Rabarbertips
- Rabarber har tendens til at trævle, med forbliver nogenlunde samlet, hvis de skæres i små, hele, mundrette stykker - både når de bruges i marmelade såvel som i kompot
- Rabarber kan både koges og bages, grilles og fryses
- Man bør ikke bulderkoge rabarber, men koge dem langsomt op, for derefter at lade dem småkoge til de er møre
Opskrifter med rabarber
Rabarberens historie
Bag navnet Rabarber gemmer der sig en lidt pudsig forklaring: Navnet er nemlig en forvanskning af det gammelgræske ord Rah Babaron, hvor Rah er en oldgræsk betegnelse for floden Volga, og Babaron kommer af det latinske ord barbaricum, som betyder ikke-græsk.
Og som navnet antyder, så er rabarberen faktisk heller ikke europæisk, men kommer oprindeligt fra Østasien, hvor den har være dyrket og anvendt som medicin gennem mange tusinde år. Først omkring 1500-tallet når rabarberen de europæiske klosterhaver, hvor den blandt andet dyrkes og anvendes i fordøjelsesfremmende miksturer.
Omkring slutningen af 1800-tallet finder rabarberen vej til det søde køkken i Europa, hvor den anvendes som ingrediens i frugtkager og desserter.