Kategorier: Forår  -  Rejser

Japan i foråret; Historiske seværdigheder og traditioner

De seneste år har japansk kultur erobret danskernes hjerter, skriver Hotels.com, som har registreret en stigning på 35% i antallet af søgninger på rejser til Japan.

Rejser: Oplev det japanske forår 

På intet tidspunkt af året er det så oplagt at besøge Japan som i april, når kirsebærtræerne blomstrer. Fra nord til syd prydes det ikoniske landskab af lyserøde kirsebærblomster, kendt som sakura. Det er et betagende syn, og et af de mest ikoniske symboler på forår, som japanerne fejrer med udflugter og traditionelle picnics, kendt som hanami.

Japans rige kultur og betagende natur

Blandt yndede udflugtsmål er blandt andet Nijo-slottet i Kyoto, med sine smukt bevarede bygninger, Kiyomizu-templet, med sin betagende udsigt over byen, Koyasans templer og helligdomme, hvor besøgende kan deltage i meditationer, vandreture og ceremonier, der siges at stimulere følelsen af ro og harmoni.

For eventyrlystne tilbyder Japan et utal af vandreruter gennem smukke landskaber og historiske steder. Fra de storslåede bjerge i de japanske alper, til de skjulte stier i de frodige skove, er der naturoplevelser for enhver.

Vandreturen kan afsluttes med en af de mest fascinerende traditioner; den japanske te-ceremoni, kendt som chanoyu eller chado, hvor man sammen nyder en kop matcha-te i harmoni med naturen og hinanden. Ifølge den japanske filosofi er ritualet en hyldest af det enkle, det smukke, det kunstneriske og naturen.

Det japanske køkken

Når det kommer til mad, har Japan en verden af ??smag at udforske. Fra den klassiske sushi og de lækre nudelretter som ramen og udon til japanske øl og den traditionelle sake, er der en endeløs liste af kulinariske oplevelser. Når man besøger Japan i foråret, så venter der også den særlige forårsdelikatesse wagashi, som er en af Japans traditionelle, søde sager lavet af ris, bønner og sukker.

Japanske traditioner og ritualer

Sekkotsu - behandling med healende sten

I århundreder har japansk kultur været dybt forbundet med traditionelle helbredelsesmetoder, der fremmer balance og harmoni i krop og sind. En sådan praksis en japansk healing behandling med sorte, glatte granitsten, kendt som sekkotsu.

Historien bag sekkotsu

Sekkotsu har sine rødder i de gamle traditioner fra fjernøsten, hvor det blev brugt som en del af traditionel medicin og wellness. Man mener, at sekkotsu blev praktiseret af japanske munke igennem mange hundrede år, som en metode til at fremme helbredelse og velvære.

Teknikken og metoden

Sekkotsu behandlingen udføres ved hjælp af glatte, opvarmede sten, som placeret på kroppen for at lindre spændinger, fremme afslapning og ro i kroppen samt øge energi og overskud. De opvarmede sten, normalt lavet af granit, har den fordel, at de bevarer varmen i lang tid, hvilket skaber en dyb og terapeutisk virkning på kroppen.

Formålet med sekkotsu behandling

  1. Afslapning af muskler:
    Varmen fra stenene hjælper med at løsne spændte muskler og lindre smerter og ubehag.
     
  2. Stressreduktion:
    Behandlingen kan bidrage til at reducere stressniveauer og fremme en følelse af indre ro og balance.
     
  3. Øget blodcirkulation:
    Ved at stimulere blodcirkulationen kan stenbehandlingen bidrage til at forbedre kropsfunktionen og fremme helbredelse.
     
  4. Balance og harmoni i kroppen:
    Ved at arbejde på energipunkter i kroppen sigter stenbehandling mod at genoprette balance og harmoni i kroppens energistrømme.
Sæsonens rabarber – tips og opskrifter
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte, -saft, -cocktail og -smoothie 

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de saftige, røde stilke fra jordbærrabarber, som er en af sæsonens første sorter.

Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og som tilbehør til isdesserter og yoghurt, såvel som til kompot til fjerkræ og ost.

Læs mere
Varme hveder til Store Bededag
Forår
Hjemmebagte varme hveder til Store Bededag  

Fredag den 16. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare.

De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og dét er de også når der er fintmalet fuldkornsmel i.

Her får…

Læs mere
Forår
DIY: Lav spirepotter af avispapir og dyrk planter fra frø 

Det er både sjovt, billigt og bæredygtigt at lave sine egne spirepotter. Du har med stor sandsynlighed allerede det, du skal bruge derhjemme: avispapir, en saks og et glas. Med denne simple metode kan du lave små potter til forspiring af frø – uden at købe plastikpotter eller dyre bakker. …

Læs mere
De første spæde skud af skvalderkål, mælkebøtte og brændenælde kan bruges i enkle og smagfulde retter
Forår
Smagen af det vilde forår 

Her i foråret skyder de vilde urter frem i skovbunde, haver og langs stier. Flere af dem har været brugt i generationer som spiselige urter og kan med fordel inddrages i madlavningen. De bidrager med både smag, næringsstoffer og en direkte forbindelse til årstidens skiften.

Læs mere
Lav din egen mælkebøttete – sådan gør du
Forår
Solskins-te og små citronmarengstærter 

Lige nu blomstrer mælkebøtter langs stier, i haver og på åbne marker. Deres klare gule farve lyser op i landskabet, og samtidig er planten overraskende anvendelig.

Mælkebøtten har en lang tradition som lægeplante og bruges stadig i udtræk, som siges at kunne lindre ledsmerter, understøtte…

Læs mere
Sådan laver du suppe med friske brændenælder
Forår
Cremet brændenældesuppe 

Brændenælder er mest kendt for deres brændende nåle, som ved berøring kan give midlertidigt udslet. Men når de først blancheres eller tilberedes, mister de deres skarpe egenskaber og bliver til en velsmagende og næringsrig ingrediens. Især de unge forårsskud kan bruges på linje med spinat og egner…

Læs mere
Disse 20 forårsblomster kan være giftige
Forår
Forårets blomster er smukke – men 20 af dem er giftige 

Kan noget så yndigt som en anemone eller en liljekonval virkelig være farligt? Ja – forårshavens mest betagende blomster kan også gemme på giftige stoffer, som udgør en risiko for både mennesker og dyr. Flere af de planter, vi forbinder med sæsonens komme, kan ved berøring eller indtagelse give…

Læs mere
Nem og velsmagende pesto med ramsløg
Forår
Pesto med ramsløg 

Ramsløg har en mild, krydret smag af hvidløg og er en populær forårsurt i det grønne køkken. I denne opskrift tilfører ramsløg sin karakteristiske smag til en frisk og intens pesto, som både er nem at lave og alsidig i brug. Den passer godt til pastasalater, som topping på brød – eller vendt i…

Læs mere
Skovflåter i Danmark: Vigtig information om symptomer og behandling af borreliose.
Forår
Skovflåter og Borreliose: Tegn og symptomer du skal holde øje med 

Når vi færdes i naturen, risikerer vi at få besøg af en uvelkommen gæst: skovflåten. Selvom et flåtbid sjældent mærkes, kan det føre til alvorlig sygdom, hvis flåten bærer borrelia eller TBE-virus. Se billeder af skovflåt, flåtbid og borrelia-udslæt.

Læs mere
Mælkebøtten – naturens eget forrådskammer
Forår
Mælkebøttens fabelagtige alsidighed 

I det tidlige forår stråler mælkebøtten om kap med solen. Mens de fleste haveejere nok ser den som genstridigt ukrudt, så er det faktisk en sund og alsidig spiselig plante.

Alle dele af mælkebøtten kan bruges i madlavningen og tilføjer en let bitter og dejlig smag til fx friske salater, sandwichs…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Dyrk grøntsager året rundt' – en praktisk almanak til økologisk havebrug
Yen Frydensberg Egebak - Dyrk grøntsager året rundt

Drømmer du om en køkkenhave, hvor du kan høste friske grøntsager hele året? 'Dyrk grøntsager året rundt' er en komplet guide til både nybegyndere og erfarne haveejere, der ønsker at blive selvforsynende med sæsonens bedste råvarer.

Læs mere
Havebog: Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter
Havebog: Skærehave med planteliv, af Liv Nørgaard Meinert

Har du en drøm om en blomstrende have, hvor du kan plukke dine egne smukke buketter? Med bogen 'Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter' guider forfatter Liv Nørgaard Meinert dig fra det allerførste frøsæt til den færdige buket, og giver dig værdifuld viden om at skabe din…

Læs mere
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller…

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Shopping
^