Kategori: Forår

Japan i foråret; Historiske seværdigheder og traditioner

De seneste år har japansk kultur erobret danskernes hjerter, skriver Hotels.com, som har registreret en stigning på 35% i antallet af søgninger på rejser til Japan.

Rejser: Oplev det japanske forår 1 

På intet tidspunkt af året er det så oplagt at besøge Japan som i april, når kirsebærtræerne blomstrer. Fra nord til syd prydes det ikoniske landskab af lyserøde kirsebærblomster, kendt som sakura. Det er et betagende syn, og et af de mest ikoniske symboler på forår, som japanerne fejrer med udflugter og traditionelle picnics, kendt som hanami.

Japans rige kultur og betagende natur

Blandt yndede udflugtsmål er blandt andet Nijo-slottet i Kyoto, med sine smukt bevarede bygninger, Kiyomizu-templet, med sin betagende udsigt over byen, Koyasans templer og helligdomme, hvor besøgende kan deltage i meditationer, vandreture og ceremonier, der siges at stimulere følelsen af ro og harmoni.

For eventyrlystne tilbyder Japan et utal af vandreruter gennem smukke landskaber og historiske steder. Fra de storslåede bjerge i de japanske alper, til de skjulte stier i de frodige skove, er der naturoplevelser for enhver.

Vandreturen kan afsluttes med en af de mest fascinerende traditioner; den japanske te-ceremoni, kendt som chanoyu eller chado, hvor man sammen nyder en kop matcha-te i harmoni med naturen og hinanden. Ifølge den japanske filosofi er ritualet en hyldest af det enkle, det smukke, det kunstneriske og naturen.

Det japanske køkken

Når det kommer til mad, har Japan en verden af ??smag at udforske. Fra den klassiske sushi og de lækre nudelretter som ramen og udon til japanske øl og den traditionelle sake, er der en endeløs liste af kulinariske oplevelser. Når man besøger Japan i foråret, så venter der også den særlige forårsdelikatesse wagashi, som er en af Japans traditionelle, søde sager lavet af ris, bønner og sukker.

Japanske traditioner og ritualer

Sekkotsu - behandling med healende sten

I århundreder har japansk kultur været dybt forbundet med traditionelle helbredelsesmetoder, der fremmer balance og harmoni i krop og sind. En sådan praksis en japansk healing behandling med sorte, glatte granitsten, kendt som sekkotsu.

Historien bag sekkotsu

Sekkotsu har sine rødder i de gamle traditioner fra fjernøsten, hvor det blev brugt som en del af traditionel medicin og wellness. Man mener, at sekkotsu blev praktiseret af japanske munke igennem mange hundrede år, som en metode til at fremme helbredelse og velvære.

Teknikken og metoden

Sekkotsu behandlingen udføres ved hjælp af glatte, opvarmede sten, som placeret på kroppen for at lindre spændinger, fremme afslapning og ro i kroppen samt øge energi og overskud. De opvarmede sten, normalt lavet af granit, har den fordel, at de bevarer varmen i lang tid, hvilket skaber en dyb og terapeutisk virkning på kroppen.

Formålet med sekkotsu behandling

  1. Afslapning af muskler:
    Varmen fra stenene hjælper med at løsne spændte muskler og lindre smerter og ubehag.
     
  2. Stressreduktion:
    Behandlingen kan bidrage til at reducere stressniveauer og fremme en følelse af indre ro og balance.
     
  3. Øget blodcirkulation:
    Ved at stimulere blodcirkulationen kan stenbehandlingen bidrage til at forbedre kropsfunktionen og fremme helbredelse.
     
  4. Balance og harmoni i kroppen:
    Ved at arbejde på energipunkter i kroppen sigter stenbehandling mod at genoprette balance og harmoni i kroppens energistrømme.
Rengøring uden kemikalier
Forår
Rengøring med omtanke - 6 miljøvenlige tips 

Vil du belaste miljø mindst muligt, så hold igen med rengøringsmidlerne. Brug så lidt rengøringsmiddel som muligt og gør dig umage med at vælge de mindst miljøbelastende produkter og undgå klorholdige og antibakterielle midler. Meget rengøring kan oftest klares med mindre belastende produkter som fx…

Læs mere
Skovflåter i Danmark: Vigtig information om symptomer og behandling af borreliose.
Forår
Skovflåter og Borreliose: Tegn og symptomer du skal holde øje med 

Et flåtbid behøver ikke at være smertefuldt, men det er vigtigt altid at fjerne flåter, fordi en del af dem er inficerede med Borrelia. Se billeder af skovflåt, flåtbid og borrelia-udslet.

Læs mere
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte, -saft, -cocktail og -smoothie 

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de saftige, røde stilke fra jordbærrabarber, som er en af sæsonens første sorter.

Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og som tilbehør til isdesserter og yoghurt, såvel som til kompot til fjerkræ og ost.

Læs mere
Forår
Basilikum - Dyrkning & sorter 

Vidste du, at der findes sorter af basilikum, hvor smagen har et pift af lakrids, kanel eller citron?

Læs mere
Forår
Plant vilde blomster i vindueskarmen - og genplant dem i naturen når de er afblomstret 

Lige nu blomstrer de vilde forårsblomster. Små, fine og farvestrålende står de i krattet og langs vejkanten. Man kan samle en lille forårsbuket i vase, men vilde blomster er sarte, når de plukkes og holder sjældent mere end en enkelt dag. Vil du have mere glæde af dem, så har vi haft succes med at…

Læs mere
Forår
DIY: Kreative gør-det-selv projekter med friske blomster 

Friske blomster kan meget mere end pynte i krukker og vaser: Sæt fx små sommerblomster i glas og ramme, brug dem som romantisk hårpynt, frys dem i isterninger til læskedrikke og drinks, eller dæk bordet med det fineste blomster-servietringe ...

 

Læs mere
Forår
Havetips fra Haveselskabet: Sådan får du dine franske anemoner til at trives 

Franske anemoner er slet ikke til at stå for. De står ranke og stråler med deres fyldige kronblade omkring den markerede midte, og er ikke kun skønne i haven, men fungerer også perfekt som snitblomst.

Læs mere
Regler for loppemarkeder og tips til, hvordan man prutter om prisen
Loppemarkeder
Loppemarkeder 2024: Sådan prutter du om prisen 

Da vi danskere ikke har tradition for at prutte om prisen, så kan det godt føles lidt grænseoverskridende første gang man står overfor en inkarneret loppesælger, men på markederne er det altså en vigtig del af oplevelsen.

Her får du tips til, hvordan du kommer godt i gang og kan lukke en god…

Læs mere
Forår
Haveselskabet: Flytning af roser trin-for-trin 

Smukke, gamle rosenbuske kan være højt skattet klenodier, som man nødigt skiller sig af med fx i forbindelse med en flytning. Men det behøver man heldigvis heller ikke.

Ifølge gartner og landskabsarkitekt Jesper Carl Corfitzen, der er leder af Haveselskabets rådgivning, kan du sagtens flytte gamle…

Læs mere
Forår
Gode råd fra Haveselskabet inden du går i gang med haveprojekterne 

Sommeren er godt på vej, og i haverne pusler haveejere med planer, planter og projekter. Desværre er det ikke alt, der går som planlagt, og det er der ifølge Haveselskabet flere grunde til:

"Især nye haveejere render ind i problemer, måske fordi de er for ivrige med at komme i gang, eller stirrer…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Havebog: Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter
Havebog: Skærehave med planteliv, af Liv Nørgaard Meinert

Har du en drøm om en blomstrende have, hvor du kan plukke dine egne smukke buketter? Med bogen 'Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter' guider forfatter Liv Nørgaard Meinert dig fra det allerførste frøsæt til den færdige buket, og giver dig værdifuld viden om at skabe din…

Læs mere
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller…

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Duftende planter, af Anemette Olesen

Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man? Anemette Olesen fortæller om de bedste duftplanter og giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget mere.

Læs mere
Shopping
^