeværelset have en rolig og afslappende atmosfære. Sæt duftpinde eller diffuser frem med med beroligende æteriske olier som lavendel eller yuzu. Meditativ musik eller lyden af rindende vand kan også tilføje en særlig stemning til oplevelsen.

 1. Sæb kroppen ind

  Sæt en lille skammel klar. Den skal gerne være så lav, at du uden anstrengelse kan nå dine fødder mens du vasker dig. Fyld en balje og en stor kande med vand eller sæt dig, så du kan bruse dig over med håndbruseren. Vask kroppen grundigt overalt med skummende sæbe, og massér shampooen godt ind i hår og hovedbund.
   
 2. Skyl kroppen og gentag rutinen

  Skyl nænsomt efter med varmt vand, og vær grundig, så der ikke sidder sæberester tilbage. 

  Gentag første trin og skyl igen efter jf. andet trin.
   
 3. Scrub og peeling

  Skrub kroppen med svamp eller vaskeklud af bomuldsgaze eller bomuldsmuslin. Brug havsalt eller grøn te som en naturlig og effektiv scrub, eller prøv en japanske inspireret Brown Sugar Peeling. 

  DIY: Brown Sugar Peeling

  Du skal bruge 4 spsk. gyldent rørsukker, som blandes med 4 spsk. mandel- eller olivenolie og et par dråber duftolie fx kirsebær, mynte eller cypres. 

  Skyld grundigt kroppen med varmt vand.
   
 4. Vand & damp

  Når de indledende vaske-, skrubbe- og skylle ritualer er overstået, så skal man, ifølge den japanske spa-tradition, have et karbad stående klar. Badevandet skal være varmt, men ikke varmere end det føles behageligt.

  Nu skal vinduerne åbnes på vid gab, så den kølige luft udenfor, i mødet med den varme, fugtige luft i badeværelset, danner en tåge af damp.

  Traditionelt lægges små stofposer med duftende og lindrende urter til badet. Alternativt kan nogle skeer havsalt i badevandet virke blødgørende og rensende på huden.
   
 5. Meditation og afslapning i badet

  Et japansk bad er ikke et hurtigt dyp, men en længere seance, hvor du kan sidde og reflektere, meditere eller blot nyde stilheden. Find ro gennem dybe vejrtrækninger og mærk efter om din krop er helt afslappet. Denne praksis kan hjælpe med at rydde sindet og øge følelsen af velvære.
   
 6. Afslutning og hydrering

  Når du er færdig med badet og føler, du har genfundet indre ro og balance, så skal kroppen bruses over, frotteres og cremes ind med en nærende bodylotion eller krops olie for.

  Nyd den dejlige, afslappende fornemmelse i kroppen. Pak dig ind i en blød badekåbe og sæt dig og drik et glas vand eller en varm kop, så du får en god afslutning på badeoplevelsen.

 

Guide til de bedste 6 hverdagsparfumer
Skønhed & Pleje
Hverdagsparfumer: 6 bud på skønne og ukomplicerede dufte til hverdagsbrug 

At finde den perfekte hverdagsparfume kan være en udfordring. Det kræver en duft, der er let, ukompliceret og behagelig, en duft der efterlader et subtilt indtryk - uden nogensinde at være overvældende eller generende for ens omgivelser. Her præsenterer vi seks sikre valg af dufte til hverdagsbrug.

Læs mere
Din parfume er et stærkt signal om, hvem du er, og hvad du vil.
Skønhed & Pleje
Duftsignaler: Hvad signalerer din parfume? 

Din parfume er et stærkt signal om, hvem du er, og hvad du vil. Men hvilken duft sender hvilket signal?

Læs mere
Optimer din parfumeoplevelse: 5 tips til korrekt parfumebrug
Skønhed & Pleje
5 tips: Sådan får du mest ud af din parfume 

Ved du hvorfor håndleddet er det ideelle sted at duppe parfumen? Og vidste du, at der faktisk findes 10 andre steder på kroppen, der ligeledes er særlige velegnede til parfume?

Når du nu har gjort dig umage med at finde din yndlingsduft, så fortjener du at få det fulde udbytte af den ved at bære…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Japanske baderitualer: Tradition og velvære i hjertet af kulturen 

I Japan er spa ritualer mere end blot en måde at rense kroppen på; de er en dybt forankret del af kulturen, hvor tusinde års gamle skikke og traditioner holdes i hævd. Disse ritualer udøves især i de traditionelle badehuse, kendt som 'sentos', der ikke kun fungerer som badeanstalter, men som steder…

Læs mere
Skønhed & Pleje
The Ritual of Yozakur - Ny limited edition fra Rituals 

Forårets Limited Edition fra Rituals er The Ritual of Yozakura - en nyfortolkning af den populære The Ritual of Sakura. Serien er inspireret af den japanske forårstradition, Yozakura, hvor man drager ud om natten for at se det spektakulære syn af oplyste blomstrende kirsebærtræer. 

Læs mere
Skønhed & Pleje
Duftende dampbad  

Et dampbad til ansigtet er ren selvforkælelse. Den varme damp blødgør huden, øger blodcirkulationen, åbner og renser porerne, og efterlader huden blød og smidig.

Læs mere
Skønhed & Pleje
DIY: Fremstil selv en skøn body wash med honning og kokosolie 

Blandt honningens mange anvendelsesmuligheder gør dens unikke anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaberer den populær i hudplejeprodukter. Ved at eksperimentere med fremstilling af plejeprodukter derhjemme, kan du få et produkt med nøjagtig de ingredienser, der bedst egner sig til din hud.

Læs mere
Miljø
6 fif der får dine makeupprodukter til at holde længere 

God makeup er dyrt, så det gælder om at få produkterne til at række længst muligt. Her bringer vi en stribe generelle råd, som sikrer optimal holdbarhed samt tips til, hvordan du kan få lidt mere glæde af produkter, som fx er ødelagt eller ved at være opbrugt.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Parfumer 2023: 12 nye parfumer og unikke duftoplevelser  

Har du næse for god parfume, så skorter det ikke på nye, fristende duftoplevelser i 2023. Her er 12 spritnye, spændende parfumelanceringer fra blandt andet Dior, Marc Jacobs, Valentino, Clean, Escada, Oscar de la Renta og Abercrombie & Fitch.

Med oversigten har vi gjort det nemt for dig at finde…

Læs mere
Sommer
Agurken som lindring og pleje af irriteret hud 

Agurken smager godt, men er faktisk også ganske velegnet som skønhedspleje. Måske bruger du allerede skiver af agurk mod hævede øjenlåg, men den har også en særlig lindrende effekt på irriteret, kløende, solskoldet hud og varmeknopper, og er samtidig mild og skånsom.

Som hudplejeingrediens opfylder…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
De usynlige, af Lone Theils

Pigerne fra Englandsbåden, Den blå digters kone, Heksedrengen og Stilleleg. Lone Theils Nora Sand-serie har solgt over 100.000 eksemplarer og udkommt i 16 lande. Krimiserien tager afsæt i virkelige begivenheder, hvilket også gælder for Lone Theils anmelderroste krimi, De usynlige.

Læs mere
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Kvinden Mellem Os, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

En psykologisk thriller med et mesterligt plot, der udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn. Man kunne tro, at det er historien om en jaloux ekskone, som er besat af sin afløser - en smuk, yngre kvinde, som snart skal giftes med…

Læs mere
Eksodus, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

En spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, forfatterne bag 'Bundfald' og 'Arkimedes'.

Læs mere
Shopping
^