Tofu er et traditionelt asiatisk sojaprodukt, som har vundet stor popularitet i vesten, ikke mindst blandt veganere og vegetarer. Tofu er fedt- og kaloriefattigt, og indeholder proteiner svarende til en tredjedel af proteinindholdet i magert oksekød.
Med sin neutrale smag er tofu god i mange sammenhænge, ikke mindst i salater, sushi og wok-retter. Tofu kan krydres, ryges, marineres, men også steges og fx serveres som tofu nuggets på en kødfri mandag.
Her bringer vi en nem opskrift på en sund og lækker omelet med tofu fra Pierre Dukans diætbog 'I køkkenet med Dukan Diæten'.
Til fire personer
Tilberedning: 15 minutter
Stegetid: 5 minutter
Ingredienser
- 2 æg
- 2 spsk sojasauce
- 1 finthakket hvidløg
- ½ hakket løg
- ½ hakket grøn peberfrugt
- 400 g tofu skåret i små terninger
- 1 spsk hakket persille eller purløg
- peber
Tilberedning
- Pisk æggene i en skål sammen med soja, hvidløg, løg og peberfrugt.
- Tilsæt tofuen, og hæld omeletten på en pande.
- Læg låg på, og lad den stege ved svag varme.
- Drys med frisk persille eller purløg inden servering.