Kategori: Forår

Tulipaner: Sådan får du dine tulipaner til at holde længere

Tulipanproducentens bedste tips til, hvordan du kan nyde dine tulipaner længst muligt. Foto: iBulb by Royal Anthos

Sådan holder du dine tulipaner friske længe 

Der er ingen tvivl om, at tulipaner er en af de dejligste forårsbebudere. Men hvordan sikrer du dig, at du kan nyde disse sæsonbestemte blomster så længe som muligt?

Her får du tulipan-producentens 6 bedste råd.

  1. Sådan vælger du tulipaner
    Det er bedst at købe tulipaner med lukkede knopper, hvor man dog kan se lidt af farven. Hvis knopperne allerede er åbne, når du køber dem, er blomstringen allerede i gang, og du vil ikke få glæde af dem lige så længe. De friskeste tulipaner er lokalt dyrkede, så det er en god idé at spørge forhandleren, hvor de kommer fra.
     
  2. Beskyt tulipanerne mod slag og stød
    Når du køber en smuk buket tulipaner, skal du sørge for at få dem pakket ordentligt ind i papir eller en avis. Det beskytter blomsterne og bladene mod slag og stød. Papiret beskytter også blomsterne mod temperaturforskellen mellem indendørs- og udendørsomgivelserne.
     
  3. Brug en avis
    Før du sætter tulipanerne i en vase, skal du rulle dem forsigtigt ind i en avis. Sæt dem i rent vand, og lad dem stå et køligt sted i en time. Når du pakker dem ud igen, vil du bemærke, at stilkene er blevet pænt faste og lige.
     
  4. Beskæring
    Dine tulipaner har været uden vand i et stykke tid, efter du købte dem, hvilket kan få den nederste del af stilkene til at tørre ud. Skær derfor to centimeter af stilkene med en ren kniv. Hvis du skærer dem skråt, bliver det nemmere for blomsterne at absorbere vand.
     
  5. Vasen
    Blomster er følsomme over for bakterier. Rengør derfor din vase grundigt med grøn sæbe, og skyl efter med vand. Fyld vasen med frisk vand fra hanen ved stuetemperatur. Skift vandet regelmæssigt for at holde det rent og klart.
     
  6. Placer vasen det rigtige sted
    Når dine tulipaner er sat i en smuk vase, er det vigtigt at finde det rette sted at stille dem. Det betyder, at du skal undgå steder med direkte sollys og i nærheden af frugt. Frugt producerer ætylen – en gas, der får blomster og blade til at visne hurtigere.
Sæsonens rabarber – tips og opskrifter
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte, -saft, -cocktail og -smoothie 

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de saftige, røde stilke fra jordbærrabarber, som er en af sæsonens første sorter.

Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og som tilbehør til isdesserter og yoghurt, såvel som til kompot til fjerkræ og ost.

Læs mere
Varme hveder til Store Bededag
Forår
Hjemmebagte varme hveder til Store Bededag  

Fredag den 16. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare.

De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og dét er de også når der er fintmalet fuldkornsmel i.

Her får…

Læs mere
Forår
DIY: Lav spirepotter af avispapir og dyrk planter fra frø 

Det er både sjovt, billigt og bæredygtigt at lave sine egne spirepotter. Du har med stor sandsynlighed allerede det, du skal bruge derhjemme: avispapir, en saks og et glas. Med denne simple metode kan du lave små potter til forspiring af frø – uden at købe plastikpotter eller dyre bakker. …

Læs mere
De første spæde skud af skvalderkål, mælkebøtte og brændenælde kan bruges i enkle og smagfulde retter
Forår
Smagen af det vilde forår 

Her i foråret skyder de vilde urter frem i skovbunde, haver og langs stier. Flere af dem har været brugt i generationer som spiselige urter og kan med fordel inddrages i madlavningen. De bidrager med både smag, næringsstoffer og en direkte forbindelse til årstidens skiften.

Læs mere
Lav din egen mælkebøttete – sådan gør du
Forår
Solskins-te og små citronmarengstærter 

Lige nu blomstrer mælkebøtter langs stier, i haver og på åbne marker. Deres klare gule farve lyser op i landskabet, og samtidig er planten overraskende anvendelig.

Mælkebøtten har en lang tradition som lægeplante og bruges stadig i udtræk, som siges at kunne lindre ledsmerter, understøtte…

Læs mere
Sådan laver du suppe med friske brændenælder
Forår
Cremet brændenældesuppe 

Brændenælder er mest kendt for deres brændende nåle, som ved berøring kan give midlertidigt udslet. Men når de først blancheres eller tilberedes, mister de deres skarpe egenskaber og bliver til en velsmagende og næringsrig ingrediens. Især de unge forårsskud kan bruges på linje med spinat og egner…

Læs mere
Disse 20 forårsblomster kan være giftige
Forår
Forårets blomster er smukke – men 20 af dem er giftige 

Kan noget så yndigt som en anemone eller en liljekonval virkelig være farligt? Ja – forårshavens mest betagende blomster kan også gemme på giftige stoffer, som udgør en risiko for både mennesker og dyr. Flere af de planter, vi forbinder med sæsonens komme, kan ved berøring eller indtagelse give…

Læs mere
Nem og velsmagende pesto med ramsløg
Forår
Pesto med ramsløg 

Ramsløg har en mild, krydret smag af hvidløg og er en populær forårsurt i det grønne køkken. I denne opskrift tilfører ramsløg sin karakteristiske smag til en frisk og intens pesto, som både er nem at lave og alsidig i brug. Den passer godt til pastasalater, som topping på brød – eller vendt i…

Læs mere
Skovflåter i Danmark: Vigtig information om symptomer og behandling af borreliose.
Forår
Skovflåter og Borreliose: Tegn og symptomer du skal holde øje med 

Når vi færdes i naturen, risikerer vi at få besøg af en uvelkommen gæst: skovflåten. Selvom et flåtbid sjældent mærkes, kan det føre til alvorlig sygdom, hvis flåten bærer borrelia eller TBE-virus. Se billeder af skovflåt, flåtbid og borrelia-udslæt.

Læs mere
Mælkebøtten – naturens eget forrådskammer
Forår
Mælkebøttens fabelagtige alsidighed 

I det tidlige forår stråler mælkebøtten om kap med solen. Mens de fleste haveejere nok ser den som genstridigt ukrudt, så er det faktisk en sund og alsidig spiselig plante.

Alle dele af mælkebøtten kan bruges i madlavningen og tilføjer en let bitter og dejlig smag til fx friske salater, sandwichs…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Dyrk grøntsager året rundt' – en praktisk almanak til økologisk havebrug
Yen Frydensberg Egebak - Dyrk grøntsager året rundt

Drømmer du om en køkkenhave, hvor du kan høste friske grøntsager hele året? 'Dyrk grøntsager året rundt' er en komplet guide til både nybegyndere og erfarne haveejere, der ønsker at blive selvforsynende med sæsonens bedste råvarer.

Læs mere
Havebog: Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter
Havebog: Skærehave med planteliv, af Liv Nørgaard Meinert

Har du en drøm om en blomstrende have, hvor du kan plukke dine egne smukke buketter? Med bogen 'Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter' guider forfatter Liv Nørgaard Meinert dig fra det allerførste frøsæt til den færdige buket, og giver dig værdifuld viden om at skabe din…

Læs mere
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller…

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Shopping
^