Purløg skal klippes - ikke hakkes
Purløg er en flerårig løgplante, men bør hvert forår have tilført en portion omsat kompost. Dyrkes purløg fra frø, kan de sås i potter i marts og april eller direkte i bedet fra maj til juli.
Purløg vokser flittigt og kan derfor høstes ofte. I juni og juli får purløg fine rødviolette blomster, som også er spiselige. Det er vigtigt altid at høste purløg med saks. Hvis du hakker stænglerne med en kniv, knuses fibrene, og resultatet bliver en kedelig svovlsmag.
Frisk purløg er skøn i mange af forårets retter og det ideelle grønne drys til salater, supper, omeletter, æggekage, på smørrebrød og ost. Purløg tåler ikke kogning, og skal altid blandes i maden til sidst.
- Nem sandwichfyld med purløg
Afdryp 500 g fromage frais et døgn i en filterpose - det giver 250 g fast creme. Smag til med salt og sennep, og vend med 2 hakkede hårdkogte æg samt masser af klippet purløg.
- Agurk og ananas
Frækt og forfriskende til kød fra grill eller pande: Flæk 1 agurk, skrab kernene ud, skær kødet i skiver, og lad dem trække ½ time med 3 tsk. knust havsalt. Afdryp i en si, og bland agurken med 3 skiver skrællet, frisk ananas i små bidder. Dertil dressing af afdryppet agurkesaft, rør med 1 spsk. sød, hot chilisauce og masser af klippet purløg.